Octane Nickli Üyeden Alıntı
Top gear'ın o bölümünü izlediniz mi hiç peki? season 16 christmas special, James May Richard Hammond ve Jeremy Clarkson Irak'a bir rus kargo uçağıyla bırakılıyorlar. Hepsine birer tane ucuz üstü açık speedster almaları söylenmiş. Birisi Mazda MX-5 almış birisi Fiat barchetta birisi de Z3. Producer'ları (programı yöneten kişiler) bu kişilere bir zarf içinde direktif veriyorlar. Irak'a indiniz diyerek çelik yelek ve miğfer veriyorlar. Irak'da geçirdikleri 3 günün sonunda insanların candan, insancıl olduklarını farkediyorlar, ve hiç mermi sesi de duymadık olay da yaşamadık diyerek miğferi yeleği çıkarıp atıyorlar. Politik nedenlerle Irak'dan Suriye'ye geçemedikleri için Irak'dan Türkiye'ye, oradan Suriye'ye geçmeleri gerekiyor.
Türkiye sınır kapısına geldikleri anda eli köpekli narkotik polislerinin tavırlı hareketleriyle karşılaşıyorlar. Durum sonra yumuşasa da ilk davranışlar çok sert ve ani, dünyanın bildiği bu üç kişiye kaçakçı ve militan muamelesi yapıyorlar. Sonradan durum yumuşuyor, gümrüğü geçince sağa çekip diğer bir altın zarf alıyorlar, içinde ' sizi gerizekalılar, dünyanın savaş olmayan bir yerinden çıkıp savaş olan bir bölgesine girdiniz. Kürtler, Türkler ile bağımsızlık için savaşıyorlar, Türkiye'nin bu en güney doğu kesimi muhteşem terör saldırılarına mağruz kalmış durumda, sürekli çatışma var. O yüzden Şanlıurfa'ya kadar (güvenli bölge) gece olmadan varmanız lazım'. Peki arkadaşlar, yalan mı bu söylenenler?
Sonra bu üçü yola çıkıp giderlerken güzel ülkemin yol kalitesi araçları darmadağın ediyor. Adamlar tabii ki alışkın değil böyle yollara. Bu arada geçtikleri jandarma kontrol noktalarında kum torbaları, tanklar, ZPT ler ve obüsler var ki, Irak'daki checkpointler bile bunların yarısı kadar bile ciddi değil. Neyse ki yollar düzeliyor sonra diyorlar, gidiş geliş bölünmüş yol var, bunlar hız limitine uymaya çalışırken Türk tır kamyon ve minibüs sürücüleri bölünmüş yolda karşı şeride geçemedikleri için bu üçünün gittiği yönü geliş şeridi olarak kullanıyorlar. Ben olsaydım ben de korkardım açıkçası, bölünmüş yol lan adam tırla tersten geliyor. Arkadan bunları tırlar sıkıştırıyor, (top gear.com'da deleted scenes'de var videosu) çünkü tırlar hız limitine uymuyor. E napsınlar bunlar da basıyor tabi. Akşamüstü Şanlıurfaya girdiklerinde hiç birinde ne miğfer var ne çelik yelek, otelin BMW mercedes dolu garajında richard hammond'un otomobiline şaka amaçlı ses sistemi döşüyorlar hattta, hammond ertesi gün ishal oluyor ve üstüne sesini kısamadığı bir ses sistemiyle dolaşmak zorunda kalıyor. Oradan da Suriye'ye geçiyorlar.
Bütün bunlar olurken ne Türkiye'ye bir hakaret geliyor programdan, ne de bir söz. Üstüne bir de özür diliyorlar.
Tamam elin ingilizi benim umurumda değil gebersin anasını satayım ama ne demişler, yiğidi öldür, hakkını yeme...