gene vazgeçilmez nişan alışverişlerinden biri:
kız: ilerde bana elmas alırsın artık canım
erkek: tabıkı hayatım alırım sen iste yeter
kızın annesi çocuga dedıgı laf: senın almana gerek yok kızımın maaşı senınkınden fazla
hepımız: hık!! :D
Printable View
gene vazgeçilmez nişan alışverişlerinden biri:
kız: ilerde bana elmas alırsın artık canım
erkek: tabıkı hayatım alırım sen iste yeter
kızın annesi çocuga dedıgı laf: senın almana gerek yok kızımın maaşı senınkınden fazla
hepımız: hık!! :D
ilginç diyologlar :)
Bir teknoloji mağazasında notebook reyonunda çalışıyorum ;
Bugün daha yeni bir diyalog;
M :Tamam biz bu ürünü alalım.
B :Tamam efendim , hayırlı olsun buyrun kasaya.
M :Ödemeyi yaptıktan sonra eve gelip siz kuruyorsunuz değil mi Notebook'u ?
B : Nasıl efendim , anlayamadım?
M : Eve gelip diyorum siz mi kuracaksınız , eve servisiniz varmı?
B : Hayır,buradan teslim alıp gidiyorsunuz.
M: Hee peki o zaman.
B: İçimden geçen küfürün haddi hesabı yok :)
ayakkabı dükkanım var..müşteriyle geçen diyalog aynen şöyle
m:s.a sizde su ısıtıcısı var mı?
b:kaç numara istiyosunuz dedim :D
m:dalga mı geçiyosun sen ya dedi çıktı..
5 dk kendime gelemedim hayal felan mı gördüm acaba diye..
geçen sene bende thy de dış hatlarda boarding de çalışıyorum :D lagosa giden uçak bi yolcunun telefonunu kapamaması yüzünden çıkan kavga sebebiyle 4 saat geç kalkmıştı orda geçen dialogları anlatmaya kalksam destan olur ama içlerinden bir tanesini söyliyeyim kaptan kokpitten çıktı yanıma gelip evladım hangi yolcu sorun çıkaran gösterirmisi diyip adam This is captainn otur ulannn yerine die bağırmasıydı :D:D
iş yerine biri ödeme almaya gelir adamı muhasebede bekletirim
B: buyrun çek'iniz
M: neyi çekicem ?
B: iyi günler
( çeki masaya bırakır ve işime bakarım )
1 sonraki ay yine aynı dialog
'
B: buyrun çek'iniz ( çek işaret ve orta parmağımın arasındadır )
M: Neyi çekicem ? geçen seferde böyle dedin çekince ne olacak ?
B: ossurucam ( 2. kez bu soruyu ciddi ciddi sinirlerime dokundu :D )
en yakın arkadaşımı sabah saat 9 da bi kadın boynerden arıyor, yok şöyle kampanyamız varda bilmemnede diye, tabi dün gece deli gibi içmiziş kafalar hala güzel uyuyoruz salonda.....
boyner: merhaba beyfendi boynerden arıyoruz vaktiniz varsa kampanyamızdan bahsedicem....
arkadaş:vaktim yok uyuyom....
boyner: ama çok güzel kampanyalarımız bilmemnelerimiz var bi bahsedeyim...
arkadaş iii peki....
'kadın saçma sapan bişilerden bahsettikten sonra'
boyner: uçuyormusunuz beyfendi?(uçakla seyahat ediyormusunuz manasında)
arkadaş: valla geçen gün denedim üsküdara kadar uçabiliyorum....
boyner: bu konuşmalar kayıt altında beyfendi yok şölede bilmemnede sizi şikayet edicem zart zurt.....
arkadaş: ne s..kim yerse ye halla halla, sen istedin konuşmamı aha konuştuk manyak karı s..tir sabah sabah tövbe estafurullah........ :D:D:D:D:D
küçükken bi nalbura gitmiştim çivi almak için...
b: şeyy....
n: şey yok!...
b: höynk!
.............................................
iyi bi uygulama kullanışlı esnek bi program..gerçi bizim çalışanlarımız bazen kullanamıyolar ama ...desteği falanda iyidir haftada bi programcılar gelir aksaklıklar varsa düzeltilir..FETA bigisayar şirketin adı da . GenoTIP Web buda internet siteleri..:)
Benim anılarım şöyle..
Sene 1998, bir firmanın it'sine destek oluyorum. Telefon çaldı, açtım. Genel müdür arıyor. Buyrun efenim zart zurt konuşmasını yaptık. Dedi ki , benim windows açılmıyor (makineler direkt olarak dos'a düşüyordu, dos tan sonra windows'u başlatıyorlardı). Hımm nasıl açılmıyor? dedim, yavrum ne biliyim böyle bi C iki nokta şapka falan var (C:>)dedi. hımm dedim dos ekranındasınız, peki bir DIR çekin anlayalım nerede olduğunuzu dedim, telefondan şöyle bir ses geldi "DIIIRRRRRR". Koptum, yarıldım, telefonu bıraktım yerlere düştüm.
Sene 2005, büyük bir medikal firmasında IT'lik yapıyorum. Aynı zamanda büyük bir kolonoskopi ve gastroskopi markasının da distisiyiz. Bana dediler ki, bu kolonoskopi cihazı ile bir kolonoskopi işlemini videoya alalım, cdye basalım gösterelim. Olur dedim. Aldım kamerayı, bir müşterimiz olan hastaneye gittik, gerekli izinleri aldık. Sırada 50 yaşlarında bir amca var. Dedik bak biz seni kameraya çekeceğiz bu işlem olurken, iznin olur mu? Olur dedi. Hasta hazırlandı, hastane elbisesi giydirdiler, dedik şu perdenin arkaya geç, yatağın üstüne git bekle. Gitti adamcağız, perdeyi çektiler üzerine. Ben kamerayı tripoda koydum. Adamın poposunu vs. göstermeden çekmek için açıyı hazırladım. Perdenin arkadan amca seslendi :
Amca: La ben nasıl yatayım?
Doktor : Amcacım namaz pozisyonu al, secdeye varmış gibi dur.
5 saniye sonra perde açılır, adamcağız bildiğin secdede namaza durmuş şekilde namaz kılıyor.
Amcanın namazı 15 dakika kadar sürdü, bizde saygıdan bölmedik :)
Sene 2007 büyük bir entegratörde çalışıyorum. Araba alıp çıkmam gerekti. Ali diye bir arkadaş ilgileniyor bu işle. Çocuğun dahilisini bilmiyordum, yan masamdaki arkadaşa sordum Ali'nin telefonu ne diye, ben bilmem sekretere sor dedi. Sekreteri aradım, gayri ihtiyari Ali Bey'in telefonu nedir dedim, 1870 dedi. Aldım telefonu, çevirdim 1870'i. Bu arada ali ile önceden muhabbetim koyu, direk daldım muhabbete :
Ben : Ali kardaş araba var mı?
Ali : Ne arabası yahu?
Ben : Ne arabası olacak, hani bizim araçlardan
Ali : Ne arabası diyorsun kardeşim sen?
Ben : Lan dallama ne arabası la, bildiğin araba a.k , direksiyonu olur, düt düt der, gaza bastın mı vırrommm der.
Bu arada gözüm Cisco ip telefonun ekranındaki isme takıldı. Ali Bilmemne , Genel Müd Yard. yazıyordu. Sekreter bacı ben Ali bey diye isteyince genel müdür yard Ali beyin telefonunu vermiş. Aman ali bey, canım ali bey ben ettim sen etmen diye diye kapattım telefonu. Açık ofisteydik, tüm şirket yarıldı.