bı 3d model çizip onu mesh yapıp cadcam gıbı programa atıp cnc de kesebılırsın.
bn cnc kesım ıcın rhınoceros kullanıyorum mısal ama colıdwork katı modelde daha ıyidir.
Printable View
bı 3d model çizip onu mesh yapıp cadcam gıbı programa atıp cnc de kesebılırsın.
bn cnc kesım ıcın rhınoceros kullanıyorum mısal ama colıdwork katı modelde daha ıyidir.
bende makina ressamlıgı mezunuyum cnc telerezyon kalıp kesiminde kullanılan ve inşaat alanında kullanmak için autocad kullanılıyo genelde ama makina kalıpları makina toplama tasarımlarında genellikle solidworks visi catia gibi programlar kullanılıyo lise ve üniversitede catia-autocad-mastercam kullandım ama pratik yapmaya yapmaya unuttum autocad 2d iiim şimdide solidworks ve camworks kursuna başladım nette biraz araştır videolarıyla herşeyini bulabilirsin
ben sadece 3d görselleştirme ve gerçekçi mekan render ı konusunda yardımcı olabilirim.Onun harici cnc den mamül çıkartma ve cnc ye yönelik çizim olayları çok yabancı bana.
tümünü okumadım ama tersanede (dizayn ofisinde) "Vantage Marine" isimli 3 boyutlu modelleme programını kullanıyorduk ve yanında tabiki "autocad" ile "tribon". program sayesinde geminin tüm boru donatımını ve çelik teknesini modelliyorduk çok ta kullanışlı bir program. Ve piyasada kullanan firma sayısı da az olduğundan fiyatı epey bir pahalı...
http://i.imgur.com/bqCgs.jpg
http://i.imgur.com/5onee.jpg
burada çok detaylı bir çalışma var ama biz, bize lazım olduğu kadarıyla yapıyorduk mesela modelde geminin içindeki kamaraları veya sandalye vs. görmemize gerek yok ana büyük parçaları gerçek boyutlarıyla modele koyup herhangi bir çakışma olup olmadığını görmekti amacımız
ben çanakkale ön sekiz martta 2 yıllık gemi inşaa okuyorum sadece autocad üzerine eğitim veriyorlar.. tribon hakkında hiç birşey göstermediler...
benim projem bir tersanede kullanılan cad-cam uygulamaları ve bunların kullanılışları.. dün bayaha bir araştırma yaptım.. bazı programlarla ilgili gerekli kitaplara falan ulaştım ama yeterli olduğunu düşünmüyorum yine de araşturmaya devam edicem ..