User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
26 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Yaralamalı Trafik Kazası Mahkeme Sorunu

CasabLanca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Yaralamalı Trafik Kazası Mahkeme Sorunu

Arkadaşlar geçtiğimiz sene 21 Haziran 2010 günü kuzenimin başından talihsiz bir olay geçti. Ankara Bahçelievler Buz Pateninin olduğu cadde üzerinde 15 yaşında talihsiz bir kardeşimizin kontrolsüz sırtı dönük şekilde orta refüşten caddeye koşarak çıkması üzerine kuzenim aracı ile kardeşimize çarptı. Allah kimseye yaşatmasın böylesine bir olayı. Bunun üzerine olay yeri inceleme suçu %75 yaralanan kardeşimize verdi. Olayın ertesi gün adliyede savcı nöbetçi mahkemeye sevk etti, nöbetçi mahkemede hakim denetimli serbestlik verdi. Kuzenim her akşam belirli saatlerde evine en yakın karakola gidip imza atıyordu daha sonra okulu nedeniyle Kırşehir'e aldırdı imza işlemini. Bu sırada hangi avukatla görüştüysek 3 ay içinde mahkeme tebliğinin geleceğini ilk mahkemede imzanın sona ereceğini söylediler. Fakat neredeyse 1 sene oldu ne bir tebliğ geldi ne mahkeme gözükmüyor. E-devlet sisteminden baktığımızda da kuzenimin adına herhangi bir dava veya mahkeme kaydı gözükmüyor.
    Mahkemede karar ne çıkarsa çıksın biz razıyız fakat ortada mahkeme gözükmüyor büyük bir bilinmezlik var. Ayrıca kuzenimin bugün yarın okulu bitiyor imza nedeniyle gelemiyor Ankara'ya. Daha önce Allah kimsenin başına vermesin belki böyle birşeyle karşılaşan arkadaşlar olmuştur veya forum içerisinde hukuk ile yakından ilgilenenler var. Yardımcı olurlarsa şimdiden çok teşekkür ederim.

Meco - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu kadar zamandır mahkeme tebliğ gelmediyse dava açılmamış olması gerekiyor. ki zaten karşı tarafın size yapmış olduğu bir şikayet yoksa dava açılmamıştır diye tahmin ediyorum. adliye gidip bi sordurmanızda fayda var. yaralanan taraf %75 kusurlu ise ve savcı davayı açmamış bile olabilir. ben 2009 yılı ocak ayında birden fazla kişinin yaralandığı trafik kazasına karıştım %100 kusur bana verildi 3 ay içinde dava açıldı. o zaman bile savcı eğer karşı taraftaki şikayetçileri ikna edersen dava açmayız demişti. tabi ikna edemedik hala sürüyor. umarım sizin hiç açılmamıştır.

Sercan Keklik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    mahkemem dvm edio google da msg gözüktügü ıcın sıldım
    Alıntı Everyone Nickli Üyeden Alıntı
    Aracım Türkiyede TEK!

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Avukatımıza sorduğumuzda mahkemeden tebliğ bekliyoruz diyip duruyordu, imza işini sona erdirelim dediğimizde mahkemeyi bekleyelim dedi ama ne mahkeme ne de başka birşeyden ses yok
    ayrıca çocuğun aileside şikayetçi oldu onu belirtmeyi unutmuşum

merve
    Misafir
    demekki dava açılmamış. yakın zamanda benimde annemin başından geçti böyle bir olay. taraflar karşılıklı anlaşınca, dava açılmayıp mahkeme olmuyor bildiğim kadarıyla. adamlar şikayetçi olmuştu, bizden 10 000 lira istediler 6 000 de anlaştık, ödedik şikayetlerini geri aldılar. mahkeme vs olmadı. geçmiş olsun.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    valla benzer bi durum benimde basımdan gecti. 2009 yılının mayıs ayında (2 sene olmus) 4 kisinin yaralandıgı bir kazada %100 kusur bana verildi.

sonra adamlar sikayetci oldular. polisler teblig gelecek mahkemeye kesinlikle gidin dediler ama 2 senedir cıt cıkmadı ne bi gelen var ne giden ne arayan var ne soran...
    Polo gti 2.43.85 best
    Octavia vRS 2.38.40 best
    Polo gti 56.8 best ''korfez''
    Octavia vRS 56.7 best ''korfez''
    Bulut Elektrik

SekoLive - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yaw bu parayı neye göre istiyorlar?
    Biz Kaybettik, Cennet Kazandı. Seni Çok Özlüyoruz Kubilay YILDIZ

Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı SekoLive Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yaw bu parayı neye göre istiyorlar?
    ben %100 sucluyum ya adamın avukatı diyorki 10000 lira tazminat davası acıcaz is goremez duruma dusurulduk kolumuz kırıldı bacagımız kırıldı vs.

kazanın durumuna gore tazminat arttırılabilir. sende seve seve anlasıp odemek zorunda kalıyorsun. yoksa hapis cezası gunlugu 28 tl den hesaplanıyor...
    Polo gti 2.43.85 best
    Octavia vRS 2.38.40 best
    Bulut Elektrik

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ahmet3425 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    valla benzer bi durum benimde basımdan gecti. 2009 yılının mayıs ayında (2 sene olmus) 4 kisinin yaralandıgı bir kazada %100 kusur bana verildi.

sonra adamlar sikayetci oldular. polisler teblig gelecek mahkemeye kesinlikle gidin dediler ama 2 senedir cıt cıkmadı ne bi gelen var ne giden ne arayan var ne soran...
    adliyeye felan baktın mı birşeyler var mı? denetimli serbestlik mi verilmişti sana imza vs.?

dava düşse imza kendiliğinden kalkmaz mı?

ali_utku - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    avukatınız adliyeden takip etsin bence.çünkü bazen evrak gelmiyor.muhtara felan bırakılıyor ordan da kayboluyo felan.bunun ceremesini bu yılın ocak ayında çektik.adli para cezası çıkmış bize.fakat evrak elimize ulaşmayınca apar topar alıp götürdüler.parayı ödeyince serbest bıraktılar.

mutkala avukatınız adliyeden takip etsin.geçmiş olsun bu arada.
    Alıntı senna Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ahmeti ben 3 boy geçiyorum ahmet aliye 2 boy geçiliyor ali veliyi 5 boy geçtiğine göre benim evo 8 im var

VoodooRush - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2008'de kaza yapmıştım. Yaralanma yoktu kimse şikayetçi olmadı ama kamu davası açılmıştı. Ben olay kapandı sanıyordum, imza falan yok benim durumumda, 2010'da bir arkadaşıma tebliğ geldi tanıklık yapması için. Tabi ben o sırada adresimi falan değiştirdiğim için tebliğ bana ulaşmamış. Araştırdık dosyayı bulduk. Gittim ifade verdim 1 ay ceza çıktı. Sonra yine bir şey olmadı.

Özet: 2 sene sonra da olsa çıkabiliyor dava. İmza işini nasıl halledersiniz bilemiyorum.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı CasabLanca Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    adliyeye felan baktın mı birşeyler var mı? denetimli serbestlik mi verilmişti sana imza vs.?

dava düşse imza kendiliğinden kalkmaz mı?
    bana imza falan verilmedi. polise verdiğimiz ifadeden sonra polisler bana onlar sikayetci oldular sen olacakmısın dediler ben olmayacagım dedim.

onun dısında imza ile ilgili birsey soylenmedi ztn benim kazada ciddi bir yaralanma yoktu sok gecirdiler sadece...
    Polo gti 2.43.85 best
    Octavia vRS 2.38.40 best
    Bulut Elektrik

0zan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Geçmiş olsun,
    Dava açılacaktır savcının iş yükü dolayısıyla süreç uzamıştır,
    Ya da TC kimlik numaranı yanlış girmişlerdir, ismin görünmüyordur, dava açılmadı olarak görünüyordur.
    Görevli savcıyı bulup dosyana bakacaksın, başka hiçbir çıkar yol yok, avukatı bekleme işi gücü vardır gidip dosya bakamayabilir. Kendin hallet en fazla yarım gününü alır,

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şikayet olmasada yaralanmalı trafik kazası tutanak tutulduğu kayıtlara geçtiği anda "Kamu Düzenine" ilişkindir.Dava öyle 1-2 yıldada düşmez.Avukatınız(!) sizi resmen sallıyor.Avukatınızı değiştiriniz.

Sercan Keklik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    mahkemem dvm edio google da msg gözüktügü ıcın sıldım
    Alıntı Everyone Nickli Üyeden Alıntı
    Aracım Türkiyede TEK!

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 0zan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Geçmiş olsun,
    Dava açılacaktır savcının iş yükü dolayısıyla süreç uzamıştır,
    Ya da TC kimlik numaranı yanlış girmişlerdir, ismin görünmüyordur, dava açılmadı olarak görünüyordur.
    Görevli savcıyı bulup dosyana bakacaksın, başka hiçbir çıkar yol yok, avukatı bekleme işi gücü vardır gidip dosya bakamayabilir. Kendin hallet en fazla yarım gününü alır,
    görevli savcı ankarada kuzenim kırşehirde malesef gidip kendi sorma şansı yok ailesinden birinin gidipte sorma şansı olamaz heralde?

Ome_RS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benmde basıma geldi biraz daha basiti ama karsı taraf haksız oldugu için şikayetçi olmadılar kamu davasına girdiği için karakola gidip ifade verdik mahkemede olucakmıs ama bana henüz kagıdı gelmedi arkadasıma gitmiş ama sahit olarak sonuc bişi cıkacagını sanmıyorum biraz sorustrdum önemsiz formalite dediler..

merve
    Misafir
    edit.........

emresener - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2009 eylülde harbiye ordu evinin önünde yaya çarptım bende. yeşil yandığında hareket edip vurdum ve durdum. teyzenın kalcası kırıldı. 2010 yılının sonlarına doğru mahkeme tebliği geldi. hapis cezasını parasına cevirerek hallettik ama maddi manevi olarak 50.000tl tazminat istiolar hala devam ediyor mahkeme. çarptığım arac range olunca genç cocuk sömürelim dediler ugraşıoruz hala. kadın eski milletvekili eşi çıktı merdivenden düştüm dese bütün masraflarını TBMM karşılıo ama çıkarcı millet olunca ne koparırsak kar.

@ Konuya gelince Avukatınızla konuşun bi gidip baksın nedir ne deildir. Dosya işleri oldukça yavaş ilerliyor arada kaynıyor gidiyor. kontrol edin hiç yoktan yere dert vermesin basınıza.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)