:eek::D
kimbilir o c2 nelere maruz kaldı :D:D
Printable View
Amortisor tablasindan basmak daha mantikli. Eski aracimda(2010 civic) eibach 5cm sportline yay vardi fakat dusuklugu tatmin etmedi ve oem amortisor tablasini 3cm daha asagiya cektik. Yol tutusum eskisinden cok daha iyi oldu ve en ufak sekme vurma vs sorun yasamadim. Sadece araba biraz sertlestigi icin konfordan cok ufak bir miktar kaybimiz oldu. 9 aydir bu sekilde kullaniyoruz herhangi bir problem yok suanda da annem kullaniyor civic'i o da gayet memnun.
Bende onceden bu tarz islemlere cok karsiydim fakat Ömer kardesim ( Omer-Fe ) gayet mantikli bir sekilde amortisorden arac dusurme hakkinda aydinlatti beni ve ertesi gun hemen sanayiye gittik omerden gelen pm'leri ustamiza okuttuk ve aracimizi bastik cok da guzel oldu.
Omer'e pm atmani tavsiye ederim yardimci olur.
yavrumm arabana yazık hans uretmıs ıste daha ne kurcalıyorsun arabana yazık yanı
üretici firmadan kırk dolar gibi bi kargo ile getirtebilirim belki istersen arastıriim
orjinal amortisör ve 3,5'luk yaylarlar ki yaylar melih'in eski efsaneden çıkmaydı :) yaklaşık olarak önler 5 arkalar da 6 cm civarı presle düşürüldü hiçbir sorunum yok. herkese de tavsiye ederim.
Aydın illa eibach mı olacak ?
preslemek kesmek falan harake yontemler destekliyoruz cok basarili oluyor bence ...
. nokta :)
Tunç du galiba mavi rs önleri birazdaha düşürmek için aldığı yayları preslettirmişti.Taze taze o aradaki farkı söyleyebilir.
Bende orjinal yayları önden 8 arkadan 5 cm preslettim. Valla bi şikayetim yok. Konfor gidiyo biraz tabi ama 2 cm ile bişey olmaz düşüncesindeyim.
Kanka amortisörün dibine kadar vurduğu bile oluyor. çünkü 5cm yay olunca bu sefer amortisöründeki mil uzun kalıyor. ve tablaya vuruyor. sonuçda orj. amortisör ben hep söylemişimdir. 3,5 yay senin aracında 5cm gb. düşürmüş. diye bence hiç uğraşma. ama koni yaparsan aracına tablasından 2cm düşürebiliyorsun. o şekilde sağlıklı olur. aracın için. Koni'de mi ? yok . Tr'de. ?
bende yıllar önce orjınal yayları bastırmıstım bı 4 cm kadar konfor cok deısmedı sonucta yaylar orjınal yumusak yanı,:) sekme hafıf vardı ama o kadarı normaldır, ama ap yay takınca ustune yol tutusun nasıl degıstıgını anlıyosun:)
2-3 cmden bısıy olmaz bende dusunuyorum bu ara.ama aracın ön arka dengesınıde cok bozmamak lazım arkadan kaymada cok artmamalı..