Kingpin Nickli Üyeden Alıntı
Biraz önce Posta Gümrük'teydim vermeyeceklerini bile bile gittim, bakmak istedim oradaki duruma. Getirdiğim malzemeler; 1 adet karter contası, 1 adet egzantirik zinciri, 2 set kapı klipsi. Malzemelerimi vermediler. Ruhsatım benim üstüme olması gerekiyormuş. Biraz sinirlendirdim oradakileri. Muayene sonrası yaşanan diyalog ayne şöyle;
Gümrük memuru; Mustafa bey PayPal çıktısını, ruhsatınızı ve Kredi kartı ekstrenizi alayım.
Ben; Tabi buyrun.
G.M; Mustafa bey KK'ınızın ekstresinde isminizi göremedim.
Ben; Ben kart kullanmıyorum, o annemin kartı.
G.M; Peki burada annenizin ismi de görünmüyor.
Ben; Gözükmez çünkü o bir e-ekstre.
G.M; Neyse buna sonra döneceğiz. PayPal tamam, gönderilen listeyle bu tutuyor. Ruhsatta farklı bir isim yazıyor.
Ben; Evet.
G.M; Siparişi veren kişi ruhsat sahibi olması gerekiyordu.
Ben; Aaaaaa öyle mi???? Tüh o zaman ben bir koşu notere gideyim de ruhsatı üzerime alayım.
G.M; Mustafa bey ben size prosedürü anlatayım blalalablalgblaklbalkalblalkblkblallabblablablavbl alblablalblalblalballblalblalblallblalblalblallbls a...
Ben; Heee tamam.
G.M; .........................
Ben; Eee yani?
G.M; Yani bunları alamazsınız!
Ben; Peki ben gümrükçümü göndereyim :D (Puhahah şeklinde çıkış...)
G.M; :ofk::o
Size tavisyem hiç uğraşmayın. Sadece gıcıklık olsun diye yapılan, insanlara yardım etmek değilde ticaretin önüne geçmek amaçlı yapılan bir prosedür uygulanıyor. Haklılar mı? Haklılar. Öküz gibi davranıyorlar mı? EVET! Bu prosedür değişikliği ilk çıktığında gerçekten bir şeyler değişir sanmıştım ama hiç bir şey değişmemiş. Buradan ticari amaçlı olmayan fakat bu işleri bilmeyen arkadaşlara SABIRlar diliyorum... :D
Esenkalın :p.
(Not: Gümrükçüme malı teslim alırken beni aramasını söyledim ki odadan çıkarkenki pişmiş kelle halimi yeniden görebilsin diye GM. :D)