beş günde bir kalkış sürenizi 10 dakika geriye çekin.
vücudunuz alışarak zamanla 9u bulur kalkış saatiniz.
Printable View
beş günde bir kalkış sürenizi 10 dakika geriye çekin.
vücudunuz alışarak zamanla 9u bulur kalkış saatiniz.
ben haftaiçi 11-12-1 civarı uyuyup 5 te uyanırım hiçte zorlanmam.zaten bir zamanda sonra bünye alışınca istesenizde uyuyamıyorsunuz.haftasonları 10 a 11 e kadar uyumak için çırpınıyorum ama olmuyor.sizi kesin uyandıracak bir saat kurun ve kalkar kalkmaz suratınızı soğuk suyun altına sokun.ışıkları açın perdeleri açın vs vs :)
okumadım ama bu kitabı okumanızı tavsiye ederim :D
http://i1105.hizliresim.com/2011/5/19/13127.jpg
Sigara içiyorsan sigarayı bırak.
Gece yatmadan önce 2 bardak su iç.
Yattığın yerde yatağına güneş vursun.
Daha rahat uyanırsın.
zaten 3 te yatıyosan 10 da kalk anca uykunu alırsın 9 kalkmaya baslarsan rakun gibi olursun yakında:D:D:D uykunu al biraz..
Buna benzer benimde ciddi sorunlarım oldu
Farklı alternatifler aradım ama ciddi sonuç çıkmadı ortaya
Yine en mantıklı tavsiyem yatış ve kalkış saatlerini olabildiğinde denk getirmeye çalış
Alarmın yataktayken ulaşamayacağın bir noktada olsun
6-8 Saatten fazla uyumamaya gayret et
Bende 3 senedir saat 7'de kalkmaktan bıktım valla:D
Bunun tek formülü var türkiyeye geldiğinde iş yerini avrupaya,ewinide anadolu ya koy sabah işe gitmeye çalış,arabanda düz vites olsun...Belli bir zaman sonra beyin o trafige girmemek için zorla uyandırıyor vucudu.Bak bana gece 1 de yatıorum 6 da koşa koşa ewden çıkıyorum zımba gibiyim :D
2 şer dakika aralıklar ile 4-5 tane saati evin farklı yerlerine koy. Mecbur kalkarsın. Ama sesleri çok çıksın.
Spor kesin çözüm +köpekle birliktee süperr ben sabah 7 de çıkıyorum evden keşke 8-9 gibi evden çıkma şansım olsada her sabah sabah koşumu yapsam köpegımle birlikte... Erken kalkma olayına vucut gerçekten alışıyor haftasonu oluyor pazar sabahı yıne 7 de ayakta oluyorum kulelide açıyorum gözümüü gün bitmiyor en azından böyle oldumu ;)
aynen..
bir davranışı bünyeye alışkanlık haline getirmek için 21 gün üstüste aynı şekilde yapılması yetiyor. vücut saati buna uyum sağlıyor. mesela hergün 8 de kalkıp eczaneye gelmek için hazırlanıyorum. artık gece 3 te bile uyusam saat 8 de uyanıyorum. uyumak istesem dahi uyanıyorum :)
ilk etapta uyanmak zor gelebilir ama zamanla kolaylaşacak ilk 3 gün zorlayın kendinizi.. 3 4 saati farklı zamanlara kurun ya da aynı ana 3 4 saat kurun ve her birini odanın uzak köşelerine koyun hepsini kapatmak için yatağınızdan kalkmanız gerekecek şekilde. zaten yataktan çıktıktan sonrası kolay banyoda soğuk suyu yüzünüze çarpın ve güne mutlu başlayın :)
melatonin alıyosun yatmadan 30 dk önce ıstedıgın saate yatıyosun :)
ortaokul-liseye göztepeden kurtköye, üniversiteye de ataköye gidince alıştık demek ki:)
valla o herhalde alışkanlık gibi birşey. saat kurmam ben, ertesi günü iş olsun olmasın, ister haftaiçi ister haftasonu olsun, akşam içmiş eve 3 te 4 te girmiş olsam dahi ertesi gün 7.30-8.00 şaşmıyor hiç:) hayatımda 12 de 1 de uyanmışlığım hatırladığım yok hiç:D
Bence daha düzenli saatleri olan bir iş bulabilirseniz sizin için daha iyi olur hem uyku olsun hem zaman ayırabilme konusunda olsun :)
yatsam yataktan kalkasım yok kalksam yatasım yok benimde. :(
Arkadaşlar tek tek postları okudum aradığım cevabı bulamadım belkide benim problemim farklı ondanda olabilir. Her gece saat 2:30 - 3:00 arası uykum geliyor daha öncesinde yatağa girersem yatakta dönmekten başka bir şey yapmıyorum , üstüne üstlük uykum kaçıyor. Saat 6:15 te uyanıyorum. Böyle bir problem yaşayıp üstesinden gelen kimse var mı aranızda??