User Tag List

Sayfa 37/56 İlkİlk ... 27353637383947 ... SonSon
1061 sonuçtan 685 ile 703 arası

Konu: Kimlerin Akvaryumu var ?

RottingChrist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    frontaza lar brundi cinsi. bant yapılarına bakılırsa gayet sağlıklı gözüküyorlar. tankın içinde başka ırk göremedim ama varsa da ayırmanı tavsiye ederim. frontoza dibe düşen yemleri yediği için diğer ırklar havada kapar yerde yem bulamadıkları için sağlıklı beslenemezler. ayrıca soğuk kanlı ve çok oyuncu değil hatta baya korkak sayılırlar. özellikle ışık açıp kapatırken ani zıplamaları çok olur. biraz daha büyüdüklerinde tankın üstünü kapalı tutmanı tavsiye ederim ben iki adet kayıp verdim tankın dışına düşüp öldüler

birden fazla değişik yem verin ve dip çekimini ürkütmeden sakince yapın. anında sterse girip yemeden içmeden kesilirler renkleri koyulaşır ve sahibini de üzülür

bakımı sabır isteyen üretimi uzun vadeli bir olaydır ama bu balıklardan sonra tatlı su tankında başka balık beslemek istemiyebilirsin. toplam sayı fotolarda gözüken kadar ise biraz daha yavru takviyesi yapmanı tavsiye ederim. bu boyda dişi erkek ayırımı yapmak zor olduğu için ilerde dişi sayısını tutturup koloni oluşturabilmek için önemli.

Anu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bir buçuk aydır bitkili tankta kiraz ve gökkuşağı karidesi besliyorum, ilk akvaryum tecrübem biraz daha büyüsünler fotoğraf ekleyeceğim.
    ''Halkını cehalet ve sefalete teslim eden yöneticiler yok olmaya, cehalet ve sefalete sürükleyen yöneticileri seçen halk ise köle olmaya mahkûmdur." Mustafa Kemal ATATÜRK

onursumer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı RottingChrist Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    frontaza lar brundi cinsi. bant yapılarına bakılırsa gayet sağlıklı gözüküyorlar. tankın içinde başka ırk göremedim ama varsa da ayırmanı tavsiye ederim. frontoza dibe düşen yemleri yediği için diğer ırklar havada kapar yerde yem bulamadıkları için sağlıklı beslenemezler. ayrıca soğuk kanlı ve çok oyuncu değil hatta baya korkak sayılırlar. özellikle ışık açıp kapatırken ani zıplamaları çok olur. biraz daha büyüdüklerinde tankın üstünü kapalı tutmanı tavsiye ederim ben iki adet kayıp verdim tankın dışına düşüp öldüler

birden fazla değişik yem verin ve dip çekimini ürkütmeden sakince yapın. anında sterse girip yemeden içmeden kesilirler renkleri koyulaşır ve sahibini de üzülür

bakımı sabır isteyen üretimi uzun vadeli bir olaydır ama bu balıklardan sonra tatlı su tankında başka balık beslemek istemiyebilirsin. toplam sayı fotolarda gözüken kadar ise biraz daha yavru takviyesi yapmanı tavsiye ederim. bu boyda dişi erkek ayırımı yapmak zor olduğu için ilerde dişi sayısını tutturup koloni oluşturabilmek için önemli.
    daha tankta yeniler çok alışmadılar aslında

dediğin gibi çok sakin ve korkaklar ama yavaş yavaş bana alışıyorlar artık

son 2 gündür ışık açıp kamapada sıkıntı olmuyor ben komple camla kapadım akvaryumun ustunu dışarı zıplama şansları yok

yanlız şoyle birşey var balıklarımdan biri inanılmaz koyu normal rengi sanırım bu şekilde yoksa stresli falan değiller sakin sakin takılıyorlar 1 tane erkek var buyuk zaten biraz ama diğerlerini bilmiyorum

şuan 4 frontoza 2 cuce vatoz 2 tanede ufak çopculerden var başka balık koymayı düşünmüyorum aslında çoğalmasalarda olur sıcaklığı o yüzden çok arttırmıyorum

en çok hoşuma giden yanları onceden kavga gurultu bitmiyordu akvaryumda şimdi sıkıntı yok keyifle izliyorum

psn&Live id: onursumer
    135
    ├┼┼╕
    246R

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    alıştıklarını düşünsen de mümkün mertebe özellikle yemlerken çok yaklaşıp ani hareketlerde bulunma.
    koyu olan muhtemelen stresli olandır. bunlar yunuslar gibi çabuk kendine gelmiyor biraz zaman alıyor ve bir kere alıştı mı hep aynı kaprisleri yapıyor.

bu boydakiler muhtemelen 5 aylık falandır ve üremesi kıvamına gelmeleri 2 seneyi bulur zaten.

kaz ciğerini çok seviyorlar ayrıca tablet halinde satılan ve cama yapışan yosun bazlı yemleri de çok seviyorlar. hem parazit hemde kabızlık çekmezler en güzeli de diğer cikletler gibi kıçında boyundan büyük pislik ile gezmezler.

resimlerde pek net değil ama yüzgeçlerinde açık mavi renk var mı? genelde büyüdükçe koyulaşır ve çok güzel bir görüntü olur. izlemesi huzur verir.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu arada 25. sayfada benim maymunlarla vedalaşmadan önceki resimler var. bunlar 2 yaşındaydı. her gün özenerek ilgilendim hala pişmanım sattığım için

Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bitkili akvaryumda neon sürüsü besliyorum çok güzeller tavsiye ederim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    mavilik 1 tanesinde belirgin diğerlerinde varla yok arası daha tanka koyalı 4-5 gün oluyor biraz zaman geçsin iyice alışırlar diye düşünüyorum

akvaryumun litresi çok fazla değil aslında büyümeleri bayağı zaman alır diye düşünüyorum

yem olarak akvaryumcudan karışık yem alıyorum et ot vs iki turlude var suda dağılmıyor tane tane kalıyor biraz yüzüp dibe çokuyor şuan için balıklarda seviyor sanırm

135
    ├┼┼╕
    246R

Agah - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kanıma gidiyor, acaba kursammı tekrar tank . .

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    200 Litrelik akvaryumumda sarı prenseslerim var...
    Lifetech dış filtre kullanıyorum. haftada a bir %20 dip çekimi ile temizlik sağlanmaktadır

İş yerinde 30-31-32 ölçülerinde Japon akvarymum var.

s2k - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alg sorunum var sanırım nitrit mi nitrat mı bişey patlaması oldu akvaryum yemyeşil. komple suyu değiştirdim, ve var ne yok çıkardım içinden 5 gün sonra yenşden oldu deliricem amk

son çare bundan kullansam mı diyorum Azoo Green Water Remover (Yesıl Su Gıderıcı) 120ml

huseyinnn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kafalı yunus yavrusu isteyen varsa irtibata geçebilir yerim daraldı uygun fiyata verebilirim 5-6 cm ve damızlık altlarıda var ilgilenen varsa Ankaradan almıştım balıklarımı

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    nitrat patlaması farkı olur benim bildiğim. temzilii ve dip çekimi düzgün yapılmayan tanklarda yaşanır genelde ve su üzerinde beyaz kabarcıklar oluşur. beta ların üreme zamanında yaptıkları gibi birşey.

sizin tank muhtemelen güneş veya aydınlık ortamı fazla göryor ve yeşil dediğiniz yosunlaşma oluyor diye tahmin yürütüyorum. filtreleme de yetersiz kalıyor olabilir.

Alıntı s2k Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Alg sorunum var sanırım nitrit mi nitrat mı bişey patlaması oldu akvaryum yemyeşil. komple suyu değiştirdim, ve var ne yok çıkardım içinden 5 gün sonra yenşden oldu deliricem amk

son çare bundan kullansam mı diyorum Azoo Green Water Remover (Yesıl Su Gıderıcı) 120ml

Gunes G. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı s2k Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Selamlar,

Green water remover kimyasal bir madddedir, olusan alglari oldurur ancak hem bir sefer oldurdugu icin zaman icerisinde alg olusumu tekrar olur, hemde kimyasal bir yontem oldugu icin canlilar uzerine uzun vadede cok saglikli bir yontem degildir. Tek seferliktir.

Alg sorununun kesin cozumu olarak UV filtre oneririm, hem akvaryum ortamindaki yararli bakteri dengesini etkilemeden, sudaki tum zararli olan bakterileri ve algleri oldurur ve tekrar uremelerini engeller.

Akvaryumun litresine gore secim yapmak gerektiginden ben ornek urunleri gosteriyorum, aralarindan secmeniz gerekli

Arkadaspet.com - Uv filtreler
    You call it turbo lag , i call it foreplay ...

s2k - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Gunes G. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Selamlar,

Green water remover kimyasal bir madddedir, olusan alglari oldurur ancak hem bir sefer oldurdugu icin zaman icerisinde alg olusumu tekrar olur, hemde kimyasal bir yontem oldugu icin canlilar uzerine uzun vadede cok saglikli bir yontem degildir. Tek seferliktir.

Alg sorununun kesin cozumu olarak UV filtre oneririm, hem akvaryum ortamindaki yararli bakteri dengesini etkilemeden, sudaki tum zararli olan bakterileri ve algleri oldurur ve tekrar uremelerini engeller.

Akvaryumun litresine gore secim yapmak gerektiginden ben ornek urunleri gosteriyorum, aralarindan secmeniz gerekli

Arkadaspet.com - Uv filtreler
    Selamlar,

55-60lt civarı tankım var, büyük ihtimalle fazla ışık gördüğü için bu olay başıma geldi. Birde çoğunlukla proteinden zengin yemleme yapıyorum, yemlemeyide fazla kaçırmış olabilirim.

Hastalık gibi yemin ederim, bir tane betta aldım hasta oldu tedavi edelim derken evde 2 akvaryum 20ye yakın balık var şu anda

UV filtre dediğiniz gibi kesin çözüm ancak o kadar fazla ödemek istemiyorum bu aralar, 3-4 gün tamamen karanlıkta bırakmayı deniycem

Aslında iyi bir dış filtreye geçmek istiyorum ama hem yerim yok hemde çok bilgim yok dış filtre daha mı kolaydır daha mı zordur vs vs diye

Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    akvaryumun yesıllenmesınde kullanılan ısıgında cok buyuk etkısı var pembeye kacan kırmızı tarzı ısıkta hemen yosunlanıyor

bu arada dıp cekımını nekdr surede yapıyorsunz bu yenı tankıma bakıyorumda copculer hıcbırsey bırakmıyor 4frontoza 2 cuce vatoz 2 copcu akvaryum tertemız

135
    ├┼┼╕
    246R

Agah - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı onursumer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    akvaryumun yesıllenmesınde kullanılan ısıgında cok buyuk etkısı var pembeye kacan kırmızı tarzı ısıkta hemen yosunlanıyor

bu arada dıp cekımını nekdr surede yapıyorsunz bu yenı tankıma bakıyorumda copculer hıcbırsey bırakmıyor 4frontoza 2 cuce vatoz 2 copcu akvaryum tertemız
    sen haftada 1 kere yap.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bende 11 frontoza varken 700 litrelik tankta ayda bir kez yapıyordum. mercan kırığı ince kum kullandıyordum ve dipte birikenler göz ile gözüktüğü için artış oldukça yapıyordum. ayrıca tükettiklerinden fazla yem atmamaya çalışıyordum.

bu arada frontoza kendi doğal ortamında 60 70 metre arasında derinilklerde yaşıyormuş o yüzden çok ışığı seven bir cins değil. mümkün mertebe düşük ışıklandırma kullanmak gerekiyor.

Alıntı onursumer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

M U R A T - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yetişkin tropheus ilangilerim var almak isteyene uygun fiyata vermeyi düşünüyorum

Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı RottingChrist Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bende 11 frontoza varken 700 litrelik tankta ayda bir kez yapıyordum. mercan kırığı ince kum kullandıyordum ve dipte birikenler göz ile gözüktüğü için artış oldukça yapıyordum. ayrıca tükettiklerinden fazla yem atmamaya çalışıyordum.

bu arada frontoza kendi doğal ortamında 60 70 metre arasında derinilklerde yaşıyormuş o yüzden çok ışığı seven bir cins değil. mümkün mertebe düşük ışıklandırma kullanmak gerekiyor.
    ışık olayını okudumda

şimdi benim akvaryumda şerit led var koyduğumdan beri gozlemliyorum rahatsızlarmı değillermi diye çok fazla birşey anlayamadım

ışığı kapattığımda durum neyse açtığımdada aynı akşam yatarken kapatıp sabah kalktığımda açıyorum ışığı

135
    ├┼┼╕
    246R

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)