ahmetgurlek Nickli Üyeden Alıntı
öncelikle herkese merhaba. ismim ahmet. ankaradaki chip li rs in sahibiyim. kürşat arkadaşımızla shell de karşılaştık. benim araçta chip+catback egzoz olduğunu söyledim. kesin ölçememekle birlikte 255-260 hp civarı güç ürettiğini, 350 civarı da bi torku olduğunu tahmin ediyorum. kürşat arkadaşımızın arabası turbolu bildiğim kadarıyla, gücünü tam olarak bilmiyorum ancak iyi bir turbo uygulamasıyla 400 hp + almak gayet normal bu araçlarda. sonuçta 1.6 vti dan bile 440 hp alınabiliyor... kürşatla aracımdaki sorunu giderir gidermez denicem (chip ten sonra 1.3 peak vuran ve 1.2 continuous yürüyen aracım, nedenini henüz keşfedemediğim bir sorundan dolayı 0.8 barla yürüyor) ve muhtemelen de geçilcem. önemli olan konu o değil.. benim buraya yazmamdaki neden karakteristikleri tamamen farklı 2 aracı karşılaştırırken bazı arkadaşların hiç araştırmadan, okumadan yorumlarda bulunması: yanına yaklaşamaz, ayırır, içinden geçer, etrafında sıfır çeker, sığır gibi araba vs vs vs.. ben şuna bindim, yanına yaklaşamaz demekle falan olmuyor bu işler. sen chip+filtre+egzozlu rs e bindin mi arkadaşım? nerden biliyosun? bazı gerçekler var. stock type r 5900 dd'de 196 nm tork üretiyor. 2000 dd'deki torku 160 nm civarında. ağırlığı ise 1153 kg, ton başına torku 138 küsür. stock rs 2000 dd'de 300 nm tork üretiyor. 2000 dd'de 270 nm, ağırlık 1355 kg. ton başına tork 199 küsür.. şimdiii. bu verileri herhangi bir ilkokul 2 çocuğuna versek ve 2000 dd'den itibaren kapışcaklarını söylesek kimin kimi ayıracağını, çarpacağını, böleceğini söyler... haa, konu gene bu değil. type r atmosferik motorlu, rs ise turbo beslemeli bi motora sahip. type r vtec i bildiğim kadarıyla 5400 dd'de açıyor ve 8500 dd'ye kadar kesintisiz gidiyor. rs ise 300 nm torkunun %90 ını 2000-5000 arasında üretiyor. 6000 dd de ise tork ciddi anlamda düştüğü için vites değiştirmek gerekiyor. şimdi bu iki aracı nasıl kıyaslarsın? her ikisi de 3. viteste 2000 dd'de köklesin. 6000 dd'ye kadar gitsinler. arada rs lehine en az 2 boy fark olur. gene 3. viteste 5000 dd'de köklesinler. rs mecburen 6000 de vites değiştirip düşük devire geçeceği için 8500 e kadar kesintisiz gidecek type r öne geçecektir bu sefer.
onun için öyle sığır gibi araba falan demek yanlış. kimse sürekli 6000 dd de araba kullanmaz. öyle düşük devirde bi yakalanırsın, sonra ankaradan istanbula kadar yakalayamazsın...(top gear in pist derecelerinde rs, astra opc 240 hp den yarım saniye, type r dan 2 saniye, golf gti dan 2.5 sn daha hızlı bir zamana imza atmıştır, onu da belirteyim. ayrı bir testte ise 0-100 hızlanmalarında rs 6.6 sn de çıkarken type r ancak 6.9 sn de çıkmıştır. yenisini söylemiyorum bile dileyenler bu ayki auto motor&sport a bakabilir. kağıt üstündeki veriler de her şey diildir...)
saygılar