sony ericsson 4 yaşında k750i 25 dk boyunca 75 derece saunada fotoğraf bile çekebiliyorken, yeni telefonlara hiç birşey olmaz diye düşünüyorum:)
Printable View
sony ericsson 4 yaşında k750i 25 dk boyunca 75 derece saunada fotoğraf bile çekebiliyorken, yeni telefonlara hiç birşey olmaz diye düşünüyorum:)
iphone 4 ardından xperia arc ardından da sensation aldım,SGS2 son aldıgım telefon,ve SGS3 çıkana kadar da başka bir telefon düşünemiyorum artık açıkçası.
Sensation ile arasında dağlar kadar fark var her ne kadar kağıt üzerinde benzer görünseler de. Sensation Sense arayüzü yüzünden kasılmalar ile karşı karşıya. Özellikle canlı ekran kağıdı koydugunuzda page arası geçişler baya kötü. Xperia Arc ile aynı diyebilirim. Sense arayüzü çok çok güzel görünüyor ancak Samsungun basit arayüzü de çok pratik ve hızlı..
İşlemciler 1.2 ghz ama Sensation Qualcomm'un Snapdragon işlemcisinin revize edilmiş bir türünü kullanıyor,yani bu işlemci eski teknolojinin üstüne yenilerinin eklenmiş hali. Samsungun kendi üretimi olan Exynos ise çok daha yeni. Bu sebeple videoda da duyacağınız gibi kağıt üstünde aynı olan hız değeri benchmarklarda acayip farklılıklar ortaya koyuyor , hadi Sensation qHD oldugu için daha fazla render yapiyor diyelim ama haticeye değil neticeye baktıgımızda oyun,film vs. gibi şeylerde takılmalar yaşanıyor. Bu takılmalar öyle 1-2 sn değil ama 0.1 saniyelik bir gecikme bile can sıkıcı oluyor.
Ram olarak yine Sensation 768 MB Ram ile geride. Üstelik bu değerin 558 MB i kullanılır durumda görününce,RAM kullanımı penceresinde göreceksiniz,hemen doluyor kota.. Sürekli appleri kapatma ihtiyacı duyuyorsunuz. Samsungda 1GB Ram'in 837 MB i kullanılır olarak görünüyor,fakat arada yine bir ucurum söz konusu.
Samsungun 16GB dahili belleğini düşündüğümüzde HTC nin sundugu minnacık bellek hiçbirşey,kaldı ki orası da Appler ile doldukça yavaşlamalar artıyor. SD ye atıyorsunuz cogu şeyi fakat bu seferde SD işlem süresi uzadıgı için yine sıkıntı.
Kamera olarak Sensation geride. HD videoda nasıl olduysa HTC daha kaliteli ve ışıgı daha iyi ayarlıyor.
Ekran açısından yine Samsung SAMOLED+ ile zaten cıgır açtı. Tek noksan kısmı aşırı kontrast vermesi bence. Bunun dısında çözünürlük düşük olmasına rağmen cam gibi görüntü alıyorsunuz. Burda karıştırılmaması gereken şey, en parlak ve en canlı ekran evet Super Amoled Plus ,ancak kesinlikle en gerçekçi değil. Gerçek renkler ve görüntü Xperia Arcin Bravia ekranında muazzam.
Samsung iPhone 4 ile kıyaslanmayacak kadar gelişmiş bir telefon bence. Hız olsun,pratiklik olsun her koşulda elmayı ezebilecek düzeyde. Bin tane de ROM cıktı zaten..
Kasaya ben de cok laf ediyordum almadan evvel,ki iPhone ve HTCnin kaliteli kasalarından sonra çok yavan görünüyordu fakat plastik olmasına rağmen öyle uydurukmus hissi vermiyor. Telefon incecik ve çok hafif.
Samsungdaki diğer güzel özelliklerden biri OTG kablo ile USB Stick bağlanabilmesi telefona. Yani flash diskinizi telefona bağlayıp içine dosya atıp alabiliyorsunz. Klavye mouse da bağlıyorsunz,bir de HDMi cıkıs verip TV veya Monitore bağladıgınızda resmen kasa görevi görüyor...
.mkv filmi hafızaya atıp conversion yapmadan izleyebiliyorsunuz takılmadan.. HTC de bu olay yok.
Bu telefonlar arasında kalan birine kesinlikle ama kesinlikle Galaxy S2 öneriyorum.
** Galaxy S2yi iPad 2 ile de kıyasladım. Web hızı cok daha hızlı ve tabiki Flash 10.3 tartısmasız en güzel özelliği.
Ha bu arada ben KF2 ROM kullanıyorum, pil ömrü biraz az geldi bana. 1 Günü anca götürüyor. 3G , GPS , WiFi gibi şeyleri kapatırsanız daha da gidiyor ancak o zaman bu telefonları almanın da bir anlamı kalmıyor.
Market açısından Android market - ve BlackMarkt da AppStore daki cogu uygulamayı içnde barındırıyor.
şarjı %0 iken şarj'a takın %100 olana kadar ne kadar ısınıyosa max değer o dur onun üzerine çıkıyorsa sıkıntı var demektir :)
film oyun navigasyon vs bunlar çok zorladığı için ısınması normaldir :)
Samsunglarda genel bir sıkıntı o zaman bu benim wave de acayip ısınıyordu basit bir oyun yada bir facebook gezintisinden sonra yanıyordu resmen. 3gs in canını alıyorum wave kadar ısınmıyor
Bence Telefonlar kullanım makasadını aştığı sürece bu tarz sorunlar ile hep karşılaşılır..:rolleyes: