dostum bariz protez o saçlar.. sen bunun ekilme yoluyla olacağına inanıyorsan diyecek bişey yok :D :D
ben saçlar konusunda uzman sayılırım.. bana birini göster ekim mi peruk mu hemen anlarım.. ;)
Printable View
abi fotoya ne diyosuun ? :D
doktora gitmeden bişi kullanma bence cildiye doktoru en uygun ilacı yazıcaktır :)
arkadaşlar saç derim resmen böyle kazınıyor gibi ve saç diplerinden elime geliyor direk ve cok kaşınıyor saçlarım ne yapmam laazım :(
Kelliğe neden olan protein bulundu
Erkeklerde kalıtsal kelliğin sebepleri üzerine araştırma yapan ABD'deki Pennsylvania Üniversitesi'nden bilim adamları, kelliğe neden olan bir protein buldu.
BBC'nin internet sitesinde yer alan habere göre Amerikalı bilim adamları, kel erkekler ve fareler üzerinde yaptıkları çalışmada, saç kaybına neden olan bir protein saptadı.
Erkeklerin kelleşmeye başladığı sırada hangi genlerin devreye girdiğini analiz eden bilim adamları, ''prostaglandin D2'' adlı protein düzeyinin, saçlı kısımda değil, saçın döküldüğü kısımlarda bulunan saç kökü hücrelerinde yükseldiğini belirledi.
Bu proteinden yüksek oranda verilen fareler tamamen tüysüz kalırken, insan saç dokusu üzerinde yapılan aynı işlem de saçın uzamasını durdurdu.
Prostaglandin D2 proteininin saç kökünde bulunan belirli bir alıcıya etki ettiğini de tespit eden bilim adamları, bu alıcının saç folikülüne saçın uzamasını durdurması sinyali veren sistemin bir parçası olduğunu kaydetti.
Araştırmayı yapan ekibin başında bulunan üniversitenin dermatoloji bölümü Profesörü George Cotsarelis, ''Prostaglandin D2 proteini düzeyinin, erkeklerin saçsız kafa derisinde yükseldiğini ve saçın uzamasını engellediğini gösterdik. Dolayısıyla erkeklerde kelliğinin tedavisinde bir hedef belirledik. Bundan sonraki aşama, bu alıcıyı etkileyen bileşimleri elemek ve alıcıyı engellemenin kelliği tersine çevirip çevirmeyeceğini veya sadece kelliği önleyip önlemeyeceğini bulmak olacak. Bu sorunun cevabını bulmak da bir az zaman alacak'' diye konuştu.
''Science Translational Medicine'' adlı dergide yayımlanan araştırmanın, kelliği tedavi edecek bir kremin üretilmesini sağlayabileceğine dikkati çekildi.
Erkeklerin çoğu, orta yaşlarda kel kalıyor ve 70'li yaşlarda olan erkeklerin yüzde 80'i saçlarının bir kısmını kaybediyor. Genetik faktörlerin yanı sıra erkeklik hormonu testesteron da kellikte önemli rol oynuyor.
valla hiç takıntım yok ve saçımda yok ama bir ara kafamdaki yaralar için awe cemre nin bir şampuanını aldım ve bir baktım kafamda tüylenmeler başladı sonra bitincede tekrar almadım ama alacağım benim kafamda yaralar çıkıyor alerjik ve bu şampuan hemen geçmesini sağlıyor .
deneyin ama işe yaramazsada niye yaramadı demeyin :) çünkü bence işe yarayacak bir formül yok saçla ilgili bu sadece gözlemim..
Nasıl bir şampuan ? Temsili bir fotoğraf koyar mısınız ...
Ve nasıl temin ederiz bu şampuanı ?
Benim de kafamda bazı yaralar var da...
arkadaşlar benimde yaklaşık 5 senedir felaket saçlarım dökülüyor. Kullanmadığım bitkisel yağ kullanmadığım bioksin vs. kalmadı. Şampuan icine çam terebentin kat dediler onuda yaptım hiçbir faydasını görmedim. En sonunda bizim patron bana mardinden bıttım sabunu getirmişti. Al kullan dedi. Hazır saçlarımda bayağı dökülüyor. 2 numara yaptım. Saçlarım yağlandıkça 2-3 günde bir yıkadım. Bir hafta sonra baktım hiç dökülmüyor. 1 aydan biraz daha fazla sürede uzadı saçlar bir daha 2 numara yaptırdım. Yıkamaya devam ettim. şimdi saçlarım uzun ve hiç dökülmüyor. Ayda yılda 1-2 tel geliyor o da yağlanmaya başladığında oluyor. Giden saçlar gitti ama geri kalanlar duruyor allah'a şükür. Eski Türk filmlerini izleyin insanlarda gür gür saçlar var. Çinli ve uzak doğuluların saçları gür gür. Nedeni adamların cok eskiden beri saçlarını sabun ile yıkadıklarından yolayı. Liseye gittiğim zamanlarda saçlarım o kadar sıktı ki. Az uzadığında koca kafa diyorlardı. Size tavsiyem orjinal bir mardin vs. yörenin sabununu bulun ve onu kullanın. Dökülen saç kolay kolay cıkmaz ama kalan saçlarımı koruyorum en azından. Keşke hep sabun kullansaymışım.
Awe Cemre
bu sitesi bitkisel ürün satan yerlerde var muhtemelen..calendula olanı verdiler ve kullandım 2 yıkamadan sonra etkisini görmeye başladım.
kiminize saçma gelebilir :)
banyodan 1 saat önce halis köy zeytinyagı (marketlerde satılanlar değil) saç diplerine yedirip ardından bone takılcak 1 saat beklenecek
banyodada gerçek zeytinyağından yapılma kalıp köy sabunu 2-3 kere kafaya sürülecek (eğer gerçek zeytinyagından değilde farklı yağlar kullanılarak yapıldıysa Saçlara ve Kafa dersinie zarar verir)
ciddi anlamda azaltıyor...
bulunabilir malzemelerden bir liste yapayım, 1-2 yıl devam edin, düzelme olmazsa, paranız iade. :p ama tabi ajdar ın saçı konumunda olanlar için kuyruk sokumundan saç alıp ektirmekten başka çare yok orası işin ayrı boyutu... :D
saw palmetto - solgar'ın - DHT'yi engeller. günde 2 defa sabah akşam
minoxidil forte - %5 olanı - sabah akşam kafaya boca edilir.
bol meyve sebze,badem,fındık,yeşil çay takılınır... değişimi görürsünüz.
diğer bir sürü ilaç da var ama ben ***** organı öldürmeden tavsiyede bulundum.. ha bu arada fda onayı olmayan, piyasada reklamı bolca bulunan, market raflarını süsleyen, ürünler sadece para tuzağıdır.
2-3 seneye kalmaz yağlamaya başlarım kafayı
son 2-3 senem bana çare bulunn :(