kayıt yaptırıp tecil belgesi için askeriyeye giden varmı?
Printable View
kayıt yaptırıp tecil belgesi için askeriyeye giden varmı?
:) anıl okuyorsan bişiler yaz
oytun nedir sıkıntı biraz daha açarmısın konuyu :D
dün tecil ettirme tarihlerinin son günüymüş.okuldan mezun olduğumda 2012 mayısa kadar tecilli olduğumu sölediler.bende direk şubeden tecil belgesi istedim.ama şubede tecilimin olmadığını sölediler.tecil etmek için şubede formlar dolduruyosun ve diploma fotokopisi gerekiyo.en son muayeneye giriosun şubede tecili veriyolar zaten.daha bugün tamamladım işlemleri baya sıkıntılıydı.
ekstra olarak 20-30 lira ceza ödersin eğer tecilinin süresi bittiyse.benim tecilin son günüymüş dün.o yüzden uğraştık bu kadar.29 yaşına kadar tecil alabiliosun ama ondan sonra vermiyolarmış şubedekilerin dediğine göre.valla sıkıntı oranı böle pek fark olcağını sanmam. :)
20-30 liraya razıyım :) planımızı okuyup 2 sene sonra askere gidicek olarak kurmusuz planımızı bozarlarsa kötü olur :) az bi kilo fazlam var zaten bu sekilde ordanda almazlar ama ben orasında deilim kaçmıyorm yapıaz ama okumak kafamıza gec bastı :) onun salaklıgını çekioyurz.
saol oytun.
6 sene okudum bitiremedim şu açıköğretimi yaaa utanıyorummm
Atmadığım takla koşturmadığım yer kalmadı.. 2 günde sıkıntı stresten 2 kilo verdim :Daöf e kayıt için askerlik durum belgemi almam lazım dün sabahtan sen 15.00 kadar dikil şube kapısında askeri durum belgesi için tecilide kapsıyor benm durumum için hali ile o da ne sistem çökmüş .. bu sabah kapıda dikildim sabah 7:30da 8de içeri aldılar bir grup insanı beklettiler ve dedilerki sistem yok 12ye kadar beklehala sistem yok. ve şunuda öğrendim her şube kafasına göre iş yapıyor.Şöyle muğladaki arkadaşım Aöf için askerlik durum belgesi ve tecili istiyor ve 2 saat içinde hallediliyor işi.Antalyada verem savaşdan film istiyorlar ertesi gün fidip filmi alıyorsun sonra belgeni imzalatıp muayeneye gidiyorsun muayene akşamüstü 16:00da başlıyor döndükten sonra tekrar şubeye gidiyorsun bu işleri planlı yapabilmek bile 3 gün sürüyor adamlar kimseyle uğraşmamak için böyle birşey yapmışlar Uğraşanlara kolay gelsin İşlerini halledenlerede Helal olsun diyorum
ben dün yaptım işlemleri. konakta. sıra hızlı gidiyo kalabalık diye geri donmeyin.
benim 21 inde sevkim var :) tecil falan yok evraktada yükümlünün 21.11.2011 e kadar askerlik yönünden bir sakıncası yoktur. yazıyo.
yani muayene olduysan ve sevkin gelmediyse oda olur.
askerı evrak olmadan kesınlıkle ıslem yapmıyorlar. ve oraya alıyorlar orjınalını fotokopıyı sallamıyolar.
bu arada
diplomanızda yazan bolumle sızın online kayıtta sectıgınız mezunıyet bolumunuz aynı olmalı muhakkak.
misal ben ithalat ihracat okudum son yarım donem uzadı. o sene bolum dıs ticaret die degisti. ben dıs tiracaret mezunuymusum kı dıplomada da oyle yazıyomus. ben onu farketmedım. sonra gıttım tekrar onlıne kayıt yapıp duzgun sekılde kayıt oldum.
dıploma aslınıda gormelerı gerekıyo.
Bugun bahcelievler büroya gittim saat 12.45te girdim
Netten başvurumun çıktılarını verdim
Mezuniyet belgemın fotokopisini
Askerlikle ilişiği yoktur kağıdını verdim 31/12/2011 e kadar teciilli idim
250lira yatırmıştım onu sistemden gördüler
2adette foto verdim 2tane formlara yapıştırmıştım zaten
5dk içinde kaydınız tamamdır alt kattan kitapları alın devam edin dediler
Askerlik konusunda tecili burdan hallolcak dediler bakalım
7-8nisan ara sınaw
3-4hazıran finaller var sanırım :D
işletme 3.sınıftan devam bende
bunların sınawı zor olur mu ya. kitapların maşaallahı var ?
@ ASKERLİK ŞUBESİ işleri için eğerki kendı şubenız ise işlemleriniz çabuk halolur öncelik veriyorlar. Ama misal istanbuldaki Bakırköye bağlı olupta antalya kaleiçinde işlem yaptırosan orda biraz bekletme mevcut öncelik şubenın asker adaylarına :D bakırköyde ben yarım saatte işlerimi hallettim :D muayene + tecil
+ olarak 612gun yoklama kaçağı olduğum için mahkemeye sevk ettiler benı tahmını 350-500arası bi para cezasına mahkum olcakmışım...
emre mahkemeye onem ver. arkadas 900 tl yedı. ama kac gun onunkı bılmıyorum gorurse yazar :D
onuda 3 e 5 e boluyolar. ole devam :D
Geldim Seko :D
Askerlik şubesine gitmek zorundayız , tecilimiz bitmiş ve yoklama kaçağı durumundaymışız :/ Mezun oldugumuz gibi okul , "mezun oldu" evraklarını askerlik şubesine göndermiş , 2 yıl tecil ettirme hakkımız varmış önce tecil ettirip sonra kayıt yaptırıyormuşuz , ben yarın gitmeyi düşünüyorum ama bakalım artık :) Ama kortugumuz gibi tecil ettirmeye gidip de hadi gel askersin deme lüksleri yokmuş :)
:( vay arkadaş kaçak durumdamıyız yani :D
anıl netten başvuruyu çözdünmü? onun 1 hafta süresi var diyorlar. denk getirebilrsek beraber gidelm muayeneye :D
buarada whatsappdan sana yazdım sanrm gelmedi dün
Aynen yoklama kaçagı durumundayız Seko , whatsup kurulu değil şu an bende ios5 i yukleyince kurmadım onu :D O yüzden gelen birşey olmadı :D
Netten başvuru kolay iş , tarihi var mı yok mu bilmiyorum ama birkaç kez başvuru yapabiliyorsun , hatalı başvuru yaptıgında da aynı şşekilde 30 dk geçtikten sonra yeni başvuru yapıyorsun , kayıtta da en son çıktısını aldıgın kagıtla gidecegin için sorun yok zaten :)
Anıl karakaya ve seko aynı durumdayız bende mezun olduktan sonra 2sene tecil yapmamıştım. mezunıyet belgenızdeki tarihe bakın sonra gidin muayene olup eğer 2009da mezun olduysanız aralık 31e kadar tecilinizi yaptırın . AOF kayıtları dikey geçiş için 31ekım 25kasım arası ;) geç kalmayın yoklama kaçakları için eger uzun süreli ise biraz terslik çıkartabiliolar allah yardımcınız olsun askerı şubede :D
@ Bu aofun sınawlarına nasıl çalışcaz biz ya o kitapları oku oku bitmez varmıdır test kitapları 3.sınıf işletme için falan. dersleri nerde görüyoruz ben devamlı giderim 2senede bitirmek sart bu acıköğğretimi....
ANILLA aynı durumdayız :D
bakırköyde pek bi sıkıntı yok ya beklemezsiniz. sağlık ocağında ufak bi muayene oluosunuz soruo doktor cevap verion. bu verem savaş muhabbetini istemediler benden :S
mezunıyet belgesı fotokopisi
kimlik fotokopisi
ehliyet varsa meslek sanat belgenizin fotokopisi
4tane fotograf
bu kdardı sanırım istedikleri belge tecil için
Beyler aynı sıkıntı bendede var, 2 yıllık bittiğinde askerlik şubesinden kağıt geldi muayene için.
hiçbir işlem yapmadım onunla ilgili..
sadece bugün aöf ön kayıt yaptım internetden?
askerlik şb.ile sevişecekmiyim:(
O zaman panik yok :) Aynı durumdayız :)