Abi bu sefer iyi konuştu.Bence süpriz yaptı dolar düşer altın çıkar gibi bir tablo düşünüyorum bu konuşma sonrasında.
Printable View
Abi bu sefer iyi konuştu.Bence süpriz yaptı dolar düşer altın çıkar gibi bir tablo düşünüyorum bu konuşma sonrasında.
Ama hak ediyor.O kaşarı dinleyecem derken erkenden çıkmadım overtime kitlediler.8'e kadar çalışıcam yavşağın yüzünden :)
Sağolun abi allah razı olsun.
Yok atasehirdeyim ben. Yakin ama acibadem. Hayirdir abi
Ya ben Dubai'de olduğum dönemde hesapların çalışma mantığı ile ilgili birşeyler sormuştun sen.Ben de döndüğümde konuşalım demiştim hatırlarsan.O tarafa gelecektim dük akşam 2 dk anlatayım diye düşündüm sözümü yemiş gibi olmamak için.Ama geç çıktım gelemedim malesef.
Bir de dostlar benim cumaya kadar MTVyi bir alt dilime düşürmem lazım.Konuya hakim bir arkadaş varsa rica etsem benle iletişime geçebilir mi?Çok makbule geçer eğer birisi yardımcı olabilirse.Şimdiden teşekkürler
konuyla bağlantılımı olacak bilmiyorum ama kelime kökeni aynı ne de olsa :D benim için yüklü olan bir miktar param var altın hesabı açıp yatırmayı düşünüyorum, sürekli pc başında olduğum için altın yükselince kendi hesabıma alıp, tekrar yatırmayı ve yine yükseldiğinde tekrar çekmeyi düşünüyorum, yanlış mı yapmış olurum ? bana bi zararı olurmu ? daha önce dolarla yapıyordum ama ufak rakamlar olduğu için sıkıntı yoktu, tecrübeli birileri görünce altın ile alakalı bir sorayım dedim bu arada bankam garanti
2007 model fiesta st.Benden önceki sahibi birinci dönemi ödemiş normal tarifeden ben alt dilime çeksem onun fazla ödediğini düşerler mi benim ödeyeceğim Temmuz vergisinden acaba?
Mehmet Ali Bey bu konunun çekirdek kadrosu var. :) Hemen hemen 10 kişi.Herkes söylediğiniz şekilde pozisyon açıp kapatıyor.Dolar ile yaptığınızdan prensip olarak hiçbir farkı yok.
Kasko bedeli ile oluyor o mtvnın alt dılıme dusmesı. öncelıkle aracın kasko bedelının %5 inden fazla kasko öduyorsanız kaskocudan bı dılekce alıp doldurup vergı daıresıne verıyorsunuz ve ıslem halloluyor.
Yararlanabiliyorum o yönden sıkıntı yok.Kasko bedeli 27 Bin küsür mtvsi 1642 :)
Bu formu nereden temin ederim+ilk dönem mtvyi aracı aldığım arkadaş 821 olarak ödemiş.Ben dilekçeyi verdiğimde mtv 530'a düşüyor.Birinci dönemde keza aynı şekilde.O fazla ödenen bu ay ödeyeceğimden düşer mi onu merak ediyorum aslında.Tabi en kritiği 1 günde halledebilir miyim?
1 günde halledersin hatta öğleden sonra gitsen bugun bile halledersin çok sıra beklemessen. Kaskocu tanıdıgın varmı ?
Ayrıca aynı yıl ıcındekı fazla odenenı gerı alabılıyordun sanırım.
yok malesef bizim kurumun anlaşmalı olduğu bir firma var.Oradan yaptırmıştım ilgilenen kişi tatile çıkmış :(
Bi sn bekle o zaman ben bı kaskocumu arıyorum ızmırdeyız nasıl yapılır bılmıorumda öyle matbu formsa falan gönderteyım sana bı sn.
Aracınızın(Fiesta ST 2.0 i) 2012 Motorlu Taşıtlar vergisine esas teşkil eden Araç Değeri 27750 tl.
Bunun % 5 i, 1387.5 tl.
2012 mtv si ise yıllık 1642 tl, bu 1387.5 tl nin üstünde olduğu için bir alt dilimden yararlanabilirsiniz.
Bunun için sigotra yaptırdığınız ya da tanıdık bir sigortacıya gidip bu işleme özel form dilekçe doldurarak , imzalayıp motorlu taşıtlar vergi dairesine veriyorsunuz.Ben bostancıda müdür yardımcısına direk dilekçeyi vererek 15-20 dk da halletmiştim.
Bu arada ilk 6 aylık alınan fazlalık, 2. 6 aylık vergiden düşülüyor..:)
Edit:yanlış hesap