Benimde aklımda referandum soru işareti zaten ama birde olumsuz sonuç çıkarsa sağlam düşer olumlu çıkarsada ne kadar etkileyecek oda süpheli ???
Bankadaki gram altından farkı nedir forex in ? Herhangi extra riski var mı ?
Printable View
risk kesinlikle daha yüksek, gelir daha da yüksek ve kontrol edilebilir olduğunu söyleyebilirim. Doğru bi işlemle cok büyük zararın olacağını düşünmüyorum.
Örneklemek gerekirse 5.000 usd deyle 1kg altın alabilirsin. Eğer altın 1177 den 500 e düşerse paranın tamamını kaybedersin. Eğer altın 1177 den 1200 e çıkarsa 3.000 usd kazanırsın
Peki marjin seviyesi , swap ücretleri ve bazı aracı kurumlarda komisyon alımı.Forexe dair bunlardan asıl bahsetmek gerek
Senin işlemine aracılık eden kurum olmayan parayla işlem yapmıyor senin o kaldıraç ile sağladığın faydaya istinaden o parayı gerçekten banka senin pozisyonun için ayırıyor ve bu döviz veya emtia için gecelik faiz işletiyor + ve - yönde.
mesela 100.000 dolar almışsan bunun için çoğu aracı kurumda ödeyeceğin gecelik faiz 80tl yi bulur
yani gerçekte bile hesabında 100.000dolar olsa bu alış pozisyonu şeklinde açıkda duruyorsa her gece için 80tl ücret ödersin
Nerde bizim forexciler? :D
Varmı bi soru?
şunu anlamıyorum. ons=dolar endeksi değilmidir ? benmi yanlış biliyorum ? dolar düşerse ons değeri düşmesi gerekmezmi ? misal bakıyorum dolar düşüşte ons değeri yerini korumakta .
elimde 25bın tl para var . başta 300 500 tl ile başlayıp bu parayla oynamak istesem altın döviz yada forex de nasıl bi atılım yapabılırız ? şu an calısmıyorum ve tum gun evdeyım. pıyasa analızı ıcın takıpte durabılırım. arkadaşlar mantıklı risklere girmek istiyorum. velhasıl kelam 300 500 giricem kazanmak ıcın fakat giderse denedım olmadı deyip üzümüyeceğim meblağlar. risk her sektörde var. 25.000 kaybedersem psolojım bozulur ama 250 kaybedersem denedım olmadı gibi gibi ... umarım anlatabılmıısimdır :D
ya herro ya merro diyip riske girmek var birde bilinçli riske girmek var :D lan oluummm sınavın yokkmu babacım senin bi git ya :D
Öncelikle eğer 300-500 $ ile gireceksen. Seçeceğin forex firmasında micro lot ile işlem yapabileceğin bir yeri seçmelisin. Kazanmak yada kaybetmek tamamen senin elinde olan bir şey o yüzden risk tarafı yatırdığın para mantık tarafıda sen oluyorsun. :) Piyasayı takip ediyorsan x bir forex firmasından real hesap açıp işlemlerine başlayabilirsin. Eğer piyasa hakkında bir bilgim yok ama takip etmek istiyorum bu işe başlamak istiyorum diyorsan önce bir demo hesap oluşturup orada elinde olan bütçe kadar bakiye tanımlayıp kendini test etmen, kafandaki şeyleri demo platformda denemen daha mantıklıdır. Hem piyasayı tanımış olup ürünleri daha iyi analiz etme fırsatını bulursun hemde firmaların gönderdiği günlük bültenleri inceleyerek piyasa bilgini pekiştirip platforma aktarabilirsin. O yüzden eğer elimde 300-500$ var ve bunu minimum risk le değerlendirmek istiyorum diyorsan sana önerim, Micro lot ve düşük kaldıraçlı bir platform. e tabi buna pararlel olarak kazancın da mini lot ve 100 kaldıraçlı bir platformdan daha az oluyor.
Bu günün altın yorumu ve destek direnç noktalarını sizinle paylaşayım.
Dolardaki düzeltme hareketi majör paritelerde etkili olduğu kadar altın gibi değerli metallerde de değer kazancına sebep oldu. gün boyu 1150 ons seviyelerinde baskılanan altın düzeltme ile gelen toparlanma sonucu en yüksek 1173 ons seviyesini gördü ve günü 1164 ons seviyesinde tamamladı. ABD’de tahvil piyasasının kapalı olması ve önemli bir veri akışı olmaması nedeniyle sakin bir gün geçiren altın, böylece akşam saatlerinde gerçekleşen atakla 1180 – 1150 bant aralığında yatay seyrini sürdürmüş oldu. Bugün ABD tarafından önemli bir makro veri beklenmezken, jeopolitik gelişmeler ve FED başkanlarından gelebilecek açıklamalar altının seyri açısından önemle takip edilmelidir. Sabah saatlerinde 1170 - 1160 ons dar bant aralığında sıkışık ve yatay seyrini sürdürmesini beklediğimiz altının, günün ikinci yarısına doğru volümünü biraz daha artırması beklenmelidir. Gelişmelere endeksli fiyatlamalar mevcut kademelerde çift yönlü dalgalanmalara neden olurken, özellikle dolar endeksindeki hızlı toparlanma veya ani dönüşlerinde altın üzerindeki etkisi devam edecektir. Altının düne paralel bugünde 1180 – 1150 ons aralığında yatay seyrini sürdürmesini ve günü birazda gelişmeler ve dolar yönü doğrultusunda mevcut bandında tamamlamasını bekliyoruz. Güçlenen dolar 1150 ons kademelerinde altının baskılanmasına neden olurken, olası dolar zayıflamasında ise 1180 ons seviyelerine doğru denemeler devam edecektir. Yukarı yönlü aşmalarda 1200 ons seviyeleri hedeflenip özellikle jeopolitik risklere yönelik gelişmeler dikkatle izlenirken, aşağı yönlü baskılanmalarda ise 1150 ons desteğinin bırakması durumunda 1130 ons kademeleri hedeflenmeli ve olası kırılmalarda mutlak surette piyasa yönünde hareket edilmelidir.
Destek: 1160.00/1154.00/1150.00/1146.00/1140.00 Direnç: 1166.00/1170.00/1174.00/1180.00/1186.00
diğer alternatifleri bilmem forex için 2 diyeceğim var.
- boşum alım satım yapayım para kazanayım dersen, kesinlikle ama kesinlikle minimum 3 ay demo oyna. ama demo diye sakın salma işi sıkı tut
- elimdeki parayla yatırım yapacagıım en az 1 sene kesinlikle lazım olmaz, dersende. Forexte 1 yatırıma %15 teminatla gir. 1 yıl içinde %30-35 alırsın.
arkadaşlar dün demo hesap açtım.piyasadan uzak olduğum için önce analiz yapım gidişatı görmek için bu mantıklı geldi. kaldıraç sistemı hakkında videoları izledim ve kaldıraçın eksı artılarını gördüm . lot katsayılarıyla risk kıstaslarını gördüm. genelde insaların aç gözlülüğü ve kısa zamanda parayı katlama düşüncelerinin zararla sonuçlanacağını düşünüyordum ve videodalarda bunu doğrular nitelikteydi.
yeni başlayacak biri olarak mikro lotla işlem yaparak oluşan riski en aza indirilebilir diye düşünüyorum
sorum şu: forex firmaları arasında farklar varmı ? gcm den demo hesap açtım . yeni başlayan arkadaşlara yönelik önerileriniz nelerdir. bodoslama gireyim parayı 3 e 5e 10a katlayım çok oynayım büyük yatırayım yapayım gibi düşüncelerim yok. emeklemeden yürüyemessin mantığı kavramak lazım
forex firmalarının kendine has özellik yada farkları varmıdır ?
Genel' de Demo' larda çok fark olmuyo asıl mevzu real hesaba geçtiğinizde farklar olabiliyor. Demo' yu istediğiniz firmalardan açabilirsiniz. Benim size tavsiyem Demo hesaptada günlük bülten alabileceğiniz, sizi piyasa hakkında bilgilendirebilecek firmalardan demo açmanız. Bazı firmalar'dan demo açtığınızda ne günlük bülten gönderiyorlar ne ekonomik takvim gönderiyorlar. Öyle körü körüne işlem yapıyorsunuz. Demonuzu açtıktan sonra gerçek hesapta ne kadar yatırabilecekseniz o kadar meblayı demo ya tanıtınız. Atıyorum forex' e yatıracağınız miktar 5000$ ise açacağınız demo' da 5000$ olsun. Gidipte 10.000 100.000 olmasın. Ondan sonrası sizin istikrarınıza kalmış gerçek hesap gibi takip edip davranırsanız sizin yararınıza olur.
teşekkürler hocam yararlı bilgiler :)