Her yaz buraya gelen ancak acikta kalip ac, susuz, evsiz yasayan turk kardeslerimize yardim ediyoruz. Tr deki araci firma ve j1 a sponsor olacak firmanizi iyi arastirin ve cebinizde mutlaka para ile gelin.
Her yaz buraya gelen ancak acikta kalip ac, susuz, evsiz yasayan turk kardeslerimize yardim ediyoruz. Tr deki araci firma ve j1 a sponsor olacak firmanizi iyi arastirin ve cebinizde mutlaka para ile gelin.
2006 ve 2008 senelerinde yaptım. 2006 philadelphia da can kurtaran garanti para havuz başı kolay bir iş şirketin adı USA POOLS supervisor. Mike Horton.
2008 senesi san diego pedicab (bisiklet) işi yaptım, kendiişinizin patronusunuz ama kazancınız psikolojinizle ve disiplininizle bağlantılı ben ikinci gidişimde para kazanamadım ama california gezmek için güzel bir yer, v8lerin tadına bakabilir, exotic bir lambo kiralayabilirsiniz misalen las vegas çok uzağında değil san diegonun.
TAX return j1 ile gelenler icin buyuk sorun. Calistigin yere cikarken bir adres birakmak zorundasin tax zamaninda w2 formunun yollanmasi icin ( tr adresi olmuyor galiba, emin degilim ) En gec subat sonuna kadar isveren o adrese odedigin tax toplamini gosteren bir form gondermek zorunda ( yasal zorunluluk ) . O form ile birlikte tax return icin buradan herhangibir tax office ile anlasabilirsiniz yada kendiniz yapabilirsiniz ki en kolayi ve en hesapli yolu kendinizin halletmesidir.( www.turbotax.com ) Amerikadan ayrilmadan once hesabini kapatmadan acik birakman gerekecek tax refund almak icin. Para bankada hesabina yattiktan sonra online sekilde TR hesabina havale yapabilir yada burada yasayan herhangibir tanidigin&arkadasin varsa birakacagin atm karti ile sana havale yapmasini saglayabilirsin moneygram, paypal vs ile . Ayrica kesilen verginin tamami odenmiyor. Kisa sure kalacagin icin yaklasik %75 lik bir refund alirsin .
Sonuc olarak kagit uzerinde yaptiginiz hesaplar tamamen yanlis. Buraya para kazanmaktan ziyade az biraz ingilizcenizi gelistirmek, kendine guveninizi arttirmak ve gezmek, gormek yeni kulturler tanimak icin gelin . Diger turlu hayal kirikliklari yasamaniz olasi .
iş her zaman iştir ama benim durumum zaten iyi şu işi yapmam yada şundan aşağı işte calışmam diyen insanlar gidip orda ayak işleri yapmasını mantıklı bulmuyorum.
hayat tecrübesi olarakta en az 5.000lira verip orda o işler yapılmaz. onun yerine koy cebine o parayı tatil yap gel yada dil okuluna git yada orda mesleğinin stajını yap.
çok uçuk davranılmazsa benim duyduğum bildiğim kadarıyla her türlü masrafını çıkarıyorsun kar yapmak sana kalmış bişe harcamana bağlı. alaskada çok para olduğunu birkaç yerden duydum ama sadece para için gidilecek yer gezecek yeri yok abimde araştırıyordu ordan biliyorum :D
Yusuf abi senin bu dedigin tax olayı vs. sadece alaskaya özel degil sanırım.. çalışacagımız her yerde bu vergi bizden alınacak.. ancak ek işler kaçak çalışmalar felan yaparsak vergiden yırtarız.. yanlız alaskada vergide alınsa yine diyer yerlere göre çok kazanıyorsun çalışmana bağlı.. tatil gezme tozma kültür dil .. bunlar önemli tabiki ama önce 2 ay 2.5 ay para yapıp sonra travel kısmı daha mantıklı geliyor bana ..
Ilk geldiginde sponsor firma araciligi ile geldigin icin yasal calismak zorundasin. Bunun icin calisacagin yer senden SSN isteyecek. SSN vergi vermeni saglayacak ve herkese bir defaya mahsus verilen numaradir. Ucuz yollu araba alip lokal pizzacilarda pizza dagiticiligi yapabilirsin ki bir sure bende yapmistim ve 350z cabrio almistim :) tax odemeyecegin icin tum para cebine kaliyor.
Tax odemenin alaska ile alakasi yok. Nereye gelirsen gel odemek zorundasin.
çok değişik işler çıkabiliyor, haftada 1 gün sadece 4-5 saat bayrak sallayıp 25 dolar kazananda var yani. ama yusuf abi haklı, olayı sadece para amaçlı düşünmemek gerek. madem oyle amerıkaya ne gerek var, varsa tanıdığınız falan bellboy olun 3 aylıgına antalyada falan, ordada iyi para yaparsınız:)
Ben 1 hafta bile ugrasmadan almistim :)
konuyu hortlatmıs gıbı olucam fakat burada ve bır kac konuda okuduguma gore gıden arkadaslar var aramızda....
fakat burda hep kazanılan para konusulmus...dil ögrenen gelıstıren var mı dill =)
bende dusunuyorum bu olayı fakat dedıgım gıbı gıdıpte dıl olayını ıyıce gelıstırebılıyormuyuzz??
bunun cevabını ıstıyorum sızlerden =)
orası kişiye kalmış.. sosyal ilişkisi bol bir işte calısırsan mecbur gelişir.. girişken davranmak gerek.. dil dile misalide olabilir :D .. konusmasan bile anlamak gelişir diye düşünüyorm
birşeyi merak ediyorum bilen varsa yolunu söylesin turist vizesiyle falan gidip amerikada kaçak olarak yaşama ve calısma ımkanımız varmı???