herturlu bizden fazla işte ama kovaladık :D chip lazım chip :D
Printable View
1800 devr gibi turboya girer altında vites değiştirdiğinizde bariz yakışta düşüş oluyor.Bu arada hayırlısı olsun aracınız
babamda 2007 focus dizel ghia var 109 bg. İstanbulda şehir içi 100 km de 5.5 litre yakıyor ortalama klima açık şekilde.
Son cikanlarindan sonra bi onceki kasa sedanpari platinium paket 40k tl olmasi lazm mantikli fiyat ve viraj ve yakit olayi guzeldir focuslarin... Tercih edilesi bir otomobil...
Onu bunu bırakında sedanları 2008 falan çok güzel yol tutuyor hayran kaldım :)
Arkadaşlar yorumlarınız için herkese teşşekür ederim. ellerinize sağlık galiba doğru bir seçim yapmışız hakkımıza hayırlısı ben şahsen çok memnun kaldım.
2006 Ford Focus TDCI Ghia SW yari otomatik kullaniyoruz. Yakit olarak sadece Shell VPD+ kullaniyorum. 4.07 idi en son litresi. Cokda memnunum en pahali yakiti kullanamama ragmen hemde otomatik ve sw olmasina ragmen sehir ici km'de 30 kurusu gecmiyor yakitim. Bu arada olcumu yol bilgisayarina gore degil pompanin girip cikmasi ile olcuyorum her seferinde.:)
dizel arabada motorun devrini maks. torku verdiği devir bandında tutarsanız en verimli kullanımı sağlamış olursunuz..
çalıştırırken önce yarım kontak yapıp ısıtma bujilerini hazırlamak ve sonra marş basmak lazım..
motoru ısıtmadan gaza yüklenmeyin , mümkünse sabahları hareket etmeden önce birkaç dakika rölantide motoru ısıtın , yolda giderken değil durduğu yerde ısıtmak gerekiyor dizelleri...
ayrıca 15-20 saniye rölantide bekletmeden motoru stop etmeyin...
dizelde yüksek devir çevirip redline'a girmeye gerek yok , kullanımda zaten gücün kesildiği yeri hissedersiniz , benzinli gibi düşünmeyin...
hayırlı uğurlu olsun... güzel günlerde kullanın...
teşşeker ederim abi aslında bende bunları öğrenmek istiyordum eline sağlık.
yorumlarınız için tek tek teşşekür ederim hepimizi allah kazadan beladan korusun.
bayramda symbol ile 2 kişi toplamda 800km yolun 450 km kısmını 160-200 arası gittim 970 km ışık yandı :) dizel ayrı birdünya hayırlısı olsun.
+++++++++ bir focus 2008 ghia tdci kullanıcısı olarak.aynen katılıyorum.. sabitleyici varsa mutlaka kullanın yakıt çok düşer.. 1 depo ile uzun yolda 1100 üzeri gidersiniz hemde 120 sabitlemelerle... aracın yol tutuşu frenleri gayet başarılıdır. müzik sistemi çok tatminkardır.. megane dan biraz fazla yakması normaldir. bana görede çok güzel bir karar vermişsiniz. ii bir araba almışsınız.. ataklığı gayet iidir.. kendi stock aracımla drag ve roll de 1.6 ies honda geçmişliğim vardır. :) memmun kalcaksınız şüpheniz olmasın..