haliç iç mimarlık mezunuyum , 2 sene de yüksek lisans yapıcam şuan...
Bende beykent resim kazanmışım (yatay geçişle içmamarlığa alırız demişlerdi) , sonra haliçte hem grafik hem iç mimarlık hemde en.tas kazanınca haliç içmimarlığa karar vermiştim.
Şimdi ikisinin de büyük avantajları ve büyük dezavantajları var benim gözümde...
Beykentten başlayacak olursak ;okul gerçekten güzel , en azından bi bahçesi , otoparkı ,tuvaletinde sabunu var

en azından bi kampüsü var, eğitimini bilmem ama ilk sene hazırlık varsa (ki büyük ihtimal vardır) , yüskek ihtimalle çoğu kişiyi bırakır üstünden para kazanırlar , ayrıca lisede gerçekten başarılı olan bi arkadaşımın beykentte sayısal bi bölümde bi çok dersten kaldığını biliyorum.Genel istatistik nasıl bilmiyorum ama dersten bırakarak öğrenci üzerinden para kazanmak gibi bi gelenek var gibi bi izlenim oluşturdu bende..Yeri de ters gelince vazgeçtim...
Haliçte de her ne kadar çok bilinen bi üni olmasada eğitim güzeldir.Nasıl güzel?güzel sanatlar bölümü hocaları genelde Mimarsinan ve haliçte yarı zamanlı çalışır , sabah orda öğleden sonra Haliçte biçiminde...Bide sadece okul dersleri değilde ekstradan pc programlarına sarıp kendini geliştirirsen senden iyisi yok.Hazırlık yok , bu bi bakımdan dezavantaj gibi görünsede (yabancı dil öğrenemediğin için) , aslında bi bakımdanda büyük avantajdır.Bikere hayata , piyasaaya bi sene önce atılırsın ,,, bölümünle uzaktna yakından alakası olmayan ve nispeten daha zor bi eğitimi en baştan görüp hayattan soğumazsın (benim gibi ingilizceyi gözünde çok büyüten biriysen

) Dersten kalma , kaldığında para ödeme gibi durumları yoktur ,,, dönem boyunca o derse hiç girmemek gibi bi apaçilik yapmadığın sürece kolay kolay dersten kalmazsın ,, sözel derslerde yardımlaşma , kopya gibi şeyler daha rahattır.Çizim sınavları sabahtan öğlene kadar sürer , o süreçte kapı açıktır , ister yemeğini ye sigaranı iç cevahire astoria ya git , son saat çiz ,,, karışan görüşen olmaz

.Dersten kalma kaygın olmadan insan evladı gibi okuyabilecğein sayılı özel ünilerden biridir.
Ama tek ve en büyük dezavantajı üniversiteden çok derhaneyi; hatta apartmandan bozma bi dershaneyi andırmasıdır (ortaokul dershanem bile daha geniş ve moderndi

) , asma tavan aralarında T cetveli zulalarımız bulunur , masalar sandalyeler eskidir , asansör 2 adet 3 er kişiliktir

, kapıdan çıkar çıkmaz Ford Showroom unun kapısından geçer , mütevelli heteyi başkanının makam aracı 300c ile duvar arasından geçmek zorunda kalırsınız

Bırakın bahçeyi otoparkı bile yokdur

(4 senem geçti , kapının önünde araçla 2 dk bile durabilmişliğim yoktur

) ve trafiğin göbeğindedir.E5 üzeri merter vss yakında biyerdeyseniz avantaj ama benim gibi beylikdüzü civarı saçma sapan biyerdeyseniz araçsız baya eziyettir (kaza yaptığım dönemlerde mumla arardım arabamı)
Ama düşünüyorumda , her ne kadar boklasamda kızsamda yinedeseçme şansım olsaydı ikisi arasından Haliç i seçerdim.