User Tag List

Sayfa 3/3 İlkİlk 123
47 sonuçtan 39 ile 47 arası

Konu: Üniversite Harç Sorunsalı

Owner89 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    benim alttan derslerim kalmadı hepsini verdim ama stajım var sistemse ders seçtikden sonra sana harç bilgini gösteriyo ben ders seçmediğim için kaç para yatırılcak vs göremiorum kime gittiysem halledemedi 16 eylül de tekrar gel dediler harç yatırcam kaç para oldugunu bilmiorum

ersin açıcı
    Misafir
    Alttan kalan her ders için 60 tl civarında duydum kulaklarıma inanamadım üniversite falanmı açsak iyi para var Ben mühendislik harcım 278 falan ))800 falan sıze geçmiş olsun

MBuğra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2300 avromu ödedim.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Para kazanmak için mi üniversite okunuyor, üniversite okumak için mi para kazanılıyor..

1000 tl har(a)ç mı olur!

SiMaO - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu ne ya tam soygunculuk. Ben 2.kez alıyorum bendende ders başına fazla para mı alıcaklar ?

Mutu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    38 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ersin açıcı Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Alttan kalan her ders için 60 tl civarında duydum kulaklarıma inanamadım üniversite falanmı açsak iyi para var Ben mühendislik harcım 278 falan ))800 falan sıze geçmiş olsun

Alttan her ders için +60 değil diye biliyorum ben. 3. kez alırsan + para olarak yansıyor diye duydum. Benim alttan dersim olmasına rağmen diğerleriyle aynı ödedim çünkü.
    Instagram: mutusgarage

İbrahim Erdem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı murat1 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Alttan her ders için +60 değil diye biliyorum ben. 3. kez alırsan + para olarak yansıyor diye duydum. Benim alttan dersim olmasına rağmen diğerleriyle aynı ödedim çünkü.
    2. defada sorun olmuyor. 3 ve üstü için ek ücretlendirme var.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    FAZLA HARÇLAR İADE
    YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, alt sınıftan ders alan öğrencilerin harç sıkıntısını da kaldırma müjdesi verdi. Alt sınıflardan ders alan öğrencilerin harcı her ders için ayrı artıyordu. Haksızlığı gidermek için yasa değişikliği yapılacağını söyleyen Özcan, alınan fazla miktarların da iade edileceğini belirtti.

ntvmsnbc

enginetune - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sabah sabah canını sıkmak istemem ama çıkan yasada ki maddeyi aynen kopyala yapıştır yapıyorum

44 üncü maddenin (c) fıkrasındaki süreler içinde öğrenimin tamamlanamaması halinde, her bir ilave ders için kredi başına ödenecek öğrenci katkı payı veya öğrenim ücreti; dersin alınacağı dönem için bu maddenin (c) fıkrasına göre belirlenecek olan kredi başına katkı payı veya öğrenim ücretinin yüzde yüzü, ikinci defa kayıt yaptırılması halinde yüzde ikiyüzü, üçüncü defa kayıt yaptırılması halinde yüzde üçyüzü, dördüncü ve daha fazla defa kayıt yaptırılması halinde ise yüzde dörtyüzü olarak hesaplanır.

Birçok öğrencinin harç öderken farkettiği bu değişiklik çoğu öğrenci için çok büyük problemler doğuracak gibi görünüyor.Zaten normalde yüksek olan üniversite harçları,birde çeşitli sebeplerle alttan alınan dersler yüzünden uçuk fiyatlara yükselecek.

ÖZET OLARAK ----
    4 yıllık fakülteler için özeti şöyledir.Eğer,7 yılınızı henüz doldurmadıysanız fakat bir dersi 3.kez alıyorsanız ekstradan harc ödeyeceksiniz. Eğer 7 yılı aşmışsanız 2. kez alacağınız her ders için ekstradan harç ödeyeceksiniz. 7 yıllık öğrenim içerisinde bir dersi 2. kez alanlar ve 4.yılından sonra bir dersi ilk kez alanlar normal öğrenim harcını yatıracaklardır.(Ekstra harç ile ilgili yönetmelik açıklama kısmında yazmaktadır)

Harç zammına şarkı - YouTube yanlış anlaşılma olmasın bu da işin esprisi
    Etrafında olmasını istediğin kişiler, aslında senin kim olduğunu gösterir.”

Drift King: Do you know who I **, boy?
    Shawn Boswell: You're like the Justin Timberlake of Japan.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)