viessman veya buderus imkanınız varsa. yoksa demırdökümde olabılır
Printable View
viessman veya buderus imkanınız varsa. yoksa demırdökümde olabılır
senede 4 ila 5 ay tam performans kullansan toplamda 100-150 tl kar etsen 7ila 10 senede farkı kaparsın bence önemli hesap bu
bide izmir desin iklim i düşün
Buderusun kalorisi malesef kurtarmıyor min 26000 kalori lazım demirdöküm için son zamanlarda çok şikayet duydum ve okudum eva kafama takıldı nasıldır diye
İstanbul için ampirik hesap olarak m2 başına 100-120 kcal ısı kaybı alınır.
190 m2 için yani 19000-22800 kcal kombi yeterlidir.
yoğuşmalı kombiler en verimli 55-45 C sıcaklık sisteminde çalışırlar. Normal kombiler ise 90-70 C veya 75-65 C olarak hesaplanırlar. Müteahitler maliyetler düşsün diye 90-70 C dizayn ettirirler ama hiçbir kombi 90-70 C çalıştırılmaz zaten.
Yoğuşmalı kombiler daha düşük sıcaklıkta verimli çalıştıkları için radyatör boyutlarının daha büyük olması lazım.
Sizin evde koncansiyonel kombi vardı, sökülecek yoğuşmalı mı takılacak? Veya yeni boş ev kombi mi takılacak? Müteahit ile radyatör seçim kriterlerini sormanız lazım.
Ha radyatörler kısa ise yoğuşmalı kombi elbette yine kullanılabilir ama bu durumda 75-65 C kullanırsınız, tam yoğuşma veriminden faydalanamazsınız.
Yoğuşmalı kombiler klimalar gibi çalıştıkça su üretirler, kombi yakınında bu suyu dışarı atabileceğiniz bir gider var mı?
Marka olarak bilindik marka alın, kafanız rahat etsin. Sonuçta hepsinin servisi, 3 yıl garantisi var......
Su anda 26000k demirdöküm kullanıyorum 22000k dublex zor isitir gibime geliyor o yüzden min 26000k bakıyorum ama markada kararsız kaldım yogusmali olacak orası kesin ama marka ne olacak eca suan en yakın duran
Eski bir ECA çalışanı olarak, ECA Confeo Premix kombi iyidir. Servisleri de iyidir.
Demidöküm sizi üzmediyse bugüne kadar DD'de bakılabilir.
Buderus, Viessmann hem ürün pahalıdır, hem servisleri pahalıdır. Bence değmez.
Buderus
bozuldugunda muhattap bulamadık alırken en iyisi iye tavsiye ettiler pahalıydı da . aldık ama bi bozuldu ısısandı sanırım distiributörü araki ulaşasın...
çok uğraştırdılar bizi.
elektronik v.s. olayında şans lazımda bizi servis olarak cok yordular alacakların aklında olsun.
Sanırım eca alacağım teşekkürler arkadaşlar
Bende kısmetse yeni ev alacağım müteahit takmıyor :( bize düştü 90m2 yüzde 70 güneş görüyor hangisini tavsiye edersiniz.
DemirDöküm Nitromix P24 Yoğuşmalı Kombi (21264kcal-h) 24 Kw
bunuda öneriyorlar
Fiyat olayına bir şey diyemem fakat 2 sene doğalgaz işi yaptım.7 senedir de evimde kullanıyorum.
Benim tavsiyem vaillanttan yana servis olarak da fazlası ile başarılıdır.
Yoğusmali kombiden verim almak istiyorsan evde en az petekler standarttan en az 3 metretül fazla olması lazım ki 49 dereceyi aşma. Zaten üstüne çıktığında yogusma devreden çıkacak
bızde dusunyoduk yazılanlardan ve edındıgım bılgılere gore vazgectık:D
110 mt2 guney cephe, daireler ayni ,cephe ayni kombi ayni derece ayni zaten alt katta akrabamiz sartlar tamamen ayniyken neden ben 60 70 lira fazla oduyorum bir aciklamasi varmidir bunun ?
Bu konuda bayağı bilgili arkadaşlar var, ben yaşadığımız bir durumu paylaşıp fikir almak isterim.
Dublex yeni bir eve taşındık sakarya da. net alanı 100 M2 civarında. Bina sıfır, ilk oturan biziz. , etrafında ısı yalıtımı var, camlar ısı cam.
Evin alt kısmında garaj var ve garajda yalıtım var. Evin bir tarafı kör duvar (simetrik ikizi var)
Kombi balkonda, markası vaillant.
Sorunumuz şu, + 10 derece dış hava sıcaklığında 45 derece de çalıştırdığımızda petekler ısındıktan sonra saatte 1 m3 tüketimi var. Yani 24 saat çalışsa 24 m3. İlk ay 600 küsür lira fatura geldi şok geçirdik. eski evimiz yalıtımsız olmasına karşın max 250 TL ödüyorduk.
Dolayısıyla sebebini araştırdık, önce montaj yapan firmayı çağırdık tesisata baktı sorun yok, kombiden olabilir dedi.
Vaillant'ı aradık bir uzman! gönderdiler, kombi uzun aralıklarla durup çalışıyormuş ayar vs yaptı rapor yazdı gitti. Sonuç yok.
Şikayetvar'a yazdık, bir uzman daha geldi yazdı çizdi, kombi borularının açıkta olduğunu, yalıtımının yetersiz olduğunu söyledi. alt kata giden bir boru evin dışından çekilmiş ( nasıl bir mantık anlamadım sıfır evde dıştan boru - burda hakverdik)
Neyse durumu proje yapan firmaya anlattık, geldiler tüketiminin normal olduğundan emin oldukları aynı marka ve model kombiyi taktılar. Bizim tüketim 45 derece de 1 m3/saat devam etti.
gaz dağıtım şirketinden şimdi sayacın değiştirilmesini ve tüketimi test etmeyi bekliyoruz.
Bu arada projeyi yapan firma gelmemekte çok nazlandı, kombi firmasından gelen arkadaş, tesisatın yanlış olduğunu proje ile uyuşmamasının muhtemel olduğunu, ruhsatlarının iptaline kadar giden bir süreç yaşatabilirsiniz dedi. Biz de firmaya bu şekilde baskı yaptık, sıkıyı görünce seve seve geldiler. ( Bu şekilde olmasından hoşnut değilim ama şartlar zorunlu kılıyor)
şimdi sayaç değişsin tüketim yine aynı devam ederse ne yapacağız onu düşünmekteyiz.
Bu tür bir durumla karşılaşıp, çözen varsa önerileri çok hayati bizim için. Paylaşırsa sevinirim.
Olur tabi ki neden olmasın ama 90 m2 eve 6.5-7 mt petek takılır tahminime göre vaillant takacaksanız 202-5 modeli yeterli gelir ama aralarında 100 200 lira oynuyordur fiyatlar şuan ne durumda bilmiyorum.242-5 modelini de takabilirsiniz. birisi 17binlik diğeri 20binlik Çalıştığım şirket vaillant bayisi olduğu için diğer kombiler hakkında bilgi sahibi değilim.Bilgim dahilinde her konuda yardımcı olurum.
Şartlar aynı ise pek bir şey diyemem ama tesisat aynı mı,petek metrajı aynı mı, Kullanma şartları birebir aynı mı?
Birde akrabanızın altında daire var mı sizin üstünüzde daire var mı ve doğalgaz kullanıyorlar mı? Bu sizin söylediğiniz genelde çatı katı olan dairelerin başına geliyordu ben çalışırken.
Şimdi fazla yakma durumları çok çeşitli sebeplerden olabilir yapılan her iki tesisatın da tamami ile düzgün yapıldığından emin olmak lazım her ikisi de etkiler çünkü sonrasında takılan kombi eve yeterli mi petek metrajına göre yazılmış mı ? Daire dublex kombinin koyulduğu yerden tesisata su basarken pompasını zorluyor mu?Kullanılan boru çapları ne durumda dar boru kullanılmışsa ondan kaynaklı da olabilir. Tesisatın bir kısmı dışardan gidiyor dediğinize göre tek etken buda olabilir o boruya yalıtım yaptırsanız iyi olur.
Birde çok yakma kısmında kullanım şekli çok önemli yaşanan bir olayı anlatayım.
Önceden çalıştığım firmanın mühendisi bir arkadaşına iş yapıyor adam şikayet ediyor çok yakıyor bu kombi nedendir gel bak vs şeklinde mühendis arkadaş gidip inceliyor evi tabi.
Mühendisin dediği eve girmek için kapıyı açtılar yüzüme sanki alev geldi ev yanıyor. :) Odaları dolaşmaya başlamış bir odada ev sahibinin kardeşi odada ders çalışıyor :) Çocuk odanın camını açmış sıcaktan dolayı ondan sonra neden çok yakıyor.Şimdi beni yanlış anlamayın belki siz en verimli şekilde kullanıyor olabilirsiniz ben bilgi olsun diye paylaşayım dedim.