bide motor kulağı fiyatı soyleseymiş :heyoo: :D 400 450 liraya kulakmı olr spor gazetesi
Printable View
Yakıt konusunda benimkide aynı seyrediyor şuan... 14-15 litre gösteriyor yol bilgisayarı. Ben lpg taktırdım, hissedilmiyor lpg olup olmadığı lakin iyidir kötüdürü tartışmıyorum LPGde... Ben dizel kullanmak yerine LPGye binerim, keyfimi törpülemem diyenlerdenim...
Far olayı rezalet. Önceki c70imde çok memnundum ama onda xenona vardı, bunada takacağız anlaşılan...
Torpido sesi kronik maalesef...
Viraj sorunum, makas atan birisi değilim ama 4metre 80 santim civarı bir araç kullanıyorsunuz, ne kadar oynayabilirsinizki :)
Gaz tepkisi benim otomatikte çok hissiz alperin dediği gibi... 105 hplik Mazda3le gaza basın birde bunla... Mazda3 bunu alır götürür dersiniz... Ama 3000binden sonra resmen orantısız güç kullanıyor araç :) Benim eski c70 2.3 t5 ve manuel olduğundan bana eh işte gibi geliyor ayrı konu...
Bakımları çok yüksek maliyetli değil ama güvenilir bir parçacı, usta ve çıkmacı tanıdığınız varsa daha rahat olursunuz...
Aracı daha yeni aldım sayılır.. Bir iki işi kaldı onu yaptıktan sonra bende yazılım düşünüyorum...
Parasına göre iyi araba... Öyle son sahibi falanda olmazsınız... bin lira altına verdiniz mi çatır çatır satarsınız... şahin doğan tempra vs kullanıcıları artık bu tarz araçlara yöneldiler... alırken uçuk bir fiyata almadıysanız, mevsiminde rahatlıkla satarsınız... Ama nettekilere aldanıp 19-20-21 derseniz imkansız...
hocam 7 kez volvo tecrübem oldu
s80 t6 tript.
s40 classic 4 adet manuel
s40 1.9t4 mitsubishi motorlu 2000 model manuel
s60 t5 tript.
aşşağı yukarı volvonun tüm motorlarını tecrübe eden birisiyim
S70t5 alacağınıza 850 t5 alın :) hem daha uygun hemde 850 nin üzerindeki motor saab motoru bozulmuyor kolay kolay :) s70 lerdekiler s60 ve s80 motorları - bir 850 t5 her daim bir s70 t5 i aynı sağlıkta olduklar kabul edilir ise üzer :)
bir dip not : parçaları pahalı olduğu doğru bazı parçalarda ise kesinlikle orjinalden başkası sıkıntılı oluyor motorlar ve turbolarda alacağınız modele bakarsak sıkıntılı olma olasılığı çok yüksek dikkat edin derim ben , biz 15 liraya s70 alıp 16bin lira masraf yapıp 14bine geri satan birsürü insan tanıdık sizde onlardan olmayın inş. kolay gelsin
850ler de saab motoru bulunmaz s70 ve S60 T5 lerde bulunan B5234'ü kullanırlar.Sadece ilerleyen yıllarda gaz kelebeği,değişken supap zamanlaması gibi yerlerde değişiklik yapımıştır. Basit olarak elektroniği daha fazladır.
Volvo sadece safrane ile aynı motoru kullandı o motorda 4 silindir .O motor bile tamamen aynı değil değişiklikler var üzerinde.
Blok olarak zaten yıllar boyunca modular engine denilen b52 platformu üzerinde üretildi 5 silindirler.
1,9t4 ler mitsubishi motorlu değil. mitsubishi turbolu
hollandada mitsubishi carisma ile aynı fabrikada üretildiler ve şasileri aynı temele sahip s40 ile carismanın ama volvo çok çok başka tabi.
mitsubishi motorlu s40lar tr de satılmadı.tr de 1,8 gdi olarak satılan carismalardaki 1,8 125 hp direk enjeksiyonlu motoru kullandı s40lar mitsubishiden sadece ama onlarda dediğim gibi tr de satılmadı ve turbosuzdu
1,9 dizellerde f9q reno motoru kullandı hatta carismalardaki 1,9 dizelde reno motorudur
mitsubishi turbosu ile mitsubishi motoru karıştırdı arkadaş heralde. Şase carisma eski S40 larda. Yenilerde focus. Ama T4ler de ya da T5 lerde değil. Onların şaseleri dinamik tip şase.
T4 e kadar şaseler aynı 2.0 T dahil. Motor mitsubishi hiç yok. 1.6 olan ford motoru. 1.8 ve 2lt ler Renault motoru.1.9 kendi geliştirdiği motor. O nedenle zaten yükleme yapacaksan T4lerde 2 lt yerine 1.9 tercih ediyor bütün dünya. Hem üst kapak yapısı hem de blok daha uygun.
Motor konusunda da yanlışın var. 850 T5 ile S70 2.3-2,0 T5 850.R ların V70 R ların motor blokları aynıdır. Sadece stroke ve piston çapları ve turboları farklıdır. Blok aynıdır. 2.0 ı çok basit olarak honlayarak kol ve pistonla S60R motoruna çevirebilirsiniz. Enjektör turbo vs ile o gücü alabilirsiniz.
Arkadaşlar müdahele etmiş bende şu 16 bin lira olayına müdahele edeyim... Bir araca 16 bin nasıl masraf yapılır? Komple şanzıman 3 bin lira tutuyor bu aracın, beyin dahil... Hadi 3500 olsun... Motor hadi fazla fazla 5nin tutsun... 16bine daha çok var... Bu paraya adam olmayan bir araba için anca yapbozdan toplanmış bir araç olması lazım...
c70ime motorda yaptım, ön takımda ıvır zıvırda... 2.3t5ti oda...
İşin içinde bilinçsiz veye art niyetli bir servis yada usta olmasın?
16bin masraf için
aracın komple sokulup sfırıdan restore edilmesi lazım her parçasına kadar :D
Ustasını bulunca düzen tutar. Sende haklisindir ona lafım yok. Lakin bitik bir mazda ver elime adam ederim... Ama edemeyip satanlarda çok... Bu araçlar donanımlı araçlar ve işin ehline bırakmak lazım...