Kyosho Mercedes-Benz CLS 500
Sadece şık!
Bu aracın bendeki uyandırdığı tek bir anlam var.O da dediğim gibi şıklık.
İlk gördüğüm günden beri hayran olduğum bir araç.Performansı,gidişi,duruşu,konforu vs. hiçbirisi ilgimi çekmiyor.Keza o yönde hiç araştırmaya da girmedim bugüne kadar.Beni ilgilendiren tek şey aracın tasarımıydı.Mercedes-Benz'in sedan sınıfına getirdiği en güzel anlayışlardan birisi bana göre bu araç.Yeni kasası daha teknolojik;daha güçlü vs. olabilir ama bana göre bunun kadar güzel değil.
Modeli ise almam epey geç oldu.Zira sıfır satıldığı zamanlarda nasılsa sonra bulurum diye almamıştım.Ama sonra olduğunda özellikle benim istediğim siyah içi bordo olan versiyon piyasadan çekilmişti!Neyse ki bu yaz başında ciddi anlamda uygun bir fiyata bu modeli edinebildiğim için şanslıyım.Modelin 2 kusuru var.Sağ far camında çatlak var ve sol sis lambasının camı düşmüş.Bu sebeplerle uygun bir model oldu zaten.
Modelin bana göre olumsuz 2 yönü var.Motor ve bagaj kaputu ciddi anlamda zor açılıp kapanıyor.Bu yüzden pek zorlamamak gerek..
http://i51.tinypic.com/2l811t.jpg
http://i51.tinypic.com/2mcbnt1.jpg
http://i51.tinypic.com/vi9o1.jpg
http://i51.tinypic.com/2ryklqo.jpg
http://i54.tinypic.com/jt6g42.jpg
http://i55.tinypic.com/4t36mr.jpg
http://i55.tinypic.com/154zjw5.jpg
http://i52.tinypic.com/1zzqmfd.jpg
Kyosho Mercedes-Benz CLK DTM AMG Coupé
http://i56.tinypic.com/2rdfcp0.jpg
Özellikle F/P oranıyla sonuna kadar başarılı bir model.Zira model mağazaları sağolsun 90 liraya kadar düşürdü fiyatlarını ve o sayede bulunsun diyerek aldığım bir model oldu.
Modele kendim orijinalinde olmayan ama kendimce hoş bulduğum;"piano black" renkli folyoyla cam tavan görünümünü verdim.Uygulama başarılı oldu.Güzel de oldu bana göre.
Bunun haricinde modelde en çok sevdiğim yan ise renginin canlılığı ve karbon dtm kanat oldu.Her ne kadar önceki fotolarında gördüğümde pek sevmesem de elime alıp incelediğimde bu yargım değişiverdi birden!
Detaylar ise beklediğim Kyosho standartlarında tam.Modelde eksi yön olarak tanımlayabileceğim bir unsur yok.En azından bana göre yok.Kyosho hakkını vermiş cidden.
http://i56.tinypic.com/21bptfs.jpg
http://i56.tinypic.com/j110td.jpg
http://i55.tinypic.com/4to6ko.jpg
http://i56.tinypic.com/2u5uj47.jpg
http://i55.tinypic.com/5ouyih.jpg
http://i52.tinypic.com/bikojo.jpg
http://i55.tinypic.com/332tpie.jpg
http://i54.tinypic.com/14e2v68.jpg
http://i56.tinypic.com/dbpb0l.jpg
http://i56.tinypic.com/2a7dk5c.jpg
CMC Mercedes-Benz Renntransporter
Normalde listemde olan ama 5-6 ay sonrasına almayı planladığım bir modeldi.Fakat şu meşhur CMC Fiat taşıyıcıların çıkacak olması üzerine bir daha bulamam diye aldığım bir model oldu.Ama bu güzelliğe planlanandan erken kavuşmak iyi oldu.:rolleyes:
http://i56.tinypic.com/2gvr86s.jpg
Araçla ilgili biraz araştırma yaptım.Araç 1954-1955 senesinde Mercedes-Benz yarış takımının W196 Monoposto ve 300 SLR yarış araçlarını taşımıştır.Ancak firmanın 1955 sonunda yarışlardan çekilmesiyle ortadan kaybolmuştur.Kasanın yumuşak hatları ile oldukça sevimli görünen bu araç ulaştığı maksimum 170 km/h'lik hız ile de şaşkınlık yaratmıştır!
Aracın kalbinde 300 SL'de de kullanılan 5500 d/d'de 192 hp güç üreten 2.3 litrelik direkt enjeksiyonlu benzinli motor yer almaktadır.
Aracın uzunluğu 6700 mm olup;teker aralığı 3050 mm'dir.Genişlik ise 2000 mm olan bu aracın ağırlığı ise 2 ton 100 kg'dır.(Nitekim modeli de bir 2 kg var gibi..)
Araçla ilgili bir de video buldum.Video ise gayet açıklayıcı-
Mercedes Renntransporter aus den 50er Jahren - YouTube
Zira bu modeli gördüğümde boyutlardan ötürü bir ölçek hatası yapılmış olabilir mi diye düşünüyordum.Standart bir otomobil yanında epey küçük kalıyor gibiydi.Çünkü sonuçta o bir kamyonet ve kafamda nedense büyük olmalı gibi bir ibare yer alıyordu.Ancak videoyu izleyince tamam dedim.Yanında filan insan durunca,arabaları yükleyince daha iyi anladım aracın boyutlarını;dolayısıyla modelinde de bir ölçekleme hatası olabilmesi kuşkusu kalkmış oldu.
Model zaten başlı başına bir şaheser ve CMC'ye böyle bir güzelliği ürettiği için teşekkür etmek gerek.İşte bu araç kamyonet/taşıyıcı diyip es geçmemişler ve her detayını nakış gibi işlemişler.Elimdeki 300 SLR neyse bu da aynen öyle bana göre.İkisi de resmen göz banyosu yaptırıyor herşeyiyle insana.
Modelde keşke olmasa dediğim tek şey far ve stoptaki noktacıklar.Farlardaki pimleri zaten sevmem;hâl böyle olunca da CMC'de olsa o da sevilmedi işte.Ama genel olarak modelin sunduğu detaylar o pimleri unutturuyor.
Aracın kutusundan "cımbız,kaput sökme aparatı ve aracı yüklediğimizde sabitlemek için minyatür halatlar" çıkıyor poşetler içinde.
Aracın kalbi ise CMC'ye yaraşır nitelikte.Motor;300 SL motoru ve 300 SL'i Minichamps firması da üretti ve bir abimle bir sohbette o aracın motorunu konuşurken bana "aynı pirzola gibi" görünüyor demişti.MC'nin pirzola görünümlü emme manifolduyla;taşıyıcının emme manifoldu arasında dağlar kadar fark varmış;onu anladım.Akü üzerindeki ve her ne kadar gösteremesem de farlardaki "Bosch" yazıları da hoşuma giden unsurlar arasında.
Aracın alt kısmı da yine tam bir görsel şölen sunuyor.Fren boruları ve el freni halatı olsun,şaft olsun,diferansiyel olsun;hepsi de çok iyi yapılmış.
Camlardaki fitiller ise gerçek cam fitillerinin aynısı ve içindeki krom da gerçek krom.Böyle bir ayrıntıyı es geçmediği için CMC'yi kutlamak gerek.Zira o küçük bir detay ama işte modele bakınca da zevk veriyor onun öyle olduğunu bilmek! :happy:
İç kısım yine tamamen orijinaline sadık kalınarak en gerçekçi hâliyle yapılmış.Kumaşlar başta bana Burberry'nin meşhur tasarımını anımsattı ama videoyu izleyince o zamanların tasarımı olduğunu gördüm.
Yan camlar sürgülü ve çok kolay bir şekilde açılıp kapanabiliyor.
Aracın üzerindeki metal aksamlar sökülüyor.Ben sökmedim şimdilik ve fotolarda bunu gösteremedim size.Ama 4 tane metal ayak var ve sağlı sollu 2+2 eklenerek aracın kasaya çıkması için bir rampa hazırlanıyor.Ayrıca stepneler üzerindeki ayaklar da yine o bahsettiğim bir tarafa eklenen 2 metalin arasına koyuluyor.Birleştirici görevi görüyor o ayak.
Yine modelin boyası da oldukça kaliteli.Dokunmak zevk veriyor gerçekten ve boyanın tonu oldukça canlı.
Lastiklerin üzerindeki tüm kabartma ve işaretler işlenmiş;lastik oldukça yumuşak ve yine desenleri de olduğu gibi aktarılmış.
2002 senesinde de "yılın süper modeli" olarak seçilmiş bu model.
Son olarak;300 SLR memlekette olduğu için üzerine "mecburen" CLK DTM'i koydum aracın nasıl durduğunu göstermek için. :whistle:
http://i51.tinypic.com/35ddjb6.jpg
http://i55.tinypic.com/w7o27c.jpg
http://i56.tinypic.com/2hqxwt1.jpg
http://i53.tinypic.com/2iqnzuq.jpg
http://i55.tinypic.com/2rhqm94.jpg
http://i56.tinypic.com/2whkswp.jpg
http://i56.tinypic.com/hx599z.jpg
http://i52.tinypic.com/10ydq37.jpg
http://i53.tinypic.com/23t40n6.jpg
http://i53.tinypic.com/9qd6pg.jpg
http://i53.tinypic.com/34fgoz9.jpg
http://i51.tinypic.com/aetf8p.jpg
http://i52.tinypic.com/2cr34o1.jpg
http://i51.tinypic.com/ea0aow.jpg
http://i51.tinypic.com/w8rx5i.jpg
http://i51.tinypic.com/11v63cj.jpg
http://i53.tinypic.com/2zxvwqh.jpg
http://i51.tinypic.com/wthblz.jpg
http://i54.tinypic.com/2agqono.jpg
http://i53.tinypic.com/33cq4va.jpg
http://i54.tinypic.com/10dcyu1.jpg
http://i51.tinypic.com/2hykphi.jpg
http://i54.tinypic.com/dpjq7n.jpg
http://i52.tinypic.com/2mf0uj4.jpg
http://i56.tinypic.com/newz8o.jpg
http://i54.tinypic.com/9zm4xg.jpg
http://i53.tinypic.com/11s1c75.jpg
BBR Ferrari F430 Rosso Corsa Red
Alıntı:
Ferrari F430, Ferrari'nin 2004-2009 yılları arasında ürettiği modelidir. İlk defa 360 Modena'da kullanılan alüminyum şasi ve güçlü bir V8 motor barındırmaktadır.Ayrıca Ferrari'nin Formula 1'de kullandığı yeni özellikler ilk defa bu araçta kullanıldı. Bunlardan ilki Formula 1 araçlarında kullanılan elektronik diferansiyel kilididir.
F430 90° açılı 4300 cc'lik ve 490 hp güç üreten bir V8 motor barındırmaktadır. Litre başına güç oranı 114 hp'dir. Ayrıca kg başına güç oranı 2.8 kg/hp dir. Frenlerde daha iyi fren mesafesi için karbon seramik fren diskleri kullanılmıştır.0-100 km hızlanması 4 sn maksimum hızı ise 315 km/s olarak açıklanmıştır.
Aracın tasarımı başlı başına bir unsur zaten.Önünü çok seviyorum;zira "güleç" bir hatları var!Arkası ise inadına sanki bir umursamaz bir tavırda.Öyle yapmakta da haklılar;500 beygire yakın bir güç var kalbinde..:rolleyes:
Modelde bir hata bulamadım desem yeridir.Sonuçta insan sevdiğinin eksiklerini görmez ya.Bu da öyle.Başta ön kısım olmak üzere modelin heryerini seviyorum!
Model fiyat olarak "HIGH END" sınıfında yer alabilir.Ancak kalıp-detay vs. olarak bana göre standart bir Autoart ile eşdeğer.Ama sanırım üretilmiş en güzel F430'lardan.
Farlardaki mercek görünümünü ciddi anlamda başarılı yapmışlar.Stoplar berrak.Ancak BBR beni en çok aracın arka kısmında şaşırttı;zira arka paneldeki at logosounun bulunduğu kısım komple geçirgen tel.Ayrıca arka camın kenarındaki havalandırma petekleri de yine geçirgen dokuda yapılmış.Fakat panelde yer alan at logosu epey fazla bir dikkati ve özeni gerektiriyor.Çünkü küçücük bir yanlışlık bile atın yerinden sökülmesine sebebp olabilecek gibi.. :whew:
Aracın bagajı ise aracın altında yer alan bir düğme yardımıyla açılabiliyor.Bagajda ise 3 adet valiz yer alıyor.
Kapı eşiklerindeki krom Ferrari yazıları da gayet iyi.
Yine iç mekanda da kayda değer bir eksiklik bulamadım.Zira BBR herşeyi olabildiğine iyi yapmış.Ek olarak torpido kapağı ve güneşlikler hareketli.
Jant-lastik ölçeklemesi ve gerçekçilik hissi ise olması gerektiği gibi.BBR yürür aksamda güzel çalışmış.:)
Kısaca yaptığım inceleme böyle.Umarım beğenirsiniz.
http://i53.tinypic.com/2vwgqwx.jpg
http://i56.tinypic.com/b3wvhv.jpg
http://i52.tinypic.com/ta3src.jpg
http://i53.tinypic.com/2vtscgn.jpg
http://i53.tinypic.com/283ymb.jpg
http://i56.tinypic.com/22dqtf.jpg
http://i51.tinypic.com/2duyyav.jpg
http://i55.tinypic.com/25j8l60.jpg
http://i52.tinypic.com/id658n.jpg
http://i52.tinypic.com/2gy0zms.jpg
http://i55.tinypic.com/212ha9t.jpg
http://i51.tinypic.com/ot0w9f.jpg
http://i53.tinypic.com/j93hog.jpg