gozlugumu tkmiyorum 1 aydir, ve bas agrilarim inanilmaz derecede azaldi.
cok mutluyum
Printable View
gozlugumu tkmiyorum 1 aydir, ve bas agrilarim inanilmaz derecede azaldi.
cok mutluyum
gözlük bendede ağrı yapmıştı.güneş gözlüğümü ilk taktığım zamanlar,gözün önünde bi engel olması ağrıtıyordu.şimdi yapmıyor.şu 20 lik diş olayında kesin bi iş var benim bu ara ondan çok ağrıyor heralde.bu arada bu hafta grip yada nezle oldum nedense migren o ara olmuyor migren yok şu ara mutluyum muhabbetim bile daha iyi çevremle vs farkediyor bariz sosyal hayatta da.
uyku düzenini de baya bozdum yine olmadım.
Eşiminde Migren problemi var. Almanyadan süper marketten üzerinde sadece Migren yazısını görüp aldığım bir ilaç ile sıkıntısı büyük oranda çözüldü 3-4 € gibi bişeydi 30 kapsül flan var içinde. Ağrı başladığı anda ilaçtan bir adet içiyor ve anında kesiyor. Akşam resmini çeker konuya eklerim giden gelen birisini aldırtılır.
1 yıldır nöbet geçirmiyordum bugün öğle civarı yine gözüm kamaştı sanki güneşe ışığa bakmış gibi görememeye başladım o geçti başladı ağrı, arfy tedavi nasıl gidiyor güncellersen sevinirim
arfy ve sende olan bu göz kamaşması aynı şekilde bende de var. arfy kadar üst seviyelerde değil ama benimkisi. resmen bir anda gözüm kamaşıyor gözlerden biri iptal oluyor. devamında anlıyorum başıma ağrı giricek. hemen ilaç içiyorum ve gözlerimi siyah herhangi bi kumaşla kapatıyorum ve yatıyorum. bunların hepsi bazen yardımcı olmuyor etki etmiyor ve istifra etmek zorunda kalıyorum. bu şekilde geçiyor. merak ettiğim bende daha düşük seviyede olan bu durum ilerde artar seviye ilerler mi ? ne yapmak lazım ? yiyecek içecek kısıtlamak gerek mi ?
10 yıl kadar önce abartmıyorum 2 günde bir nöbet geçiriyordum bazen her gün, günde iki sefer nöbet geçirdiğimi bilirim, gözümün kamaşmasından anlayıp dediğin gibi ilaç alıp yatıyordum yatabilirsem eğer, yatamazsam olduğum yerde kalıyordum, sese kokuya ışığa duyarlı oluyordum dediğin gibi istifra ediyordum bende, sonrasında nöbetler azaldı işe başlamadan önce rahat 4 5 yıl nöbet geçirmedim üniversitedeyken şu an iki yıldır iki kez nöbet geçirdim müsait olduğum için ilaç alıp yatıyorum, bugün arada bi uyandım eskisi nöbetler gibi şiddetliydi eskiden duvara kafa atıyordum dayanamıyordum, kusura bakma yaşını bilmiyorum ama görüştüğüm doktorlar yaş ilerledikçe nöbetler azalır dedi sanki öylede oldu ama şiddet aynı sanırım
normalde klasik işte migren tanılarında çikolata vs yemeyin derler ama ben hiç kısıtlamadım kendimi eskiden nasılsa şu anda aynı şekilde devam ediyorum sen spor yapıyorsun bildiğim kadarıyla doktorla görüşsen daha iyi olur ama ben kısıtlamadım kendimi hiç, biraz düzenli yaşarsan daha az etkileniyorsun sanırım uyku vs önemli 2 haftadır yoruluyorum bedenen zihnen sanırım çıkıyor yavaş yavaş sonuçları:)
bende bu migren belasiyla ugrasiyorum, cidden cok zor bi durum...
ankara da rana hanim a gidiyorum kontrollere, verdigi ilaç ve tedavi cidden işe yariyor...
ankara da gitmek isteyen olursa tavsiye ederim...
Prof.Dr. Rana Karabudak
annem 30 senedır mıgren hastası ımıgran kullanıyor 50 lık 1 saate kalmaz ıyılestırıyor agır ıcmedıgı zaman cok agır gecırıyor tavsıye ederım mıgren hastalarına
yaşım 25 dostum/abi her neyse :) benim geçmişten gelen seyrimde sizin kadar hardcore değildi ama kendi kendime migren olduğunu anladım. araştırdığım kadarıyla göz kamaşması istifra etmeden baş ağrısı geçmemesi, karanlık ve ışığa karşı duyarlılık falan bunları değerlendirdiğim de bende de var olduğunu anladım. 3-4 ay sıklıklarla giriyor ağrı. genel olarak göz yorgunluğu olmaya başladığında direk ertesi gün pert. ilaç falanda etki etmiyordu şimdi advil adlı bir ilaç alıyorum ağrı kesici birtek o etki ediyor bana. etmezsede istifra ediyorum devamında uyuyorum.
spor yapıyorum kendimi bildim bileli yediklerime de dikkat ediyorum ama çikolota bende sıkıntı. sevdiğim birşey. gerçi yedikten sonra ağrı artışı hiç gözlemlemedim. aslında ihmal etmeyip bi doktora gitmekte fayda var.
benimde yaş 27 :) lise 1den beri nöbet geçiriyorum bazı baş ağrılarını migren sanıyor doktorlar ama göz kamaşması falan migrende oluyor bildiğim kadarıyla
dil altı taşıyordum ama hapın ismini unuttum pek ilaç fayda etmiyordu bana hap olarak, hastaneye gitmeden yada dediğin gibi uyumadan baş edemiyorum bende
şu an benim önümdeki 3 4 gün pert artık ani hareketlerimde vs ağrı devam eder bende
Geçmiş olsun acil şifalar diliyorum konuyu takipteyim...
avmigran+parol aynı anda kullanıyorum ben çok ağrım olursa biraz rahatlatıyor
benim gozelrim kararmıyorda boyle yıldızlar beriliyor zaman zaman gozlerimde
geçmiş olsun
çok geçmiş olsun tekrar ... tedaviyi biraz aksattım sanırım .. buda tedavinin iyi gelmesinden dolayı kendime olan güvenimden dolayı sanırım ... hatalıyım ..
şöyle söyliyim günde 5 tane falan ilaç alıyordum .. şuan sadece akşam yatarken 1 tane lustral içiyorum .. aslında onuda içmicem normal şartlarda ama diş tedavisini bitirdikten sonra ilacı tamamen keselim dedi doktor .. ilaca bağımlılıkdan dolayı ağrılar çekebilirmişim .. ama migren gibi değil her normal insanın çekebiliceği katlanılabilir düzeyde baş ağrıları..
ilaç içmiyorum , geç yatıyorum erken kalkıyorum .. yoruluyorum .. yemek düzenim sıfır .. migren atağım yok .. yazarken çok korkuyorum böyle .. sanki buraya böyle yazdım diye akşam ağrı gelicek diye :)
lise 1 de ilk migren atağım geldiğinde şişli etfale gitmiştik annemle .. ben etfalin koridorunda yere düşmüş halde yatıyorum annem içerde doktorun yanında ..annem çıktı ben kalktım ayağa düzeldim.. doktor anneme hiçbişeyi yok ilgi çekmek istiyor demiş ..
sonra başka doktorlara göründük , migren teşhisi koyuldu .. imigran verenler , avmigran verenler .. çikolata çekirdek abur cubur yasaklayanlar oldu .. bilgisayarda çok fazla vakit geçirirdim .. ama harbiden çok yani .. annem ve babam her doktora bu bilgisayara çok bakıyo ondan oluyo dimi diyorlardı .. doktorlarda evet bilgisayardan olur diyorlardı..
emel hanıma ilk babamla gittik .. uğradık aslında nasıl bi yer .. ne yapılıyor görelim diye .. babam bu hergele çok fazla bilgisayara bakıyor ondan oluyor dimi dedi .. emel hanım alakası yok diyince , baba sen işine gidebilirsin ilk seansa başlıyoruz dedim.. basit şeylerin ardına sığınmayan ve farklı yöntemlerle kişiden kişiye değişen sebeplerin köküne inmeye çalışan bir insan emel hanım .. tavsiye eder miyim ? kesinlikle ediyorum .. bu hafta kısmetse diş randevumu alıp diş kısmını da bitirelim .. artık aksatmiyim de .. yaz geldi uzun zamandır geçiremediğim keyifli bir yaz geçireyim ..
eğer merak edenler varsa tedavi nasıl ilerliyor diye : ısırgan ve acıbadem özünden oluşan iğneyi vücudun çeşitli/gerekli yerlerine nokta nokta enjekte ediyor .. bir hafta atıyorum damağa 3-4 yere .. öbür hafta bademciklerin oraya .. diğer hafta çeneye boyuna vs ..
kulağın arkasına akapunktur iğnesi benzeri 3er 4er tane iğne koyuyor .. ''O'' şeklinde bi hortum , artık ne ise o .. içinden ne geçiyorsa .. iğneyi yapılıp , kulağınızada diğerleri takılıyken tam kafanızı ortalayıp yatırıyorlar .. yaklasık 10 dakika .. sonra kalkıp gidiyorsunuz ... her seans totalde max 30 dak. sürüyor .. normalde bir kaç seansda bitiyormuş bir migren tedavisi .. ancak benim migren '' komplike '' migren olarak nitelendirdiklerinden olduğu için biraz daha farklı ilerliyor .. ve uzun sürüyor .. ayrıca bugüne kadar hep ''aura''lı migren olarak söylüyordu doktorlar .. emel hanım kesinlikle komplike migren olduğunu auralı olmadığını söyledi .. gel gelelim komplike , auralıdan ağırmış :)
1. Bucuk senedir agrimayan basim noolduysa tekrar agrimaya basladi hergun saati varmiscasina bende migrenden supheleniyordum ki doktor kume basagrisi denen illet bi basagrisi oldgunu soyledi mr cektirdik gene de bakalm bisey cikacakmi