User Tag List

14 sonuçtan 1 ile 14 arası

Konu: yenilenen kasko problemi

merve
    Misafir

Exclamation yenilenen kasko problemi

ya bir sürü sigorta şirketi hakkında konu açılmış ama hiçbirine dahil olamadım sorularımla. yeni bir konu açmak zorunda kaldım.

benim sorunum aracıma yeni kasko yaptırdım. 4yıldır aynı sigortaydı, herşeyi full sıkıntısız bi kaskoydu. şimdi yenilendi. fakat tramerde aracımın şase ve plaka numarasıyla kayıt bulamıyorum, üzerine herhangi bir kasko görünmüyo. poliçe ve sigorta şirketinin bilgileriyle girdiğimde görünüyo. acaba diğerinde çıkmama sıkıntısı nedir, işleme girmemiş olabilir mi?

birde poliçeyi elime yeni aldım ilginç bişey dikkatimi çekti, anadolu sigortadan yaptırdık fakat unvan olarak 2NBC sigorta yazıyo, bu ne alakadır, nerden çıktı hiç anlamadım. üstelik poliçe anadolu sigortaya ait olmasına rağmen üzerinde 2NBC sigorta şirketinin kaşesi var.

birde birleşik kasko sigortası ne demektir? normal kaskodan bir ayrıcalığı var mı acaba? daha önceki poliçem elimde olmadığından karşılaştıramıyorum şuan. yoksa hepsinde yazan bişey miydi bilemedim.

kendim uğraşmadığım için ne şartlarda yapıldı kasko bilmiyorum, babamda şirkete yaptırmış. benim aldığım fiyatların çok altında bi fiyata maal edilmiş mesela, bu nasıl olabilir? aracın değeri düşürülerek yapılmış olabilir mi acaba?
    birde aracın pert olması durumunda kasko %5lik kısmını ödemeyecekmiş, bu ne alakadır, neden böyle bişey var anlamadım. poliçeyi baştan sona inceledim böyle ibareler bulamadım. bunu babama şirketten sigortayı yaptıran kişi söylemiş sadece. sonuç olarak yarı yarıya dşmüş bi fiyat söz konusu, bu nasıl olabilir? ve ben bu kaskonun detaylarını nerden alabilirim, çünkü elimdeki poliçede genel şartlardan başka bişey yer almıyo. bilgisi olanlardan yardım bekliyorum. saçma sapan bi kasko anlaşması yapılmış olmasından korkuyorum.

Osman Bahadır - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tramer'de görünüp görünmeme konusu için poliçe üstündeki şasi numarasının doğru olup olmadığını kontrol et. Bazen uygun fiyat çıkarmak için şasi noyu değiştiip yeni kayıt açıyorlar.

Birleşik kasko terimi standart bir terimdir. Muafiyetsiz yazması veya muafiyetli yazmaması yeterli. Burada sorun yok.

Eğer poliçede %5 ile ilgili bir şart yoksa %5'lik bir muafiyet sözkonusu değildir. Sigortacı pert halinde ödenen miktar piyasa değerinin 1-2 bin tl altında olduğundan şimdiden yolunu yapmış.

2NBC aracılık eden sigorta acentesinin ismidir. Poliçe Anadolu sigortaya aitse sorun yok.
    Your car is your story. So don't let someone else write the book...

merve
    Misafir
    Alıntı o.b.k Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Tramer'de görünüp görünmeme konusu için poliçe üstündeki şasi numarasının doğru olup olmadığını kontrol et. Bazen uygun fiyat çıkarmak için şasi noyu değiştiip yeni kayıt açıyorlar.

Birleşik kasko terimi standart bir terimdir. Muafiyetsiz yazması veya muafiyetli yazmaması yeterli. Burada sorun yok.

Eğer poliçede %5 ile ilgili bir şart yoksa %5'lik bir muafiyet sözkonusu değildir. Sigortacı pert halinde ödenen miktar piyasa değerinin 1-2 bin tl altında olduğundan şimdiden yolunu yapmış.

2NBC aracılık eden sigorta acentesinin ismidir. Poliçe Anadolu sigortaya aitse sorun yok.
    poliçe üzerinde şase numarası tam gösterilmiyo biliyosunuzdur. noktalar ve son 4 rakamdı sanırım. şuan poliçeyi arabada unuttum ama muafiyetle ilgili bişey yazıyodu anımsıyorum, ona bakıcam. muafiyetli ise ne anlama gelliyo, herhangi bir rakam belirtilmiyo. mesela poliçelerde kaza başına miktar felanda belirtilir onlarda yer almıyor. başka şeyler var, ölüm halinde olay halinde, sigorta süresince vs gibi başlıklarda rakamlar girilmiş.

Osman Bahadır - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı merve Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    poliçe üzerinde şase numarası tam gösterilmiyo biliyosunuzdur. noktalar ve son 4 rakamdı sanırım. şuan poliçeyi arabada unuttum ama muafiyetle ilgili bişey yazıyodu anımsıyorum, ona bakıcam. muafiyetli ise ne anlama gelliyo, herhangi bir rakam belirtilmiyo. mesela poliçelerde kaza başına miktar felanda belirtilir onlarda yer almıyor. başka şeyler var, ölüm halinde olay halinde, sigorta süresince vs gibi başlıklarda rakamlar girilmiş.
    Eğer herhangi biryerde herhangi bir başlık altında muafiyet geçiyorsa o başlık altına girebilecek ödemelerde kesinti yapılır. Ve muafiyetli kasko tam kasko, full kasko değildir. Ama muafiyetli kaskonun muafiyetli olduğunun poliçe başlığında belirtilmesi de yasal zorunluluktur. Örneğin sendeki gibi "birleşik kasko sigortası " yerine "muafiyetli birleşik kasko sigortası" yazar. Haliyle muafiyetli kasko pek tavsiye edilecek birşey değildir. Çünkü ödeme tam yapılmaz.

Poliçede teminat tutarları açıkça belirtilmeli. Kaza başı, araç başı, kişi başı gibi... Vardır muhakkak.
    Your car is your story. So don't let someone else write the book...

merve
    Misafir
    yok işte, kaza başı vs yazmıyo. bişeyler var ama, ya gidip alıp yazcam buraya. zaten bu işte bi tuhaflık var. diyorumya her sorduğumuz sigorta şirketi 2katı fiyat veriyodu, bu kadar uyguna nasıl yapılabildi aklım almıyo.

merve
    Misafir
    kasko muafiyeti yazıyo, oranı %2,00 diye belirtmiş. ne demektir ki bu?

powERS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    senin elindeki yenileme oldugu ıcın, muhtemelen tek sayfa bir cıktıdır ?

bir onceki cok sayfa olan yada gene tek sayfa olupta ustunde temınatları yazan polıcenın gecerlılıgını korudugu ıcındır.

%5 olayını ve %2 olayını bılmıyorum piyasada uzaklasalı cok oldu yenı kanunlar neler bılmıyorum.

baska sıgorta sırketlerınden fıyat arastırırken hasarsızlıgından bahsettınmı ? ona gore fıyat dusecektır. ve bazı sırketlerde baglılık ıskontosuda uygulanabılıyo bunun yanı sıra kaskoyu yaptırdıgın acentenın sıgorta sırketıne dısı gecıyosa oda ındırım yaptırmıs olabılır.. bunlarıda goz onunde tut.

*Çirkin araba yoktur, Pahalı Yakıt Vardır...

merve
    Misafir
    yok yenileme derken, kasko iptal edilip tekrarlandı. elimde bütün sayfalar var. 4yıldır anadolu sigortaydı zaten. bir yıl içinde 3kez kaza yapmışım, kaskomu iptal ettiler. onu da bilmiyodum, çok basit şeylerdi, birinde ön camda ufak bi çatlak vardı. kasko bozmadan değişiyomuş ama yetkili servisten değil, yani orjinal olmicaktı benim kaskom bozulmuştu 800tl civarı bi masrafla, bende ön camı da servise beyan yazdırıp değiştirdim orjinal olsun istedim. sonra bi kaza daha yaptım yılın bitmesine çok yakın, polisle anlaşamadığımızdan tutanak tutturmadık, polis bi nevi aleyhime rapor yazdı. sürücü belirlenememiştir vs diye. servis kaskoya beyan yazdı, kaskoda iptal edilmesi karşılığında hasarı karşıladı. 2000tl gibi bi masrafta o vardı. yani olayın böyle olcanı bilsem kaskoyu hiç karıştırmazdık, bu yıla kadar 3.kademe hasarsızlığındaydı. şimdiyse ödedikleri miktar kadar prim istiyolar. ama resmen yarı fiyatına yaptırılmış şuan.
    ben muafiyet olayına biraz baktımda netten şimdi. çok anlamsız bişey. şimdi benim aracım %2 muafiyetli görünüyo, yani aracın hasarında %2 ni ödemicek. ayrıcada toplam biçtiği değerin %2si altında hasarlarıda ödemicekmiş. bunuda 500tl olarak belirtmiş. yani 500tl altı hasarları ödemicek. üstündekilerinde %2 sini ödemicek. ozaman ben niye bu kaskoya yılda 1000tl ödiyimki? yani bulduklarım doğruysa bu çok anlamsız bi kasko anlaşması olmuş benim adıma.
    bide aracın bedelini düşürme gibi durumlar söz konusu olabilir mi? o da bana çok düşük geldi.

powERS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    eskime payı olarak belirlenir aracın fiyatı ama kendileri kafadan degıstıremezler.

sen en bos vaktınde acenteye yada bolge mudurlugune gıt ıyıce ogren.

*Çirkin araba yoktur, Pahalı Yakıt Vardır...

merve
    Misafir
    sanırım öyle olacakta, hangi acenteden yapılmış onu bile bilmiyorumki. eğer bu şartlar doğruysa değiştirmek istiyorum yada iptal edicem, bu ayın 6sında yürürlüğe girmiş görünüyo, gerçi o da muamma işte sadece poliçe bilgilerinden girince görünüyo tramerde. iptal edip paramı geri alabilecek miyim acaba? yada şartları yeniden düzenlemeye giderler mi?
    he birde araç model yılı 2006 olarak görünüyo ama benim arabam 2007 model 2006 trafğe çıkış tarihli ama, poliçede model olarak girilmiş. bu bana bi sıkıntı yaşatır mı, yoksa kastettikleri o mudur anlamadım.

Tech Moderator Schumi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Muhafiyet gerçekten %2 ise bence iptal ettirme kalsın. Genelde %20 oluyor muhafiyet. %2 birşey değil.
    Schumi.Projects

106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
    Never drive faster than your guardian angel can fly
    106 RC - 106 GTI with 2 liter engine

merve
    Misafir
    şuan anadolu sigortanın bölge müdürlüğünden geliyorum. aracımın model yılı 1 yıl düşük yazılmış ve bu şekilde değeri 3000tl daha az görünüyor. ki bu primde yılda sadece 85 tl fark yaratıcak bana. muafiyet %2 ama açıklamasını aldım berbat bişey. kasko aracımın %2 değerini hiçbir şekilde hiçbir kazada bana ödemeyecek. ki bu da 600 e yakın bir rakam. yani ben 700 lira masraflı bir kaza yaptığımda kasko bana 100 lira ödicek sadece. bunun içinde kasko bozulmaz zaten. bu tarz sigortalama olayı anladığım kadarıyla aracın kazadan çok pert olma halinde elinizde hiçbirşey kalmama durumunu önlemek adına yapılıyor. ben çok anlamsız buldum. ve bu muafiyeti kaldırıpp aracımın modelini düzelttirdiğimde 387 tl prim farkı geliyo. bence hiçbir şey.. yine uyguna geliyo kasko, ilk adlığımız fiyatlara göre ama direkt sistemden girilip düzeltilerek fiyat verildi bana.
    muafiyet muhabbeti bence kaskonun tamamen amacının dışında kalan bi durum. düzelttiricem kesinlikle. %20 muafiyet olurmu, hiçbir kazadan yararlanamazsınız öyleyse

Tech Moderator Schumi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yok benim dediğim muhafiyet her hasarın tutarının %20 si. Yani aracın pert olursa %20 eksik veriyor ama 1000 tl hasarın varsa 200 tl eksik veriyor. Yada 5000 tl hasarın var 1000 tl eksik veriyor gibi. Ben o mantık ile %2 muhafiyet dedim. Aracın bedelinin %2si muhafiyet çok fazla olur.
    Schumi.Projects

106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
    Never drive faster than your guardian angel can fly
    106 RC - 106 GTI with 2 liter engine

merve
    Misafir
    Alıntı Schumi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yok benim dediğim muhafiyet her hasarın tutarının %20 si. Yani aracın pert olursa %20 eksik veriyor ama 1000 tl hasarın varsa 200 tl eksik veriyor. Yada 5000 tl hasarın var 1000 tl eksik veriyor gibi. Ben o mantık ile %2 muhafiyet dedim. Aracın bedelinin %2si muhafiyet çok fazla olur.
    o başka birşeydir belki. ama bana yapılan açıklama bu. araç değeri üzerinden, zaten fiyatta belirtilmiş, ki bu fiyat aracın değeri düşükken, onu mecburen düzelttiricez zaten iyice artıcak yani kaskonun ne anlamı kaldı o zaman. neyse baya paniklemiştim ama boş yere değilmiş en azından. anneannem bu durumlarla ilgili çok güzel bi laf söylerde diyemiyorum şimdi el elin ancak.... falan diye gidiyo, kendi işini kendin takip ediceksin.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)