dizel araçların bakımları pahalıdır diye söylenıyor, nedır bu pahalılık? dızel arac kullananlar bakımlarda ne kadar masraflıdır? yoksa rüzgarmı yapılıyor pahalıdır dıye,yorumlarınız için teşekkurler
dizel araçların bakımları pahalıdır diye söylenıyor, nedır bu pahalılık? dızel arac kullananlar bakımlarda ne kadar masraflıdır? yoksa rüzgarmı yapılıyor pahalıdır dıye,yorumlarınız için teşekkurler
S'OZ FOCUS sold
Standart bakımları ayıdır hemen hemen.Büyük bakımlar pahalıdır hiç yaptırmadım ama turbo enjektör vs.
Mesela corsaların 150-160TL
standart bakımları yakıt filtresi dışında aynı.. triger seti ford için aynı diyebilirim.. onun dışındakiler biraz tuzlu. ama değer..![]()
Benzınlı ıle farklı degıl bakım ucretlerı,ayrıca benzınlı turbodada turbo bıttımı malıyetler yıne aynı oluyor dızelde daha pahalı degıl.Dızelde masraflı olabılecek parca enjektorler ve pompa.Bunlarda sorun olmadıgı surece masrafta bır degısıklık yok asagı yukarı
2004 senesinden beri dizel araç kullanıyorum.Bu 4.dizel aracım ve daha benzinli arabanın bakımında değişen parçadan fazla bir parça değişimi yaşamadım.Sadece önemli olan yakıt kalitesi ve turbolu araç kullanımın püf noktalarına dikkat etmen.
dizel bir araç almaya niyetliyim bu aralar kımle konuşsam bakımı pahalıdır falan dıyor, senede 20 km yapmazsan benzınlıye bınmek daha ıyıymış budur böylemıdır?
bende diyorumkı cıktınız yola 100tl lık yakıt harcadınız xx km yaptınız, benzınlı aracta yakıta verdıgınız para dızele gore 2 katı olsa dızel daha mantıklı degılmıdır?![]()
S'OZ FOCUS sold
Valla kullandığın dizelin markasınada bağlı ama 3aşağı 5yukarı aynı.
30.000km VW Golf 1.4TSI 350TL
60.000km Auris Dizel 270TL
X-Trail 2014 1.6 DCI SkyPack
Vw Golf 7 2014 1.4 TSI DSG ComfortLine
Renault Symbol 2014 1.5DCI Joy
Renault Symbol 2012 1.2 Authentique Edition
Fiat Linea 2013 1.3 Multijet Active Plus
şehir efsanesi gezicem diyorsan al dizeli bak keyfine ortalama 5 - 6 lt yakıtla 100 km yapıyorsun daha ne olsun 10,000 - 15,000 bakımları 150-200 tl en fazla temiz kurcalanmamış bi araç alırsan sıkıntı olmaz
Bir araba görürsün arabayı hayal edersin, parayı biriktirirsin, sonra ötv'yi ve benzini hesaplamayı unutursun( her gün zam geliyor) para yetmez, babayı alırsın hevesin kaçar
1.6 dizel 110 hp lik bi makına olsa çip flan olayına girsem hem gazlasam hemde az yaksam diye düşünüyorum, anladığım kadarıyla yaktın temızlıgı yanı alınan yer önemli yoksa enjektör pompa olayı işin içine giriyor? doğrumu anladım?
S'OZ FOCUS sold
Ya hemso pahali falan degil bakimli bir dizelse sorun olmaz.sadece sans yaver gitmesse turbo enjektor ariza olursa ozaman uzer tabi onun disinda bakimi normal yag filtreler okadarcik.
en son 40 bin bakıma girdim doğuş otoda.Ön balatalar,yağ,yağ filtresi,polen filtresi ve carbon clean işlemleri 580 lira tuttu.Benzinli bir arabaya nazaran ve yetkili serviste yapılan bir bakıma göre pahalı değil.
temiz yakıt sattığına inandığım bir istasyondan sürekli olarak yakıtı aldığım pompayı bile değiştirmeden yakıt alıyorum.Motor ısınmadan çok yakın mesafelerde stop etmemeye özen göstererek ve süratli kullandığım zamanlarda stop etmeden yaklaşık 1-2 dk bekliyorum.Yöntemim bu ve hiç sorun yaşamadım şükürler olsun
Serviste yaptırılan bakımlar hep pahalıya geliyor ustasını bulursan makul fiyatlara bakımını yaptırırsın hatta 15binde bir bakım olacağı için ucuza bile gelir![]()
astra ilk 10 bin bakımını 270 280 tl lere yaptırmıştım..Ocakta ikinci bakım war yine aynı fiyat
20k km demişin o yalan babamda war senede 7-8bin yapıyor dizele biniyor dizel mantıklı bu devirde gezicem diyorsan
dizel bakımı, benzinliden çok da farklı değildir ama dizelde bakımı geciktirmek, kalitesiz yakıt, yağ vs. kullanmak direk sorunlara kapı açmak demektir. Yaşadım ordan biliyorum corsa cdti'da turbo yedim, radyatör suyuna yağ karıştığını gördüm vs. Sebep neydi bilmiyorum ama dikkat etmek lazım.
BBK90 CORSA OPC
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)