citroen berlingo aracımın trigerini 80 k da değiştirdik.
Printable View
citroen berlingo aracımın trigerini 80 k da değiştirdik.
aslında benim km den yana sıkıntım yok aracım 2007 model olmasına rağmen 85 binde ben kaç yıl geçince değişmesi gerektiğini sorguluyorum ?
güncel servis 6 yıl 120 bin dedi :)
207 kullandım 95binde satttım
satmasaydım 100k de deiştirmeyi düşünüyodum
120k dio genel olarak servisler ama bence 100k de deiştir.
bence zaten servis opsyonlu yani olabilecek en erken km yi söylüyor diye düşünüyorum ***** ticari kaygıları var... 180 bin yazıyormuş kitapçıkta ben görmedim :)
Pejo ford cıtroen aynı motoru kullanıyor.otomobil pazarlama stratejilerine göre bu süre ve km birbirine oranla değişiklik gösteriyor.En mantıklı olanı,ki ford şu anda bu uygulama içinde 90.000 km veya 5 yıl dır
değiştir kafan rahat olsun ben 407de koparmıştım hiç iyi şeyler olmuyo :D
Belli bir km si yoktur.
Sıcak bir bölgede yaşıyorsundur aracını çok az kullanırsın
4 senede triger muhteviyat özelliğini kaybeder.
Ya da yaşadığın bölge nemli ve ortalama sıcaklığı olan bir bölgedir
6 sene gider. Kesin bir tarihi yok bunun.
Neden hava ile bağlantı kurdum. Çünkü trigerde sene verilmesi hava şartları sebebiyle özelliğini kaybetmesi ile alakalıdır.
sen orası şöyle diyo burası böyle diyo orda böyle yazıyo diye trigeri eline almada burda açıklamalar yapılmış sana Türkiye şartlarında servisi dinleyebilirsin tercih meselesi triger yaşadığın bölgeye göre eskimeye başlar istanbulda 4 senesini doldurmuş bi trigerde mikro çatlaklar artık oluşmuştur bunun gören insan evladıda içi rahat etsin diye değişir trilyon tane sebep söylenmiş sen 6.yılı bekle paran cebinde kalsın
trigeri kopartıp yeni motor yapmak riskine girmek istiyorsan değiştirme kalsın gittiği yere kadar
sen zaten yaş olarakta yıl olarakda değişim zamanına yaklaşmışsın değiştir kafan rahat olsun
ben genelde 2 el araç alıyorum ve aracı alır almaz ilk yaptığım işlem trigeri değiştirmektir
Değiştirin kafanız rahat olsun... Can sıkıcı bir durum çıkartabilir...
Evet trigeri değiştirirken devirdaim pompası da değiştirilir.
Araca göre değişiyor sanırsam 90.000'de değişirmiştik biz.
Dediğim gibi pazarlama stratejisi.Ford servis bakımlı olup gününden önce kopan triger kayışını garanti süresine bakmaksızın değiştiriyor.Pejoya sorun bunu yapıyormu yapıyorsa zaten sorun yok.Sonuçta araç sizin artılarıda eksileride size yansıyacaktır.Korkulu rüya görecekseniz bence uyumayın.
Ayrıca bir öneri .
Bir çok araçta triger kopar kopmaz motor kendini kilitliyor subapları yamultmamak için.
Sakın kilidi tekrar aktif edip kontakt basmaya çalışmayın.
devirdaim 72 orj.
207 DEVİRDAİM SU POMPASI 1.4HDI | PEUGEOT YEDEK PARÇA | Online satış mağazamıza hoş geldiniz..
triger 120 muadil.
207 EKSANTRİK (TRİGER) KAYIŞ SETİ 1.4HDI | PEUGEOT YEDEK PARÇA | Online satış mağazamıza hoş geldiniz..
işçilik en az 100 civarı olur kanımca.
ya da benim alışveriş yaptığım bir yer var. mas peugeot ist. da çok güvenilir insanlar fiyatları da makul. Orj ürün için. oraya da sorabilirsin. Sahibinden de numarası var.