7 ye geçiş yokta
ilk defa tum surumlerden 8 e yükseltme var :)
Printable View
vatan bilgisayarda çalışıyorum 2 gündür windows 8 li makineler satıyoruz.inceleme şansım oldu dokunmatik bir pc'de çok daha iyi çalışabilecek bir sistem gibi.notebooklarda bana göre biraz sıkıntılı.Zaten geçiş dönemlerinde hep sorunlar yaşanıyor beklemek bence çok daha mantıklı.
Promosyon kodumu almış bulunuyorum DVD'ye +39TL istemeselerdi DVD'yi sipariş edecektim İnternetim şuan indirmeye müsait olmadığı için bekliyoruz umarım kodun herhangi bir süresi yoktur :D
tabletlerde ve telefonlarda durum farklı pc gibi düşünme yani win 7 pc 4gb istiyorsa 8'de tablette onu veya fazlasını isticek diye bişey yok , zaten microsoftun amacı özellikle akıllı telefonlarda androidden daha fazla performans almak sanırımda başarıcaklar.
""
" For the Windows 8 , a 1 GHz processor was required, plus either 1 GB of RAM for 32-bit systems or 2 GB of RAM for 64-bit systems , 10 GB of free space, a 720p camera, Direct3D 10 support and 1366-by-768 resolution "
""
kaldıki şimdi ki windows 8 phone lar 1.5 ghz , 1gb ram ve butun windows 8 oyunlarını programlarını çalıstırabiliyor...
Kısa bir inceleme ; kendi tecrübelerimdir. Win 8 yükseltme yapacaklar için yararlı olacağını düşünüyorum;
Desktop'a format atıp hem Win7 hem de 8 yükledim; laptopta 7 vardı yükseltme yaparak 8e geçiyorum şu an... ilk izlenimlerimi aktarayım belki meraklar giderilir.
Desktop ; Full HD ekranda herşey inanılmaz güzel olmuş. Win 7 den daha canlı.
Birincisi arayüz çok başarılı. Kullandıktan 15 dk sonra windows 7 aero çok basit gelmeye başladı gözüme. Hoş, windows 8de de masaüstü kullanabiliyorsunuz. Evet anlayacağınız gibi artık başlat menüsü yerine çoğu teknolojik alette olduğu gibi Home ekranı var. Başlangıç ekranı simgesi diye birşey PCde yok,mouse'u sol at köşeye götürdüğünüzde ortaya çıkıyor.
Başlangıç ekranı PC yi resmen bir tablet veya telefona çeviriyor. Mesajlaşma,haritalar,hava durumu,mail,mağza,haberler,spor,finans gibi bir iPhone'dan aşina olduğunuz her uygulama ön yüklenmiş olarak geliyor. Bu inanılmaz bir pratiklik sağlamış zira iki saat uygulama arayıp install edip uğraşmıyorsunuz. Mail uygulaması tıpkı telefonlardaki gibi mail adres ve şifrenizi girdikten sonra hemen senkronize ediyor maillerinizi. Başlangıç ekranındaki elemanlara bir göz atarsak;
Mail; yazdıgım gibi yukarda artık internet sayfası açmanıza veya Outlook kullanmanıza gerek bırakmıyor.
Video,Fotoğraflar,Muzik ; Adından anlaşıldığı gibi Belgelerim klasörü yerine buraya taşınmış ve görünümü tıpkı bir telefon gibi ; bütün resimler alt alta görünüyor.
Kişiler ; Microsoft Live hizmeti üzerinden çalıştıgı için (tıpkı Apple ID gibi önce bir live id almanızı istiyor,) Live adresinizdeki tüm kişileri buradan görüyorsunuz. Aynı zamanda bir adres defteri.
Hava Durumu ; Çok sağlam bir hava durumu app.
Mesajlaşma ; edit : Facebook chat ve MSN yerine kullanılıyor. Aktif durumda.
İnternet Explorer ; desktop'taki (yani masaüstü görünümüne geçtiğiniz desktop) explorerdan farklı olarak bu tarıyıcının adres cubugu aşağıda ve arka planı siyah. İlginç. Sanırım Mobile based bir tarayıcı kullanılıyor.
Mağza ; PC'yi telefon durumuna sokan kısım. Angry Birds bile var... Android ve iOs'taki gibi yükleme yapıyorsunuz. Şu an çok az sayıda program mevcut fakat indirdiğim programlar (wikipedia,tweeter,angry birds,cut the rope) tam ekran muhteşem çalısıyorlar. Ve tabi hepsi Windows 8 arayüzüne optimize edilmiş.. İlerde çok güzel app.ler göreceğiz..
Masaüstü; Bu işin ilginç kısmı. Aslında Windows 7den bir farkı yok 8'in. Başlat menüsünü bir program haline getirmiş gibiler,çünkü burada masaüstünü kapatabiliyorsunuz ve masaüstü çalışmadan da işlemler yapabiliyorsunuz. Demin de dediğim gibi masaüstündeki internet explorer ile başlangıç ekranındaki farklı.
Haritalar ; google maps kafası.
Skydrive ; Microsoftun yeni cloud hizmeti.
Takvim,Kamera bunlar aşikar zaten..
Xbox Live Oyunlar ; Burası oyunlar için bir market olacak sanıyorum.
Başlangıç ekranı dışında Windowsta azbuçuk görsel farklılığa gidilmiş. Task manager değişmiş ve daha kullanışlı bir görev yöntecisi gelmiş. Bunun dışında pencereler aynı sayılır.
Birkaç oyun yükledim. Desktop'ta 8 ATi Cataclyst preview driverlar yüklü ancak oyunların bazıları DX hatası veriyor. 10 oyundan 6 sı açılmadı. Birkaç oyunda sıkıntı yok. Ekran kartı bu arada örnek teşkil açısından ; ATi HD6970.
Laptopta format yapmadım. Yükseltme yaptım. Eski tüm dosyalarım ve masaüstüm duruyor. Üstüne Başlangıç menüsü eklenmiş gibi duruyor. Programlar vs. ellenmemiş, ağ ayarları falan hala aynı Tüm Vaio tuşları aktif. Programların hepsi çalısıyor,eğer win 8 yükleyecekler varsa boot olarak değil win 7 açıkken CDromdan upgrade yaparak yüklemelerini tavsiye ederim.
Bu şekilde muhteşem bir deneyim sunacağa benziyor..Şunu da açıkça söylemeliyim PC ciddi anlamda hızlı çalışıyor 8 ile. Hiçbir takılma,kasma yok.
Fakat Vaio'da olduğu gibi Stamina---Speed switch yani çift ekran kartı kullanan bir laptopunuz var ise; (Toshiba,HP'lerde de var sanıyorum) şu an için yükleme yapmayınız. Windows 8 yalnızca onboard VGA driverlarını algılıyor. ATi ekran kartının driverları indirmeme rağmen ATi Catalyst "Ekran kartı donanımı bulunamadı" hatası veriyor. Speed modunda da fark etmiyor, ikincil ekran kartınızı algılanmıyor. Stamina---Speed switch olan laptopların sadece kendi üretici firma sayfalarında Windows 8 Driverları yayınlandığı zaman kullanılabilir olacaklardır. Bununla beraber parmak izi okuyucu da çalışmıyor.
Özetle yeni bir PC satın almadıysanız,şu an için Windows 7'den şaşmanıza gerek yok. Driverlar problemli,bazı uygulamalarda sorun var,özellikler laptoplarda belirli fonksiyonlar çalışmıyor.Windows 8 ile inanılmaz ötesi özellikler* hayatınıza girmiyor bu sebeple biraz güncelleme çıktıktan,açıklar bulunup kapandıktan ve hatta Service Pack 1 yayınladıktan sonra yüklemenin daha uygun olacağını düşünüyorum.
*Karşılaştığım tek müthiş özellik,sistemin belirgin biçimde hızlanması.
yeni bir işletim sistemi çıktığında yapılacak en iyi şey, bekleyip driverların çıkması ve programların uyum problemini halletmesidir :) Ben şahsen win8'i 29tl'ye satın aldım ve pusuya yattım :)
netbookumda win7 ultimate var komple atom işlemci haliyle kasılıyor normalde starter vardıda ben sildim ultimate yükledim. arka planda çalışan her şeyi kapamama rağmen haliyle epey ibr kasıyor.. bu hızlandırırmı netbooku ayrıca download.com dan ben sık sık programlar indiriyorum kuruyorum deniyorum falan oyunda oynuyorum tek tük eskisi kadar olmasada online oyunda buna dahil bunları çalıştırıyormu bu win8 anladığım yazılan çizilene göe çalıştırmıyor..
bu linkte konusu mevcut detaylı,
Windows 8 tanıtıldı; 26 Ekim 00:01'den itibaren satışta !
bu linkten de kayıt olabilirsiniz,
Microsoft Windows
bende bir service pack 1 falan çıksında bunun ultimate falan farklı versiyonları varmı win 7 gibi business ultimate home starter gibi..
Promosyon kodum gelmiş bende yarın win8i satın alıcam fakat " .::EmrE::. " arkadaşımız ekran kartı driverlarında problem var demiş çok oyun oynadığım için ekran kartı şart :) biraz bekliyeceğiz
ALdım gitti 2 tane, gece gece 150 TL girdi :P
Quadro FX sorun olmaz, Nvdia'nın sitesinde Windows 8 sürücüleri yüklenmiş.
Drivers - Download NVIDIA Drivers
Yükleme asistanı zaten sorun olup olmayacağını,hangi driverların eksik kalacağını belirliyor. Bir dene istersen.
https://www.windowsupgradeoffer.com/tr-TR/
buraya tıklayıp bilgilerinizi girin, win7 satın alma tarihini 2hazirandan sonra yapın mutlaka, herkes 29tl'ye alsın :)