APPLE iMac MD095TU/A Intel Core i5 2,9 GHz 8 GB 1 TB 27 0nç All In One
şöyle bir fiyat var ama baya uygun duruyor
Printable View
APPLE iMac MD095TU/A Intel Core i5 2,9 GHz 8 GB 1 TB 27 0nç All In One
şöyle bir fiyat var ama baya uygun duruyor
benim gibi mac önyargılıları için çok güzel bi yazı olmuş, elinize sağlık.. :)
Mac pro var bendede verilen parayi hak ediyor
2006 dan beridir macbook kullaniyorum bende..
gunun yarisi hep acik oluyor nerdeyse, cok sukur tik demedi bugune kadar hic.
aldigimda nasilsa simdide oyle diyebilirim.
sadece sarji artik 4 saat falan gidiyor hepsi o..
Macbook air'de ram degisikliği yapılabiliyor mu?
aldım, ilk izlenimim gayet iyi. daha önce arkadaşlarımda falan kullanmıştım ama, kendin sahip olmak daha değişik bir duyguymuş :)
ikinci el aldım, pili pek parlak durumda değil, 1.5 - 2 saat falan gidiyor, normalde daha uzun diye biliyorum. değiştirmek lazım diye tahmin ediyorum.
var mı tavsiye edeceğiniz bir servis? uygun fiyatlı temiz çalışan?
önceki postun ardında bende macbook air aldım.. gerçekten çok güzel makina..
2-3 günde OS X 'e alıştım denebilir.. Windows pişmanlıktır diyorum.. :D Tek sorun tek tük program sıkıntısı.. Kasa olarak, işletim sistemi olarak gerçekten harika! 12 saate yakın pil performansı mükemmel. Prizden bağımsız bir laptopunuz oluyor..
Macinize VirtualBox kurup osx acıkken aynı anda windows 8 (veya baska herhangi bir işletim sisitemi) kullanabilir böylece bulamadıgınız programları windows üzerinde acabilirsiniz. Detaylı olarak paylaşım yapacagım nasıl yapılacagına dair.
Sayfaları okudum genel cevaplar vereyim:
1- Ahmet, mac açılırken alt tuşuna basılı tutarsan win mi açayım mac mi açayım ekranına gelebilirsin.
2- mba e ram upgrade i yapabilirsiniz. lehim sökmeyi ve yapmayı bilin yeter.
3- mac de çalışırken win kullanabilirsiniz. parallels ve virtual machine apple ın önerdiği yazılımlardır. ben parallels den çok memnunum.
4- boot camp ile win yüklemek çocuk oyuncağı. ki youtube dan da bakabilirsiniz. en kötü mac i açın ve alt tuşuna basılı tutun. loader ekranında win cd sini veya bootable usb ye attığınız win i falan takın. oradan direkt yükleyin. yükledikten sonra büyük ihtimalle sürücüleri tanımayacaktır. şu adresten size uygun destek paketini indirin:
Apple - Support - Downloads
bu paketi yükleyince windows u sorunsuz kullanırsınız. sağ tıklama sorunundan tutun da aklınıza gelebilecek tüm özellikler bu destek paketi ile gelir.
5- an itibariyle mavericks kullanıyorum ve önerilen windows sistemi windows 7. windows 8 den ise 8.1 daha iyi.
6- windows da kullandığınız office in bence daha güzelini mac de kullanırsınız. hem de microsoft un apple için ürettiği ve windows için olan offfice ile birebir uyumlu office i.
sorununuz olursa buradan veya bencetin@gmail.com dan bana ulaşabilirsiniz.
mavericksten lion'a downgrade yapmak istiyorum, bi el verseniz ne guzel olur :)
hahaha abi demek istediğim mountain lion'dı zaten :)
Ha tamam şimdi oldu. O zaman;
Şimdi şunu yapıyorsun. Eğer bu ML DVD de kayıtlı ise veya USB de ise orada kalsın ve onu mac e tak. Sonra baştan başla hayata. Mac açılırken alt/option tuşuna basılı tut. Nereden başlatayım hacı diyecek. orada yukarıda uygulamalar olacaktır mavericks yüklü ise. Disk yöneticine gir ve önce bir güzel sil hdd/ssd yi. Sonra nereden yükliyim hacı ekranı zaten duruyor olacak. Orada ML yüklü zımbırtı ne ise onu seçiyorsun. Sonra veriyor çoşkuyu.
Ama eğer downgrade yapacaksan ben sana Snow Leopard öneririm. Ben şu an Mavericks i silip SL yükledim ve sanırım benden mutlusu yok. Hele ki o ebem kuşağının tüm renklerini barındıran çarkıfelek dönmüyor ya işte dünyalar benim oldu. Fecaret mutluyum. Zaten nerede ise hiçbir fark yok Mavericks den. Ama illa ML yükleyeceksen reçeten yukarda kardeşim.
Hadi ellerine kuvvet.
işte bu konularda o kadar cahil ve korkağım ki, bozacam ve beceremiycem diye inanılmaz bir baskı var üzerimde :)
var mı Şişli civarında bu işi yemek veya kahve karşılığı yapabilecek bir arkadaşımız :)
migrosta core2 airler 1500 e satılıyodu , sadece internette takılmak ve teamviewerla uzak masaüstü için yeterli olur mu?(işletim sistemi performansını bilmediğim için soruyorum , osxle kullanılacak)
kulaktan dolma bilgiler vardı gercekten cok faydalı bir yazı oldu emeginize saglık ben sadece ve sadece logic programı icin macbook düsünüyordum bildiginiz gibi macbooka özel olan müzik yazma programı oldukca kapsamlı ve baya yer kaplıyor logic icin macbook istiyorum sorunsuz olsun hızlı rami ekran kartı yüksek müzik icin gerekli sıkıntısız olmalı acıkcası yardımlarınızı görüslerinizi bekliyorum tesekkürler :)
13¨ ise direkt al. Snow leopard yükle. Canavar gibi iş yapar.
13¨ in en ucuzu 2900 şu an tr de. Amerika'dan alsan yine vergi dahil 2800. yani tr den almak artık hep daha iyi.
Sanırım şunu diyorsun: http://www.migroselektronik.com/kweb...mc504-notebook
aynen bu , nedir uygunmudur?alınır mı?
256ssdli modeli ise alınabilir bence fiyat uygun
aydınlatmalı klavye vs yoktu diye hatırıyorum 2010 senesinin ürünleri bunlar nerden bulmuşlarsa :D
MD 101 aldım 4 ay once
mukemmel sevgılı arkadaslar
migros'daki ürünün özellikleri şöyle
Apple Macbook AIR MC504 ( 13.3 inch, 256) price, review and buy in UAE, Dubai, Abu Dhabi | Souq
şimdiki mba ile arasında nerede ise iki katı fiyat farkı var. bence alınabilir.
güncel bi air e kıyasla açılma kapanma süreleri , internet performansı vss arasında uçurum olur mu peki?
Dün bu gazla evdeki imac i osx te kullanmayı denedim ilk defa , alışabilirsem alıcam airi ,
Yeni başlayanlar için osx rehberi gibi bi yazı , video var mı?
İlk merak ettiklerim ,
*Safari yada bir sayfa nasıl ful screen olur?
*Safaride yeni tab nerden açılır , ve şifre kaydetmiyor o nasıl kaydettirilir?
*Misal klasörler içinde geziyorum ama her klasöre girdikçe yeni saydaca açıyor , bunu yeni sayfa değilde aynı sayfa içerisinde gezdirmemiz mümkün mü?
*Resimi açtığımda sadece o resim açılıyor , oklarla o dosya içindeki resimleri gezeceğim bir program var mı(windows fotoğraf görüntüleyicisi muadili)
*Paint muadili program var mı?
*Ekran görüntüsü alabilecğeimiz print screen nasıl yapılır?
ilk aklıma gelenler bunlar.
Sihirli Elma - Apple'ın Sihirli Dünyası burada güzel dökümanlar mevcut, yararlanabilirsin.
yaklaşık 2 haftadır kullanıyorum OS X'i.. birkaç günde alışıyorsun, ve gerçekten çok harika. kurcalamaya başladıkça anlıyorsun..
Mavericks ile baya iyi oldu işletim sistemi. Güncellemeleri başarılı.
Yazılım güncellemesi nasıl oluyor?Yani atıyorum , windowstaki xpden vistaya , vistadan 7 ye , 7den 8 e geçiş için nasıl satın alma işemi yapılıyorsa bundada öyle mi?Yoksa ürünün yazılımı olduğu için iphone daki gibi mavericks falan internetten mi güncelleniyor?
cihaz bootcampli , o kısıma herhangi bir müdahalesi olmaz dimi?
bu arada sihirlielma yı inceliyorum , güzel bilgiler var , daha tam bulamadım bahsettiğim kısımları ama inceliyorum
Selam arkadaşlar 2012 Pro mu sattım geçen gün aslında 13 inch air alıcaktım hatta apple in kendi sitesinden i7 işlemcili 8 gb ramli bir notebook oluşturdum siparişinizde verecektim lakin akşam bir avm de retina Pro yü gördüm yan yana baktığım zaman gözle görülür şekilde bir ekran görüntüsü farkı gördüm ve retina çok güzel geldi gözüme dün akşamdan beri kararsızım alırsam Pro yu 256 gb i5 2.4 16 gb ram olarak alıcam 500 tl daha fazla oluyor bu ayarladıgım air den sizce ne yapmalıyım çok kararsızım
air i7 li hiçbir şekilde işine yaramaz.Boşu boşuna özel konfig. yaptırmana gerek yok retina güzel tercih me866 modelini incele ram 8 gb ssd 512 gb
air'ın çözünürlüğü 1440x900
retina'nın çözünürlüğü 2560x1600
- safari yada herhangi bir programda sol üst köşede full screen yapmak için bir simge belirlecek ona tıklayabilirsin.
- Klasör için de bir klasörü aç sağ tıkla orda görünüm kısmında klasör görünümünü ayarlıyabilirsin.
- Resimleri de hepsini seçip açarsan sağ ve sol oklarla gezebilirsin.
- şifre kaydetme işinede eve geçince bakar söylerim şuan tam aklımda değil :)
Şifre kaydetme , resimler arasında geçiş yapabilme ve klasörü açtığımda yeni pencereden açmadan devam etmesi de halloldu.
şuan bi mailimi tanıtamadım , paint türü basit edip programı(içinde varmıdır bilemedim ), ve print screen i merak ediyorum
yılların windows kullanımı sonrası alışmak kolay değil ama arayüzler falan gayet kaliteli , olurda alışırsam kısa bi metin oluşturup ilk akla gelen cevapları yazmak istiyorum.Bir haftaya alışırsam alırım o core2 macbook airlerden.
beyler bi konuya açıklık getirebilirsek gün içinde dahi alabilirim gaza geldim :D , alışılmayacak gibi değil , ne telefonlara ne programlara alışmadıkki , bi şekilde adapte olunur osx e ,
beni cezbetmesi istediğim dış yapının (air kasası) makul fiyata olması (1500lira)
http://www.migroselektronik.com/kweb...mc504-notebook
ana çizimlerimi yapacağım bir laptopun ve bootcampli imac im var.
Air 13 ü ofiste veya dışarıda bu pclerin kullanımı için almak istiyorum.
Nedendir bilmiyorum internetteki hemen hemen tüm macbook hız testleri pcnin açılma-kapanma süreleri üzerine.Ve ilginçtir , core2 ile i7 arasında yok denecek kadar az bir süre var şu denemede
MacBook Air, 2010 Core 2 Duo vs. 2011 i7 Dual Core - Boot Speed Challenge - YouTube
aslı var mıdır?Windowsta öyle değil , biliyorum ama belki osx te öyledir diye soruyorum , açılma kapanma süreleri aynı olan cihazların performansları da mı benzer oluyor?
kullanımım safari (forumlar, sahibinden , yanında youtubedan müzik ) + teamviewer olucak.İşim için gerekli tüm photoshop , diğer ek işlemler ve 3dsmax çizmlerinin yükleri o an uzaktan yönettiğim pclerin sırtında olacak.
Merak ettiğim şu , core2 , 1.8 ghz , 250gb ssd lik bu alet bunlar için yeterli olur mu?2010 un teknolojisi , Apple ın sistemini bilmediğim için soruyorum , halen yazılım güncellemesi var mı?(maverick falan kurulabiliyor mu şuan kullandığım imac i5 gibi?)
güncel airlarla bunun arasıdna kaç jenerasyon var?
yüksek işlemcili üst modelleri değilde , jenerasyon olarak soruyorum
güncel airde olup bunda olmayacak ne var?ssd var , retina yok (yeni airlerde var mı bilmiyorum gerçi) , ışıklı klavye yokmuş sanırım , ki önemli deil , logo ışıklı mı onu bilmiyorum , başka ne farklar var?
Yani işin özeti sırf ucuz diye sıfır iphone 2 teknolojisinde bir alet almış olmuyorum dimi?