Maverick i kurdum , safariye newtab geldi , diğer sorularım baki :D
Printable View
- safari yada herhangi bir programda sol üst köşede full screen yapmak için bir simge belirlecek ona tıklayabilirsin.
- Klasör için de bir klasörü aç sağ tıkla orda görünüm kısmında klasör görünümünü ayarlıyabilirsin.
- Resimleri de hepsini seçip açarsan sağ ve sol oklarla gezebilirsin.
- şifre kaydetme işinede eve geçince bakar söylerim şuan tam aklımda değil :)
Şifre kaydetme , resimler arasında geçiş yapabilme ve klasörü açtığımda yeni pencereden açmadan devam etmesi de halloldu.
şuan bi mailimi tanıtamadım , paint türü basit edip programı(içinde varmıdır bilemedim ), ve print screen i merak ediyorum
yılların windows kullanımı sonrası alışmak kolay değil ama arayüzler falan gayet kaliteli , olurda alışırsam kısa bi metin oluşturup ilk akla gelen cevapları yazmak istiyorum.Bir haftaya alışırsam alırım o core2 macbook airlerden.
beyler bi konuya açıklık getirebilirsek gün içinde dahi alabilirim gaza geldim :D , alışılmayacak gibi değil , ne telefonlara ne programlara alışmadıkki , bi şekilde adapte olunur osx e ,
beni cezbetmesi istediğim dış yapının (air kasası) makul fiyata olması (1500lira)
http://www.migroselektronik.com/kweb...mc504-notebook
ana çizimlerimi yapacağım bir laptopun ve bootcampli imac im var.
Air 13 ü ofiste veya dışarıda bu pclerin kullanımı için almak istiyorum.
Nedendir bilmiyorum internetteki hemen hemen tüm macbook hız testleri pcnin açılma-kapanma süreleri üzerine.Ve ilginçtir , core2 ile i7 arasında yok denecek kadar az bir süre var şu denemede
MacBook Air, 2010 Core 2 Duo vs. 2011 i7 Dual Core - Boot Speed Challenge - YouTube
aslı var mıdır?Windowsta öyle değil , biliyorum ama belki osx te öyledir diye soruyorum , açılma kapanma süreleri aynı olan cihazların performansları da mı benzer oluyor?
kullanımım safari (forumlar, sahibinden , yanında youtubedan müzik ) + teamviewer olucak.İşim için gerekli tüm photoshop , diğer ek işlemler ve 3dsmax çizmlerinin yükleri o an uzaktan yönettiğim pclerin sırtında olacak.
Merak ettiğim şu , core2 , 1.8 ghz , 250gb ssd lik bu alet bunlar için yeterli olur mu?2010 un teknolojisi , Apple ın sistemini bilmediğim için soruyorum , halen yazılım güncellemesi var mı?(maverick falan kurulabiliyor mu şuan kullandığım imac i5 gibi?)
güncel airlarla bunun arasıdna kaç jenerasyon var?
yüksek işlemcili üst modelleri değilde , jenerasyon olarak soruyorum
güncel airde olup bunda olmayacak ne var?ssd var , retina yok (yeni airlerde var mı bilmiyorum gerçi) , ışıklı klavye yokmuş sanırım , ki önemli deil , logo ışıklı mı onu bilmiyorum , başka ne farklar var?
Yani işin özeti sırf ucuz diye sıfır iphone 2 teknolojisinde bir alet almış olmuyorum dimi?
sevgılı arkadaslar
konun ozeti
mac book alın keyfınıze bakın wındows a verılen paralara 2006 senesınde 2500 lıra para verdım hp laptopa yazık
mac alın windowstan sogucaksınız dırek olarak
şuan bi mailimi tanıtamadım ,
- dock ta duran mail ikonunu tıkladıktan sonra akışına bırak
paint türü basit edip programı(içinde varmıdır bilemedim ),
- appstore da paint for mac var. aynısının daha iyisi
ve print screen i merak ediyorum
- command+shift+3 tüm ekranın ps ini alır. command+shift+4 ile ps alacağın yeri kendin seçersin ve masaüstüne atar bu ps leri.
yılların windows kullanımı sonrası alışmak kolay değil ama arayüzler falan gayet kaliteli , olurda alışırsam kısa bi metin oluşturup ilk akla gelen cevapları yazmak istiyorum.Bir haftaya alışırsam alırım o core2 macbook airlerden.
- alışacağın garanti. tükenmeden al derim.
ayrıca mavericks öyle ahım şahım bir os değil. ben mavericks i kullanıyordum ama şu an snow leopard a geri döndüm ve halimden çok memnunum.
Ayrıca dns vpn falan uğraşmamak için Gas Mask isimli programı indirin. Karşınıza çıkacak host dosyasına ekleyeceğiniz bağlantılar şunlar;
199.59.149.230 twitter.com
208.117.236.70 youtube.com
sonra olayınız kopuyor. Yani şöyle olacak dosyanız.
http://i.imgur.com/uIrvDIP.png
Sonra save tabii ki. Tarayıcınızı kapatıp açın ama en son.
Gas Mask'i nereden indireceksiniz? İşte buradan: Gas Mask - Clockwise
os x mavericks i kuran varmı ?
tavsiye edermisiniz
Ben imac e kurdum , inceden bi bağımlılık yapar gibi oldu ama çalıştığım program beni windowsa bağladığı için çaresiz kapatıp win7 ye geri döndüm.
Bu arada migrostaki kampanya bitmiş , yıkıldım.onun haricindeki en ucuz air de 2500 tl civarı olunca başka bahara kaldı mac osx ve air hayallerim.
Gas Mask bende çalışmıyor, hala youtube vs kapalı.
beyler acil bi problemim var , imac i5 te win7 de render alıyordum 3dsmax programında.İşlemciyi üst seviye kullanıyor o esnada (yaklaşık 12 ila 24 saat boyunca) nu şekilde iki senelik bi kullanım sonucu az önce masada render esnasında pat etti , o odanın sigortaları attı ve sigortayı kaldırdığımda artık çalışmıyodu.Power mı gitmiştir?Bunlarda power vss onboard mu? yani kartın tümüne falan zarar verme ihtimali varmı?
Garanti süresi doldu , avrupa yakasında nereye tamir ettirebilirim?
https://locate.apple.com/tr/tr/servi...76959999999963
apple yetkili servisleri; geçmiş olsun
yükledin ama çalışmıyor mu? yoksa henüz yükleyemedin mi? sorun hangi noktada?
on board olarak gelir ama bence sorun olmamıştır rahat ol. olmuşsa bile bütün parçaların değişimi çok kolay. aklına gelecek her şeyi kendin bile yapabilirsin. umarım anakart zarar görmemiştir. geçmiş olsun
birader inan sen de yapabilirsin. çok basit her şey. youtube a yaz aklına geleni fazlasıyla yanıt bulacaksın.
Bayadır bakamamıstım konuya..
2.bir Hard disk taktım Macbooka, optik sürücüyü söktüm onun yerine.
Bir sıkıntı yok ancak formatlayamıyorum sürücüyü. İçindeki herşeyi manuel olarak sildim fakat hala 156 GB kullanılıyor görünmekte. Format yapmaya Disk İzlencesinden uğraşıyorum, fakat o da Disk Silme işlemi başarısız - diskin enerjisi kesilemedi tarzında bir uyarı veriyor. Ne yapmak lazım?
Onceki sayfalarda bir arkadasin tavsiyelerini uygulayarak mac imi tekrardan hayata dondurdum ( kendisine tekrardan tesekkur ederim ) su an ilk gunki gibi olmasada gayet iyiyiz . Aslinda sorun degil ama olsada iyi olur. Maillerim anlik dusmuyor mailbox uma. Anca get new mail i tiklayacagim o zaman geliyor. Bunu anlik nasil senkronize edebilirim ?
Bir terminal aç
sudo su -
Yazıp root kullanıcısına geç...
fdisk -l çıktısındaki disklerie bak hangi disk gör bakalım...
Formatlayacagıın diski newfs komutu ile formatla, daha sonra da mount komutu ile erişilebilir hale getir .
Darwin/MacOs Komutlarının syntaxlarını bilmiyorum, man komutadı ile bakabilirsin
Aptal macOS daki adı fdisk degil diskutil list miş