Benide bekleyin gerci cem sen askere gitmis olursun ben donene kadar mehmet bu sefer susturamamis seni kanka:)
Printable View
hala sallıosun.
İlk koyduğun dyno sheet stock arabaysa ben bişey yazmıorum daha fazla. Standart blowerlı arabaya bak 228 hp vermiş lastikte. Diğerlerinde de tork eğrisinin nerelerde nerelere düştüğü çok çok bariz belli oluyor. Orada araba charger ile yürümüyor sadece sıkıştırmanında etkisi var.
Sen kullandığın arabanın daha ne olduğunu bilmiyorsun o nedenle fazla konuşma istersen.
Adamın stock diye koyduğu araba 228 lastikte veriyor. Sonra bana sc öğretmeye çalışıyor.
Evet her konuda böyleyim. Bilmediğim konuda konuşmam o nedenle Tekstil Laboratuar kondüsyonları konusunda Dünyanın en büyük laboratuar firmasının projelerini çiziyorum adamlara danışmanlık yapıyorum. Sallayarak yapmıyorum bu projeleri. Her ünitenin kaç bar basacağından tut kapı açıldığı zaman içeriye kaç derece kaç metreküp havanın gireceğine kadar ince detay hesaplamaları yapmak zorundayım.
Yektacım ben charger düşer diyorum. Güç düşer demiyorum ama yüksek hızda size torkta gerek gücün yanında. Torkun düşme nedeni de basıncın yavaş yavaş düşmesi yüksek devirlerde.
Gören görüyor kimin salladığını boş laflara karmınız tok.Kimse sana standart arabadan bahsetmedi iyi oku standart sc dedim.Minin gücü 80 de düşmeye başlar dedin buda 5500 devire tekabul ediyor aşşağı yukarı.. hangisinin gücü 5500 de düşmüş göstersene bana.Örnek ver.Hadi standartının gücü 5500 de düşüyor diyelim kırmaylı seni akışkanlar mekaniği okumuşsun.
Arenin araba standart mı gücü 5500 de düşsün biz onun arbadan bahsetmiymuyduk sen 80 den sonra gücü minin düşüyor derken arenin arabayı kastedmedin mi satandar arabadan mı bahsediyosun?
Ben torktan bahsetmiyorum s2000 de torku düşüyor ona bakarsan 9000 e kadar koruduğunu mu sanıyorsun madem torktanda bahsediyodun minin gücü düşer s2000 gücü devam eder gibi bir ibare kullanmasaydın çünkü onunda torku düşüyor.
burda kimse bilmiyor dyno yalan söyluyor.Bir sen biliyosun helal.
yukarıdaki arac standart degil abi , SC ı standart yani fabrikasyon eaton m45 .. Maximum efektif devri 19000 küsür. Standart CooperS fabrikadan çıkarken max 15000 devir fln cevirtiyor blower a 6950 devirde. Kasnak boyutuna göre bu rakam 18000lere geliyor. Yani ufak turboya basınc basma etkisi ancak torku kesiciye kadar tutacak diye birşey yok.. Sonucta gücün baska carpım modeli .. MeganeRSte tutamaz 207 RC de evo larda.. Tek dikkatini çekmek istediğim şey güç ile devir doğru orantı da..
R56 da üst devirde düşme olurdu turbo biterdi 6200den 6600e kadar ölü devir çevirirdi ancak SC devir döndükçe basıncını tutuyor. Yaklaşık 3000 devirde 0.7bar a oturuyor zaten sonra artarak gidiyor .
Dipnot olarak birşey eklemek isterim . EMG nin tüm yapım aşamalarında elimden geçti. Güncel haliyle 2. viteste 80 de, 60 a göre daha hızlı ... Üzerindeki egzantrik in yapısı gereği üst devir bandına hitap ediyor yani 5000-7500 arası max efektif gücünü veriyor.
Basinc da dusmuyor abi.. Dondugu devir arttikca kayip guc artiyor dogal olarak ama guc de orantili sekilde arttigi icin gucte bir dusus olmuyor.. Eklenen dyno standart motor abi sc filan orj anlaminda yani.. Dedigim gibi bende uc sekilde de dyno verisi var bu konunu daha icine etmeyelim pm den atatim istersen :)
Arkadaşlar sakin olalım biraz en baştan beri sen söyledin hatta eğer 60 ta basarsak kendi minim için konuşuyorum benm içinde öner içinde çok alt ve ölü fakat HP ile EMG ye bakarsak EMG daha avantajlı çünki sc daha erken toparlanıyo onun vitec açmasından olay şudur ki bende %15 sc kasnağı var headrs filtre egzost ateşleme bobinm var msd egzantirik var olede hard bir egzantrik değil RMW nin race egzantriği gibi artı port polish içilik var + yazılım eski araçım BV6599 cooper da bundan çok daha fazla parça vardı fakat ben hangi devirde basarsam basiyim bırak 6 ya kadar yürümeyi ben tutunduğumu 2. viteste zar zor hatırlıyorum şuan bağzı iyileştirmeler yapılacak o gün yanımda oturan arkadaş yine soyluyorum yazılımdan dolayı sıkntım var onlar düzeltilecek lastik almam şart runflt lastikler zaten yol tutmuyodu şuanda hiç tutmuyo Recaro koltuklar araca bişe katmıyo yeni takılacak çifti oemlerden 5 kg hafif 5 kg ile birşey değişmez :) artı aracımda methanol kiti var aktif değil ne su ne methanol basmıyorum iş seyahati dönuşu bunları kısmetse tamamlamış olacağım birde iskender abi headrs + egzost yapıcak zatn şuan üzernde var fakat ben iskender abinin yaptığını istyorum durum bu HP s2k da headrs alıcak ondan sonra istenilen devirde basarız sorun yok duzeyli olacağınada inanıyorum sonuçta o gun tanıştık gördüğüm kadarıyla ne sizde ne bizde polemik yapıcak kimse yok deneriz çeker vidyomuzu izleriz geçilirsek tebrik ederiz geçersek tebrik isteriz budur:)
peki kasnakla devir yükselttiğiniz zaman içeri basılan havanın sıcaklıgında bir artış oluyor muydu, mesela benim chargerda efektif devrin üzerine çıkınca sıcak hava üflemeye başlıyordu ondan sonra cooler büyüt buz koy falan ıvır zıvır baya action gerekiodu. minide böle bi sıkıntı var mıdır? güç düşebilir mi bundan?
olmaz olur mu :) IAT king oluyor .. OEM intercooler ve kasnaklı araçta hava 20 derece falanken IAT 45-50 arası , 10 dereceyken 35 lere düşüyordu. TopMount oldugu sürece o rakamlar malesef düşmüyor abi..
Aslında makinani çok potansiyeli var ama o kaput altında harcanıyor :)
Chargerda yazıyor orada. Chargerın düşmeye başladığı yerde sıkıştırma devreye girer. Tork düşmeye başlar. S2000 de tork 8300 e kadar düşmez 6500 den sonra. Mini 1.6 S2000 2 lt. Minide tork tabii ki basınçsız hale gelmez ancak düşer. Yani benim dediğim ortaya çıkıyor 80 km mininin en güçlü olduğu yer değil tersine düşmeye başladığı yer. Arenin arabasın lastikleri felaket durumda 80 de bile sarıyor düzgün bir lastikle 60 da basarsa sarmadan çok çok sağlam yürür.
olm madem tutuyor tork neden düşmeye başlıyor deli etmeyin adamı lan. Aşırı beslemeli arabada tork düşmez basınç gelmeye başladıktan sonra daha da artıyor diyorsunuz al işte basınç artsa tork düşmez. Isınmaya başlıyor sıcak hava basmaya başlıyor desen belli bir miktar düşer sizde tork kaybı %20.
sen bana koyduğun ilk dyno verisindeki araba stock olarak nasıl lastikte 228 hp veriyor onu söylesene.
Şimdi ben anlamıyorum aynı şeyleri yazıpta nasıl bu kadar uzuyo.. 5 e kadar öndeyim 5sonu gelip kafa çıkarıyor 6 da gidiyoruz ben çıkıyorum o çıkıyor ne kadar denk gidiyoruz muhabbeti oldu hatta son dönerken 6da daha iyi gittiğimide söyledim o gün.. ilk mesajlarda 6 vites 6 ya atılmadı diyosunuz ilginç olan o.. yani aynı şeyleri konuşuyoruz şimdi siz mi geçtiniz oluyo ben geçmediğimi geçmem falan nasıl bi muhabbet bu ? vtec altı basmam gibi ztn bi muhabbet yapmadım o gün hatta ne kadar zevk aldım senin devrinde bastım geri kalan hepsinde güzel geliyosun diye.. arabanı yüceltim eğlenelim zevk alalım diye bunlar güzel olan şeyler..
ben olanı anlattım gidip bkm ile kim yürümüş kim geçmiş dendiğini duyduğum için bu konu açıldı..
Abicim anlaşamıyoruz biz seninle:)
Stock sc dedim ben.Bir daha oku istersen.Araç standart demedim.sen dedin ya sc nin gücü düşmeye başlar diye stock sc ile aldıkları güç ortada eğri ortada.Bana sallama yazmasydın biraz daha düzgün yazsaydın bukadar uzamayacaktı konu.. senin yaşına geldim sayende daha fazla yıpranmayalım en iyisi kapatalım konuyu gitsin.
öner sana en büyük bedduam kaan ın sana boylar boyu sapması inşallahhhhh fksdjfsdf :D
Öner sen eskiden Mgf'i olan ve halı saha çıkışı benimle deneyen Önermisin :D