240-210=30hp:icon_tup:
Printable View
haa diosun ki yani arabanın üzerindeki emme manifoldu ve filtre arabaya güç sağlamıyor bunları direk takınca en az 30 hp alıcam diosun. Kadir bilgisayar oyunlarında bile arabadan parça çıkardığın zaman arabada hp düşüyor bir sizde düşmüyor heralde. Arabayı yapıosunun yapıosun 210 oluyor sonra parça değiştiriosun aldığın parçalar eskisi çıkarılmamış gibi +hp veriyor. Vay be allah aşkına bana da öğretin modifiye işini.
Sana modifiye felan öğretemeyiz ne haddimize ama yaptığın yorumlara açıklama yapalım diyoruz onuda anlamak istemiyosun , yurtdışında yapılmışları var, itb f4r de çok fayda veriyor adamlar birtek beyin ve itb ile 200-205 hp oluyolar...Bende olanları saymayım sadece 13.3 sıkıştırma bile itb ile ne kadar etkili oalcak zamanla görecez...
Clio RS le az bucuk tecrübem var, yozzassport takılabilecek her haltı taktı, 225 HP tekerde aldı, sonra da ilk trackday'de kırdı :) Sağlıklı çıkacak güc 240 HP.
ITB ıvır zıvır ne takarsan tak, uzun strok ve itici yapısından ötürü 8300'ü bir gıdım geçersen kırılıyor. Ha Kadir aracına mekanik itici uygularsa 9000 9500 dönebilir. ITB takınca kesicinin en az 8200 lere kadar uzanması lazım ki egzantrikten ekmek yenebilsin.
Kadir neyi anlamıyorum yaw. ITB hadi versin 30 hp ki veremez bence. Araban şu an 210 mu. Üzerindeki emme manifoldu ve filtreyi çıkardığın zaman güç kaybın olmayacak mı? Sana 0 hp mi verio bunlar. Ben diorum en az 15hp alıosundır. ee hesap ortada. 210-15+30:225 hp. Bunlar en iyi şartlarda kranktan alacağın güç.
ezn ss rs denemesinde arabanın icindeydim bizzat kendim gördüm olan biteni normla şartlarda basıldığında araya 2 tır boyu giriyodu 200 den sonra daha da fazla açılıyodu nokta oluyordu o akşam ama söle bir durum var evet videoyuda ben cektim ama okan orda kardeşim sende biliyosun ezn ye hayvani bi tünel yaptık :D gözümün ucundan gitmiyor 150 ye kadar değilde bu videoda sanıyorum bi 165 lere kadar tutunduk sonra fena halde koptu ezn yine olay budur okan yapma ALLAH aşkına sende o arabayı inan bora değil engin veya s2000 e daha alışık biri kullanmış olsaydı ben bize hiçmi hiç şans vermiyordum adam o gün biz gaza oturduk bir saniye sonra oturuyodu...ben tarafsız yorum yaptım her zamanda ss rs in gidişine saygı gösterdim iyi de koşturdun arabayı ama bazı yerlede eşşeğinkine su kaçırma:D:D
Bu arabaların emme manifoldu en başarısız yeri , emme kasnağı ise 6900dd de verdiği avansı kısıp orjinal yerine çekiyo biz onu sürekli açık tutacaz vs.vs. yani bunlar tahmini güçler... Senin dediğin gibi olsa bile diyelim 15hp aldık en kötü 5boy ileri götürür ki o bile çok hatrı sayılır hale getirir:icon_tup:
Dou o güne yazılım zaten tamamlanmış olur. Ben sökerim koltukları cartı curtu ak kara ortaya çıkar. Haa kafama esipte GT 2871 yaparsam o zaman sökmem yanıma seninle kaan ı alır öyle denerim.
kadir abi devamlı 210 hp yazıyor ama o araba 210 hp yı verdıgınde ne kapak işliydi ne emme manıfoltları nede kelebek işliydi ne de yakıt vardı.
tabi bu işlemlerden sonra tekrar dyno ya cıkıp yine 210 hp almadıysa.
orjınal kelebegın çapı 66 mm rs te, kadır abınınkıde en fazla 68mm flan olmustur işlendıkten sonra.
benim şahsı fıkrım kelebek o çapta kaldıgı surece emmelerı kapagı ıstedıgın kadar işle 15 hp flan alamaz.
sonuç olarak ayarlar guzel yapılırsa 230 hp den aşagı guc verecegını sanmıyorum.