Motosiklet spor dallarından anlamıyorum. Eğer olay cidden ekşi yazarının anlattığı gibiyse sözlükteki konu başlığı çok doğru.
Printable View
doğru felan değil bence
supersport'da 4 kez dünya şampiyonu olup 5'si için iyi puanlar topladı şuan
bazı pistlerde hala daha kırılamayan rekorları var
aşırı azimli ve çalışkan 4xxkm/h'yi kimse için istemiyorsa bile kendisi için istiyordur emin olun.
gelip yerden yere vurduğunuz sporcuya kimse sponsor olmadı sonra red-bull sponsor oldu yerine bir dünya çocuk yetiştiriyor
hangi sporcuda bu başarıyı gördünüz kaç tanesi sporu daha ileriye taşımak için elinden geleni yaptı ?
Toprak razgatlıoğlu için onuda almazsanız ben çıkıp yarışmam dedi mecbur aldılar kaldı ki toprak gibi birçok çocuğu avrupaya yarışlara gönderiyor kendi sponsorlarını onlarada sponsor olması şartını koşuyor
tayyip'i günahım kadar sevmem ama böyle olması gerekiyorsa bırakın olsun en azından diğer yalakalar gibi her olayda çıkıp bi taraflarını yalamıyor kimsenin
motogp için toprağı düşünüyor zaten 3-5 yıl içinde emekliye ayrılır.
bu ülkede kim ne yaparsa yapsın yaranamaz zaten
Ekşi' de bilen bilmeyen herkes yazdığı için pek dikkate almıyorum orayı fakat katıldığım bazı durumlarda var tabiki. Öncelikle Kenan' ı sadece pistlerde takip ediyorum onun harici hiç bir şeyini takip etmiyorum. Yani benim için sam lowes, cluzel vs ne ise Kenan da odur sadece tek artısı Türk olması.. Pist dışında ki hayatı ne kadar mütevazi de olsa yalakalıktan öteye geçemiyor maalesef bu tarz sporcuların her zaman belirli bir çizgisi olması gerektiğini düşünüyorum ki sponsor konusu da aynı şekilde.. Kenan' ın gereksiz siyaset yalakalığından dolayı sıkıntılı geçiyor. Yoksa bu gün barça'ya, euro 2016'ya, nadal' a sponsor olan çoğu firma Kenan' a da olurdu..
Ekşi'deki yorumlara gelecek olursak bu işler öle google'dan klasman aramayla olmuyor maalesef bu gün motogp olsun, f1 olsun, wrc olsun bu klasmanlarda yarışmak, yarışçının yeteneğinden çok yarışçıya sponsor olan markaya, takıma bakıyor. Bu gün motogp' de yarışmak için direk lisans bedeli yaklaşık 5 milyon € + teknik ekip, + yedek motor, ekipmanlar + organizasyonlar vs.. öyle tv' de gördüğünüz kadar kolay olmuyor bu işler maalesef. Şimdi diyeceksiniz ki madem o kadar iyi o zaman neden büyük markalar vs sponsor olmuyor. Bir sporcunun sadece iyi olması yetmiyor günümüzde maalesef bu sporcunun yaşadığı ülke, din'i, dil'i, ırkı, siyasi görüşü vs tüm detaylar giriyor işin içine, Toprak Rozgatlıoğlu Italyan takımı Pucetti Racing' de yarışırken Italya federasyonu takıma baskı kuruyordu neden Türk yarıştırıyoruz neden Italya vatandaşı değil, bir Türk sporcu için bu kadar bütçe ayıramayız vs gibi. Uzun lafın kısası her takım önce kendi vatandaşı yada ırkından, dininden olan kişilerin üzerine düşer ama adam yeteneklidir ama değildir yetenekli ise başarısından, değil ise isminden reklamından kazanmaya çalışır.. Ülkemizde de maalesef motor sporları bilinci olmadığı için Türkiye'den adam akıllı sponsor çıkmıyor buna birde Kenan'ın gereksiz siyasi yalakalıkları eklenince.. Zamanında Colin Mcrae gibi bir efsane ismin bile wrc' de takım bulamaması onun başarısız, kalitesiz olduğu anlamına gelmiyor..
adam direk reisi arayıp izin alıyor :)
sponsor olarak sadece redbull düşünülmesin.birde integral menkul değerler de var.
neyin ne oldugununda farkında yanında yürüyen araç bile istemiyor.tek hatasıyla sonunun ölüm oldugununda biliyor.
Ölürse tabut yeşil mi kırmızı mı beyler
Merak ediyorum şehit mi trafik kazası mı olucak vefat ederse bu denemede
ekşideki yazıyı super sport sınıfı için 650-750cc den sonrasını okumadım
kenan kendisi anlattı zaten moto gp hikayesini.hata yaptım çok kötü bir motorla bir an önce giriş yaptım diye.bekleyip daha iyi bir motorla girseydim tutunacak rekabete ve sponsora sahip olurdum dedi.aynı hatayı toprağın yapmaması için uğraşıyorum diyor.zaten emeklide olacak artık
sporculuğu,siyasi görüşü,başarıları vs hepsini bir kenara koyalım.türkiyede şuan motorsporlarında yarışçı yetiştiren tek adam
200 den sonra intihar sayiliyor:)
hayır, işin enteresanı araçlar hızlı gidince maganda, motorlar 299 yapınca maganda izinle 4?? km/h yapınca kahraman ilan ediliyorsun. Sessiz sedasız yap, sonra paylaş.. Bu kadar dillendirilmesi pek hoş olmadı.
400 le giderken asfalta yapışırsa canlı yayında rte bu işin fıtratında var der mi peki
adam 400ü gördü.
bence bir daha denemez bile.sırtında çok yük var.
400 degilde actılar mı kopruyu ? Bayramda 120km hızla geçmeyi dulunuyorumfa
Resmi açılış bugün değilmiydi?
Bayramda bedava mı acaba
Didimde tatildeyim dönüşte bedava ise alırım bir dal
Yoksa ido aş ye kar rakamlarını arttırıcam ***** orda büyük kalın bir fuhuş var :)
Bayramda bedava degil. Alt yazida sey yaziyor ozel yollar haric karayollarinda bayramda bedava diye:)
Bandırma Yenikapı ya devam :)
Mikilcek değsin bariiii
Narsist açılışta hayırlı haber verebilirmiş. Açılış için bayram tatilinde ücretsiz yaparlarsa Bursa gidiş dönüşünde kullanırım. Yoksa İstanbulines mis. gidiş dönüş 90tl.
Herturlu kullanan olur diye dusunuyorum zengin kesim ozellikle yada surekli feribot kullananlar olarak dusunursek 60 tl 1 saat 90 tl 4 dk. Bu sekilde dusununce mantikli gorunuyor ama yinede pahali otoyol olarak dusununce bana cok koyar o paraya gecmek. 50 tl falan olsa bu seferde ido isyan eder. Zaten bedava yemek dagitacakmislar
Hava yagisli ve kopru cok ruzgarliymis kenanin denemeyi yapip yapamayacagi henuz net degil. Bu arada 400 km hiz denemesinin yapilacagi en son mekan acik alanda deniz uzeri bi koprudur heralde resmen manyaklik...
Ozellikle cok yakan araclarin isine gelicek.
bu arada haberde 400 kmh yapmis yaziyor sabah 5 te
Niye kastılar ki bu kadar, ne de olsa GPS ölçümü yayınlamazlar yapamasa da(bkz.diploma), az bi oynarsın göstergeyle, 350'de olsa 400 gösterir orda:)
Türkiye'de tarz bu:)
Bu arada Kenan Sofuoğlu'nu hem beğenirim hem takip ederim. İlle 400'ü görmek isteyen büyüklerimiz onun bi yolunu bulurlar yazdığım gibi.
herkes Pendik Gebze civarında oturmuyor. o yüzden mantıklı değil. Bu arada ido değil hemen yanındaki İstanbulines gidiş dönüş alırsan bileti tek geçiş 45Tl ye geliyor. Ben gidip döndüğüm yola neden 90Tl vereyim? Ayrıca bu 90 tl sadece köprü parası. Yalova gemlik arası suan 8.5tl 16Tl de oradan ekle geldi yol sana 105 liraya.
Feribotla geçerim hem benzin yakmam hemde oturur dinlenirim birazcık. İşim acil olduğunda zor durumlarda kullanırım.
Ya kimin umrunda gerçi adam 400.000 günlük geçiş garantisi almış. Kimse geçmezse devlet baba öder.
https://www.youtube.com/watch?v=lC85I1HbwPA
400 rekoru gelmiş sabah 5 sularında :)
hayırlı olsun kazasız belasız sonuçlandı :)
şu istanbullines için çok geniş bir bilgi rica ediyorum senden kardeşim. Ben bi ara çok bakmıştım ama binek araç almıyorlar yazıyordu. Fakat aradan kaçak göçek alınıyor diyende var. Nedir bu iş tam olarak ? İstanbul'dan yalovaya veya bursaya gitmek için ne derece kullanılabilir ? Nasıl kullanılır ? Fiyatları nasıldır ?
Edit lazım.
Yazmayı unutmuşum, istediğine yakın olsun, sporcu ve yetenekli bir adam, herhangi bir yarışı kazanıp elinde Türk Bayrağı ile tur atınca ben kendi adıma gururlanıyorum. Gerçekten de kendi hayatında mütevazi bir insan olduğunu düşünüyorum. Toprak Razgatlıoğlu'nu yetiştiriyor en başta, bir sürü ufak minik çocuklar peşinde, vakit ayırıyor öğretiyor. Hani hep futbolda neden altyapı yok diyoruz ya, işte bu motor sporları için altyapı. Pist yaptırmaya çalışıyor, mesai harcıyor. İnşallah girdiği tüm yarışlarda da başarılı olur..
https://www.youtube.com/watch?v=xFnGLJTWzjY&sns=fb
https://www.youtube.com/watch?v=xFnGLJTWzjY&sns=fb
kadranda 400 gps de kaç acaba