emnıyet serıdını trafıgı tehlıkeye atacak ve acıl durumu zora sokacak sekılde ısgal etmedıgımız ıcın polısler dahı bırsey demıyorlar. polıs ceza dahı yazmıyor oyle dıyeyım.
Printable View
emnıyet serıdını trafıgı tehlıkeye atacak ve acıl durumu zora sokacak sekılde ısgal etmedıgımız ıcın polısler dahı bırsey demıyorlar. polıs ceza dahı yazmıyor oyle dıyeyım.
35 senedir motosikletin üzerindeyim. (her dakika motosikletin üzerindeyim ama hala bi milyon km yol yapamadım )
bunca zamanda motosiklete karşı çıkan yada kasten zarar vermeye çalışanların bir ortak noktası olduğunu gözlemledim.
adam motosikleti almış ya annesi yada karısı kızmış kullanırsan diye başlayan yeminler etmiş.bu birinci kısmı. yani almak istemiş hatta almış fakat kullandırmamışlar. diğeri ise almış hemde arkadaşları ailesi ve diğer türevleri desteklemiş ama binememiş, becerememiş işte en zararlısı bu doğrudan zarar vermeye gelirler.
motosikletçiler;
motosikletini ulaşım için kullanıp kimselerle muhatap olmayan. işinde gücünde olan tipler. zaman zaman ailece üzerinde görülürler. eşler ve iki yada üç çocuk.
sm kullanıcıları : kurye kökenli olup trafiği düzeltmeyi kendilerine görev edinmiş çılgınlardan oluşur. Kavga eyilimi vardır. dikkat etmek gerekir.
ss kullanıcıları : hafta sonu buluşup otobanda bir yerlerde çay içip gazlamaya çıkan tipler. trafikle işleri olmaz. zaten kimselerin yanında kavga için oyalanmazlar sürekli gazlarlar (gaz açma ). uzun yaşamadıkları görülmektedir.
endurocular : sürekli bir seyahat hali varmışcasına motosikletleri yüklüdür. eğitime yani eğitim almaya meraklıdırlar. eğitimcilerin potansiyel müşterisidirler.
ilk kazaya kadar motorcudurlar. ilk kazalarından sonra ellerinde puroları ile lüks bir cafe de oturup motosikletin ne kadar tehlikeli olduğundan bahsederler.
bütün eğitim ve eğitimcileri gezmeleri ve seminerlere katılmaları ile tanınırlar. genelde 45 yaşında en pahalı motosikleti alıp 50 ye gelmeden bırakırlar.
asla hızlı gitmezler.. çünkü güvenli sürerler. son zamanlarda onlarda da kayıplar olmaya başladığı görülmüştür. Tuvalette bile motosiklet malzemesi ile gidip olayları fotoğraflamayı severler.
http://i.hizliresim.com/1V2P7B.jpg
mkerim abi motosikletci senin icin motosikletini ulaşım için kullananlar mi?
bence 35sene kullanmissin ama olayi kapamamissin :)
bir yere gitmek icin arabaya binilir, motora binmek icin bir yere gidilir abi... motoru ozel kilan odur... motor dedigim skuter vs scmaya bile gitmek icin icat edilmis seyler degil tabi ki.
bence hiç öyle değil.
motosiklet benim için ulaşım aracı önceliğinde.
ihtiyaçlar beni motosiklete yönlendirdi.
iki örnek :
1 : 1980 li yıllarda spor için tophanede bir yere gidiyordum. Akşam saatlerinde hiç park yeri falan yoktu. Ben arabayı bırakacak yer ararken mobiletli adamın biri geldi ve binanın içine park etti. O zaman motosiklet iyi bir şeymiş dedim. ve ilk motosikletimi aldım.
2 : en son bayram öncesi cuma günü antalya ya gitmeye karar verdim hemde öğlen vakti. Otomobil ile gideceğimi düşünürlerken motosiklete binip gittim.
şimdi motosiklet gezmeye mi yoksa işlerimi görmeye mi yarıyor artık siz karar verin.
sizin düşündüğünüzden veya gözünüzde canlandırdığınızdan daha fazla motorcuyum.
yok demek istedigim motor ruhuydu. yani eşek niyetine binilip gitmeyi haketmiyor 2tekerler. senin soyledigin sekilde motorculuk , kuryelige denk oluyor biraz. sadece kendimizi tasiyoruz gibi...
yoksa trafik durumuna bakmadan yola cikmanin dayanilmaz hafifliginde hemfikiriz elbette.
Dün izlediğim motor kazasından sonra sanırım bi daha motorsiklete binmicem,scooter dahil..