Gerçek öğrenme deneyimle olur, umarım deneyimlemek zorunda kalmazsınız.
46/2-f maddesi için ceza, kimi yerde 1002 lira, kiminde 1240 lira yazıyor.
Printable View
1002 TL 46/2 F
Motor ise emniyet şeridi değil başka bir madde yazmıştır size.
Erken ödeyince 751 ödüyorsun.
https://i.hizliresim.com/bVqlNn.jpg
Aynen başka madde üzerinden yazmışlar cezayı. İnsaflı davranmış abiler bari. 1000 tl ödeseydim hayatta girmezdim birdaha emniyet şeridine :)
araç arızası durumunda eds nin bulunduğu emniyet şeridine geçersek ceza gelir mi?
sinyal falan istanbulda çok takılmamak lazım. sıkıntılı örnekleri mevcut
YouTube
Son dakika… İstanbul’da trafiği kilitleyen kaza! - Guncel haberler
Kaportasının gövdesi olduğunu idrak edemeyen bir motorcu.................
TEM’de feci kaza: 1 olu - Guncel haberler
1 tane daha.......................
Doğal seleksiyon diyesi geliyor insanın..............
motosikletli arkadaş kamerayı takınca ve motosikletin üzerinde olunca her yol kendinin zannediyor. ilk videoda otomobil sürücüsü onu ezmediği için gidip bir sadaka versin ayrıca bir de mazallahğim tahtası koysun. her zaman bu gibi durumlarla karşılaşacağından elini tahtaya vurması için aramaya gerek kalmayacak. hiç kimsenin beklemediği bir yerden arabanın altına girmeye çalışıyor. sonra da başıma gelenler diyor. bende motosikletin üzerinde çokca vakit geçiriyorum ama bir kamerayı imha edeceğim. sırf bu tipler yüzünden kendi halinde gidenler de zorluklarla karşılaşıyor.
Daha 20 dk önce başıma geldi. Keşke araç kamerası olsaydı da buraya yükleseydim videoyu.
U dönüşü serbest olan yerden sinyalimi vererek yol da boşken dönüş yapıyordum. Mesafe kurtarmadı manevra yapmak zorunda kaldım. Geri geldim tam ileriye gidicektim sağ önden zırt diye motorcu(kurye motorlarından) son hızda(50-60 km/h) geçti resmen iğne deliğinden. Geçtikten sonra da bana el kol yapıyor bir de. Yakalayamadım. Ah keşke yakalasaydım dedim içimden.
Ben dönmeye başladığımda gelen arabalarda bekliyordu he bu arada.
Vursa beyninin pekmezi kaputa akacak. Kendi hatası yüzünden mındar olacak benim hayatım kararacak. 2 saniye bekleyemedi 2 saniye.
Düzgün kullananları tenzih ediyorum ama bu tip motorcu sığırlar İstanbul trafiğinde bir hayli fazla.
kendini yolların sahibi sanarak selektör ve kornayla ilerleyen motorcular; umrumda değilsiniz valla kaza yapsanız üzülmem. ben de motor kullanıyorum kornayla kimseyi taciz etmem. şu ana kadar 1 kere gerizekalı bir taksiciye denk geldim o kadar. başka hiçbir sürtüşme,takışma, sıkıştırma vs yaşamadım. herkes kendine baksın önce, sonra başkasından yol/saygı beklesin.
Bugun aksam rutinim olan isten eve donerken enterasan bi olayla karsilastim.
E-5 aydinevler idealtepe guzergahi, en sol seritin solundan trafigi yararak ilerlerken en solda bi trafik polisi yaya halde araclarin arasina girmis jetta marka bir araca dur dedi araba durmadi en sola bariyere yani benim onume kirdi bende fren falan derken yavasladim polis silahini cekti ama nafile eleman sagda bosluk buldu makaslaya makaslaya uzaklasti polis ise en sagdaki aracina kostu ama
O trafikte yetismesi imkansizdi, bu arada mevzuyu anlamadim.
Bende ayar oldum .ice takildim pesine ki benden kacabilme sansi yok idealtepe sapagina gelmeden sagdan ara sokaklara girdi bende takibe devam ettim en son bi sokaga gordi araclarin arasina park etti. Beni gormeyecegi bir yere cekip 155 i aradim ve ceryan eden olayi anlatip aracin lokasyonunu vererek cok acil ekip yollamalarini istedim. 155 de konustugum memur arkadas cook tesekkur etti ve hemen ekipleri yonlendirdiler biraz izledim arac yerinden kimildarsa diye baktim hareket yok devam ettim.
Buyuk ihtimalle araci bulmuslardir.
Ben vatandaslik gorevimi elimdeki imkanlar dahilinde yerine getirdim. Keske kameram olsaydi paylasirdim izlerdik hepberaber :)
2 yıldır motosiklet sürücüsüyüm ama hiç kimse beni nalet bir kültablası olarak kullanmamıştı :(
Bakalım üzerime ne zaman tükürülcek, umarım tükürülmeden önce bir aracın altında veya tırın arkasında pestilim çıkmaz :D
Piredir o deve olsa duramazsin
2003 ten beri ist.de motorsiklet kullanıyorum.önceleri çok tartıştım,kavga ettim.hepsi boş,değişen bişeyde yok.
belli bir süre sonra sinirleri alınıyor insanın.
şimdi araba ile trafiğe çıksam daha çok küfrediyorum.
magandanın altında motor olmuş,araba olmuş çokta farketmiyor.
ilk videoda haklisinda 2. videoda haksiz olan sensin bence.Sakir sakir serit degis aralarin arasinda cizgiden solla sonra beni farketmiyolar de.Kimse kimseyi farketmeye mecbur degil trafik kurallari icerisinde yolunda gidersen zaten farkedilmeye gerek kalmiyo
Bir şey soracağım, şu şekilde arabayla bariyer arasında resmen teğet geçecek şekilde gitmenizin özel bir sebebi var mı? Gittiğiniz yer şerit de değil yol bitim çizgisinin dışındasınız.
Arabadaki sürücünün o boşlukta araç olmasını beklememesi çok normal değil mi? Bir çukur falan olsa anlık 20 santim arabayı sağa çekse çukura girmemek için artık siz yoksunuz...
Gerçekten çok şaşırıyorum sizin gibi motor kullananlara, hayatınız bu kadar mı değersiz? Normal bir şekilde kullansanız motoru keşke...
Bu arada sigarasını dışarı atan öküz de tam öküzmüş.
Sebep olarak ;
Herkesin motosiklete ilk başlama amacı trafikten,park yerinden kurtulmaktır.
Daha sonra bu olay aşka dönüşerek boyut atlıyor.
Yolun en sağına, emniyet şeridine, otoban da sol şeridin sol şeridine girme amacımız trafikten kaçmak içindir.
Trafik olmadığı zaman zaten bu söylediğim yerlerde kolay kolay motosiklet göremezsiniz. (acemi değilse kullanıcı)
Aralara girdiğimiz zaman kendini bilen bir insan trafik tamamen durduysa 15 20km hızla, trafik orta halli akıyorsa 35,40km hızla gider.
Ki bunlarda ani bir öne kırma durumlarında vs en azından benim için rahatlıkla durulabilecek hızlardır.
Motosiklette ölme mevzusu okadar basit bir iş değil hocam en fazla oran buran kırılır 1 aya geçer gider.
Yeterki takla vs atıp kafanın üstüne düşme.
Eğer araç sahibi ilk defa trafiğe çıkmıyor ise en sağından binlerce motosiklet geçmiştir zaten. Ordan birinin gelme ihtimali olması olağandır.Alıntı:
Arabadaki sürücünün o boşlukta araç olmasını beklememesi çok normal değil mi?
Ama tabi orada olduğumuz için kaza vs durumlarında %100 herzaman haksız durumdayız biz. Dediğim gibi ez geç beni gram umrunda olmasın.
Ama trafik polisi de olabilir orda onun üstüne çıkarsan hayatın kararır. Bu yüzden her zaman sağ şeritte bile olsan bir gözün daima sağ aynada olsun.
Hayat kurtarır.
Adamlar boşuna avrupa havası çekiyor demiyoruz. Hangi ülke ise adamlar motosikletler için özel şerit yapmışlar.
Burda da yapsalar böyle bişey o şerit dışında gezen motosiklet sürücülerine 5bin ceza deseler herkes memnun olur.
Bizde ne yazık ki bu şerit emniyet şeridi. Ve kaza halinde %100 haksızız. İnşallah bir gün gelişmemiz dileklerimle..
https://www.youtube.com/watch?v=gmwDiJ4c-7I
Özel motosiklet şeridi TR için biraz ütopik olur, japonya örneği bize daha uygun
https://youtu.be/DI03H77-b7s
Neyseki motosiklet kullanıcıları empati yapma yeteneğine sahip. Kamera bazen çok işe yarayabiliyor.
Durdurup kavga edeceğine artislik yapacağına şirket aracıysa şirketine, şahıs aracıysa cimer e şikayet.
bu kamera işi çığrından çıktı artık. önüne gelende kamera var ve hepsi karşı tarafı taciz edecek şekilde kullanılıyor. yakında o kameralar bir yerlere gidecek ama bakalım ne zaman.
konu iyi denk geldi :D
bugün ilk defa motora bineyim dedim 10 metre gidemeden düştüm bir daha motor a felan binmem zor işmiş :D
başıma bunlar geldi :D
[QUOTE=sekizsilindir;8586933]Özel motosiklet şeridi TR için biraz ütopik olur, japonya örneği bize daha uygun
Peki Japonya'da hiçmi kaza olmuyor, trajikomiklerden
https://youtu.be/b9Tia2phTRc
50 cc si bile sadece yanında duran adamı kündeye getirir. Motosiklet bisiklet sürmeye benzemiyor ne yazik ki.
İnsanlara çok kolaymış gibi lanse ettirilip eğitim vermeden sokağa saldırıp can alıyorlar. Yeter ki satış olsun.
https://youtu.be/kdVZDT3Gdug
İlgili sıkıştırmanın devamı ;
Doğru olduğunu düşünmek istiyorum.
Durdurup tartışmaya girsende dövsende bitmeyecek ama böyle biter belki.
Kameraların gücü adına. Yihuuu
İnşallah birgün birileri benide çeker koyar youtube a. Hızıma yetişebilirlerse sdadasads.
https://i.hizliresim.com/nbrWn5.png