Gunes G. Nickli Üyeden Alıntı
1- 2 yanlis 1 dogru etmez. Sen motorla hatali hareketler yapiyorsun, etrafindaki araclarin bazilari da hatali davraniyor diye sen hatasiz olmuyorsun. Ikinizde hatali oluyorsunuz. Bu ikinci video icin yorumumdur.
Ilk video icin yorum yapmak cok daha kolay, tamamen sen hatalisin. Sol seritte giden aracla bariyer arasindan kanuni olarak gecemezsin, etik olarak da gecmemelisin. Sen bir motorlu tasitsin trafikte, nasil araclar kurallara uysun istiyorsan sen de kurallara uymakla baslamalisin birseyleri duzeltmeye. Kurali kanunu da gectim, akillica geliyor mu gercekten o aradan gecmeye calismak size?
Diyelim kanun cikti, sol seritten aracla bariyer arasindan gecebilir motorlar diye artik. Yine de gecilmez ki. Aracin soforu motoru gormese sola kaysa sinek gibi sikisir hatta can verirsiniz oradan gececegim derken. Eh ulkede kanun var, arac soforu hatali, siz haklisiniz da öldünüz. Umarim bu cumleden gereken mesaj alinmistir.
2- Motor kullanmadan konusmak kolay diyenler: Biz neden motorsiklet kullanmiyoruz sizce? Siz zahmet etmeyin dusunmeye, ben soyleyeyim. Bu ulke motorsikletle makul seviyede guvenlik icinde seyahat etmek icin uygun bir ulke degil, gorunen o ki uzunca bir sure de olmayacak. Sebebi bu motor kullanmamamizin, yoksa motorsiklet ehliyeti bende de var.
3- Motorsiklet kullanan ile otomobil kullanan farkli kisiler degil, ayni kisiler. Bunu anlamak lazim once. Ikisi de genel olarak kurallara uymuyor, problem de buradan cikiyor. Ben bu tartismalari iki kanunsuzun biribirine atifta bulunmasi olarak degerlendiriyorum. Cikan sonuc ikinizde haksizsiniz, anca birbirinizi yersiniz, bu ayrimci (motorcu vs arabaci) yaklasimla bir arpa boyu yol da ileri gidemezsiniz.
Onerim, bu ulkede motorsiklet kullanmamaniz cunku bu ulke ne kanun olarak buna hazir ne de insan olarak. Basiniza turlu bela gelmesini istemiyorsaniz budur yapilmasi gereken. Ha illa da kullanacagim diyorsaniz, siz bilirsiniz. Risk sizin riskiniz, kayiplarda sizin kayiplariniz olacak.