Youtube da kurucusunun videosu vardı , hiç kar etmiyorlarmış şu anda , 1 scooterin sıfırdan , hurdaya çıkma süresi ortalama 45 günmüş vs.
Umarım düzgün bir yatırımcı bulurlar ve yapmaktan vazgeçmezler. Birçok avrupa şehrinde oldukça yaygın çünkü ..
Printable View
Youtube da kurucusunun videosu vardı , hiç kar etmiyorlarmış şu anda , 1 scooterin sıfırdan , hurdaya çıkma süresi ortalama 45 günmüş vs.
Umarım düzgün bir yatırımcı bulurlar ve yapmaktan vazgeçmezler. Birçok avrupa şehrinde oldukça yaygın çünkü ..
Ben Martı kullandım kısa bir müddet, sonrasında COVİD'e takıldık :)
Çok eğlenceli bence ama sarj durumlarını pek sevmedim. Ama mantıklı bir uygulama.
Lakin şimdi kendime aldım benzerini. City Coco marka.
Kendi Martım var artık :) hedefimiz köprüden geçmek, allah büyük :D
Ama kar etmiyoruz demeleri, bir dönem uygulamanın kullanılamamasından olabilir ya da benim gibi Covid'den sebep binmeyenler çoğalmış olabilir..
Bildiğin sanayi tipi, döküm malzemeden dökmüşler çok pahalı bir şey değil :)
E Biz Türklerde biraz hayvan olmamızdan 2-3 kişi binip yamultup büküyoruz :D falan filan..
Ama yaratıcı ve güzel. Bence ilerleyen zamanda da yabancı bir yatırımcıya çakıp, bırakıcaktır patron :)
kimse kusura bakmasın rezalet birşey.
1.)acaip tehlikeli , kullanıcılar kesinlikle bunun ehliyetini falan almalı coluk cocuk binmemeli.
2.)fındıklı - karakoy yolu son 1 aydır tek şerit, geçen bir martıcı akan yolda tek şeridi kendine ortalamış gidiyordu davar bizde arkada 5km/h hızlı onun trafiğini çekiyorduk.
3.) BULDUKLARI KAZIĞA BAĞLIYORLAR. beşiktaşta sanki nufuz azmış gibi bide kaldırımlarda onların üstünden atlıyoruz...
kısaca bir düzene bağlanmalı bu iş.
Şimdi sitesinden baktım.e5 veya teme çıkarsanız kendisi yavaşlayıp duruyormuş.Rampa aşağı da kendisi yavaşlatıyormuş.sal gitsin yapamıyorsunuz. Küçüksu da bulunan çayır alanda vardı geçen gün.Gelen geçen biniyordu.Hiç hijyenik değil. Hele küçük 8 14 yaşındakiler sürekli bir frenleme lastik kaydırma. Yine de şarjı iyi dayandı :)
hijyen kısmı göreceli. evet herkes biniyor ama açık havada oluyorsun başkasının havasını koklamıyorsun. Binip bıraktıktan sonra elleri dezenfekte et telefonu dezenfekte et bitti.
Taksiye binsen onun hijyenik olduğu ne kadar muamma. taksiye, minibüse binmekten mantıklı bence.
Martı da yakın arkadaşlarımdan biri çalışıyordu ilk zamanlarında. Kar edememe nedenleri araçların çok hor kullanılması ve şu an öyle mi bilmiyorum ama şarj için toplanıp şarj edilip tekrar yerlerine konulması gibi bir durum vardı. Aslında çok mantıklı bir kısa yol ulaşım çözümü şahsi fiikrim. Lakin kullananlar biraz sıkıntılı kullanıyor yollara bir anda atlayan mı dersin yayaların üzerine sürenler mi dersin. Umarım devam eder ama böyle giderse sıkıntı olacak gibi. Üzülerek ve istemeyerekte olsa söyleyebileceğim tek şey önce insanların bilinçlenip biraz daha saygılı olması lazım.
Martıydı :D
İlk emekle dönemlerinde arkadşaın dediği gibi 4 digit dandik bisiklet kilidi vardı.
Konuya dönersek: Martıya bineceğinize eğer trafik yoksa taksiye binin çünkü aynı para. Martıda yoldan gitseniz yavaş kalıyorsunuz, kaldırımdan gitseniz yaya kalabalığı zaten *****. Kadıköy gibi kalabalık yerlerde acaip pratik ve hızlı ama dediğim etmenlerden dolayı dikkatli olmak gerekiyor.
Alman versiyonu: Lime. Hatta renkler bile aynı :)
Martıya Kızlı erkekli biniliyor dinen caiz değil diye bir açıklama duyurulup kapatılmasını bekliyorum.
evden çıkmadığım zamanlarda sabah bostancı sahil'e gidip yürüyüş yapıyordum fazla yürümüşüm dönerken denedim güzeldi ama uygun maliyetli bişey değil.
Trafik olan yerde kısa mesafe diye taksici tribi çekmemek için ara sıra kullanıyorum.
işyeri hizmet bölgesinde ama ev değil yoksa git gel yaparım :D
izmir'de kampanya yapmışlar açılış ücreti yok dakikası 39 kuruş idi sürüyor mu kampanya bilmiyorum ama bisiklet yolları bu martıcılarla dolu tam şeridin ortasından gidiyorlar sinir bozucular..
Gereksiz pahalı bence
İlk defa Covid öncesi Moda'da kahvaltı ettikten sonra arkadaşlarla Kalamış'a yürüdük. Ka'hve'nin hizasından sahilden aldık birer Martı geri dönmek için, deniz kenarından sahilden tekrar Big Chefs'in oraya döndük 27 lira mı ne verdim. Şaka gibi 4 kişi 100 liraya Kalamış'dan Moda'ya dönmüş olduk :D :D
Aşırı çoğalmış olmaları şu an motosikletle gezerken bana da epey sıkıntı doğuruyor. bizim millete böyle şeyler fazla ya vallahi :D
bende kendisiyle sene başında tanıştım.
şişli ve avcılar bölgesinde benim çok işime yarıyor.neden diyeceksiniz şişliden harbiye gitmem gerekiyor sağolsun taksiciler mesafe kısa değişim saati falan dedikleri için çok kullandım.avcılardada aynı şekilde.
taksiden pahalımı ucuzmu hesap yapmadım ama kendi aracımla gitsem gelsem park parası falan daha tuzluya geliyor.
(özetle ben memnunum inşallah abuk subuk kullanılar yüzünden kaldırılmaz)
Açılış 1.99TL, sonra dakikası 0,59 kuruş. Fiyatı yüksek bence de ama sahilde vs arada yetişmelik durumlarda kullanılır. E5 gibi ana caddelerde sıkıntılı. Kaldırımlarda bile son sürat geçiyorlar herkesin dibinden. Kural, düzen gelmez ise dertli olacak gibi.
caddede suadiye trafiğinde araçların solunda bir amca kullanıyordu.trafil ilerledikçe amcaya yetişiyordum.solumda kaldırımla aramda kalıyor banada sıkıntı oluyordu.amca kaldırıma çıksana dedi oralı olmadı.sonra ön tekeri kaldırıma takıldı ve önümde seyreden mininin dibine düştü.hemen kalktı sağını solunu temizledi.kaocam herif bişeyde diyemedim.5dk.sonra kaldırımdan jet hızıyla yanımdan geçti.şimdi kaldırımdakiler düşünsün :))))
scooter candır yaa :)