SifirinciMurat Nickli Üyeden Alıntı
Yukarıda verilen fırıl fırıl dönüp ne lastiği patlayan ne yol tutuşu değişen bayır aşağı drift videosu bile benim dediğimi destekliyor. Time trial'a girdim anlıyorum havasında birinin de 2. vites viraj çıkışında 500 beygir arkadan itişli arabayla dip gaz yapıştırıp dönemeyeceğini bilmesi lazım. Mesele hangi oyunda kaç tane gerçek pist ve gerçek araba olması değil mesele sürüş özelliklerinin ve fizik kurallarının hangisinde daha gerçekçi yaratılabilmiş olması. Eğer gerçek bir pist konulmuşsa bunu da gerçeğe en uygun bir şekilde aktarılması lazım. Nurburgring'i de ne kadar iyi biliyorsun bilmem ama ilk aklıma gelen, Hocheichen virajlarının neredeyse dümdüz olduğu, flugplatz'da en ufak bir hafifleme hissetmeden dönüldüğü, wippermann'da en sert arabayla bile hiçbir hoplamanın olmadığı var. Genişlik konusu zaten ortada. Hayal ürünü pistlere lafım yok o touge tarzı yer falan her ne kadar gerçekte olmayacak iş olsa da arcade stil için güzel olmuş.
Kaç yarış yaptım bilmiyorum ama ne spin attım ne bir şey, yapıştır git dediğim bu. LFS'de kaç kere macera yaşamışlığım var sayısını hatırlamıyorum. Ayarları da forza'ya koymuşlar ama kayda değer bir fark yarattığını söyleyemeyeceğim. LFS'de 8 saatlik endurance yarışlarının stint sonlarında lastikler 2 tur fazla gitsin diye yakıt azaldıkça ağırlık dağılımı değişen arabaya yarış ortasında ayar yaptığımı biliyorum. Tv'ye xboxı takıp komşunun oğluyla çarpışan arabalar gibi oynanan forza ile kıyaslamak komik kaçar lfs'yi. Sen arabanı boyayıp plakasını değiştirmeyi gerçekçi buluyor olabilirsin ama fizik kuralları başka bir şey. Hangi oyunu kaç kişinin yazdığı veya hangisinde daha çok gerçek araba olduğundan daha başka bir şey. Yıllarca id software 3d motorlarını da tek bir kişi yazdı ama kalkıp kimse tek bir söz söyleme gafletinde bulunmadı bu konuda.
sonuç olarak fanboyluğa gerek yok. forza arabaların performanslarının 10 üzerinden not ile değerlendirildiği bir konsol oyunu o kadar. oyna ve keyfine bak.