Arac gc. tek bir jant icin 70 mm arttirmak yani disari cikartabilmek icin ne yapmak lazim?
Arac gc. tek bir jant icin 70 mm arttirmak yani disari cikartabilmek icin ne yapmak lazim?
Boxer in side
7cm genişletmek? eger offroad aracı felan diilse anlamsız ve yorucu olur bence. 7 cm genişlemeden sonra teker çok dışta kalır uygun bi dodik olmalı.
Arac sagdan 10 cm ve soldan 10 cm olacak sekulde genis camurluklar geldigi icin 7 cm disari cikartmaya calisiyoruz![]()
Boxer in side
Advan kullanilacak. o yuzden iz araligini genisletme derdindeyim.
Boxer in side
Uzun saplama yaptirip spacer kullansak saplamalar sorun cikartir mi arkaddaslar?
Boxer in side
flanşın malzemesi önemli değil ama saplamanın çok sağlam olması şart.
Bu arada karmanchia için bana dön
www.plasti-dip.com adresimizden tüm yeni ürünleri görebilir ve taksitli alışveriş yapabilirsiniz
Birde 7cm tek taraftan büyütüldükten sonra öle adavan serisi bişey olacxaksa bile
10 ofsetli olmalı en az.
www.plasti-dip.com adresimizden tüm yeni ürünleri görebilir ve taksitli alışveriş yapabilirsiniz
Abi karman icin sahibini yakalicam veya telefonunu bulucm.
Flanstan ziyade saplamalar icin burulma ve kirilma direnci en yuksek malzemeyi secip geri kalanini tornacida halledicez. lakin saplamalara bu kadar yuklenmeden baska bi altarnetif coUm varmidir acaba ?
Yani saplamalari uzatalim ama 7 cm degilde mumkun oldugunca az yuklenelim istiyorum.
Boxer in side
Flanşla pek sağlıklı olmuyor söyliyeyim. Bijonları doğrayıp lastiğin araçtan daha hızlı gittiğine bir kaç kez şahit oldum pistte. Düzgün yapılmaz ise bijonlara çok yük biniyor. Aftermarket uzun akslar falan bulunabiliyorsa daha sağlıklı olur.
Bence illa genislicekse dedgim gibi ustteki fotolardaki gibi bu is icin yapilmis jantlari tercih etmelisiniz. Bu arada lastikler kaac inc olcak? 33'' yada ustuu ?
Malzeme dayanimi ve isciligi en ust seviyede tutsam bile yinede sorun yasarmiyim diye tirsiyorm.
sti veya wrx in iz aks olculerine bi bakmak lazim. ama illaki saplamalara bu kadar yuklenmeden, yani kendi saplamalari uzerinde yer alan bi flans gibi bi seyler tasarlamak geliyor aklima.
Mesela 4 cm flans kalinligi ve o flansa uzerinde yer alan 3cm lik veya 4 cm lik saplama gibi...
Boxer in side
Konuyu okuyan sayin semprimena. siz bu konuda uzmansiniz sanirim. bi yardim rica ederim size zahmet
Boxer in side
bi kere jantın ofseti artırılmalı abi 7cm için janttan mümkün olduğunca genişlik alınıp spacera yüklenilmemeli
Olum nissan arabamı arabanın hası kralı subaru yıllardır biz yürüyomusuz
Ben fazla tecrübeli değilim bu konuda ancak şöyle anlatabilirim. Taner Şengezener'in co pilotu antrenman yapıcaktı pistte clio ile. 2 farklı zamanda 2 farklı flanşla denedi ikisinde de sağ ön lastik fırladı gitti birini takarken bende yardımcı olmuştum (pistin dönüş yönünden dolayı sağ ön lastiğe fazla yük bindiği için). doğradı saplamaların hepsini. Ben bu araçla (uzun saplamalar ve flanş (3 cm olmalıydı) var uzatılmış aktarma parçaları dışında.) hiç sorun yaşamadım. Aynı pistte döndüm ettim hiç birşey olmadı.
![]()
mümkün oldugunca baski derinligi (resimde et olarak geciyor) iceride bir jant alip adapter ile desteklenmeli diye düsünüyorum, saplamalara fazla yüklenmemek acisindan.
![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)