:D hayat kurtarır
Printable View
33psi yüksek ve 27psi düşük basınç uygulandığında lastiğin yere basma alanı, taban izi değişir.
2-3 psi farkla çok kolay anlaşılmayabilir, fakat bu +-5psi farklılıkla daha kolay anlaşılacaktır.
Taban izi değişimi, orijinal taban izi alanından uzaklaştıkça (azaldıkça) lastiğin tutunması azalır.
Yani ; tutunma kaybı, çekiş kaybı, ani hızlanmalarda patinaj yaşarsınız.
yani yere basan yüzeyi değiştirdiğin için.
doğrudur, tüketim sürtünme azaldığından dolayı azalır,
ancak,
sertleştirdiğin lastiğin aracının diğer aksamlarına zararı olacaktır.
artısı eksisini düşünmek lazım.
%1 yakıt tasarrufu yapıp 1500 liraya süspansiyon değiştirmek de var işin sonunda.
değerleri bilemiyorum tabi.
fren mesafen uzar.
yıllardır aynısını yapıyorum ben. hiç bir zaman ne amortisör, ne de süspansiyon arızasıyla karşılaşmadım... ;)
şimdi tabloyu tam çözemedim ya :D
185-65-14 orjinal saj jantlarda ki bi aracın havası ön arka tam ne olmalı yaklaşık 1200 kg bi aracın.ben 32 biliyorum ama hepsini siz ne diyorsunuz ?
Ben bu hem kabak hemde çok iyi tutan lastikte ABS devreye girer olayını anlamadım. :) İyi tutunan lastik tekerlekteki dönme kuvvetinin balatanın diske yaptığı zorlama sonucu durdurulması şeklindeki gücü tutunması ile yola aktarır. Lastik çok iyi tutuyorsa neden teker kitlensin ki ABS devreye girsin.
[QUOTE=mechanic;6662222]şöyleki;
aracının orjinal lastiği ise , aracının kitapçığında olması gereken hava neyse onu uygulayacaksınız.
çok sağolsın eyvallah topram ;)
30dan fazla hiçbir zaman basmam. 28 bastığım bile olur.
32-33 bastı mı çok sert oluyor modifiyeli araba, yol da tutmuyor bence.
Cıks ben çıkamadım hesabın içinden :D
mesela normalde 30-32 basılması gerekirken rolling öncesi 34-35 basılsa ne gibi artısı-eksisi olur :D
Yüksek hızlarda işler kontrolden çıkabilir.
Araba komple orjinal benim 205/45/17 lastik var üstünde 35 ten aşağı basınca lastık arızası yakıyor araba herzaman 35 basmak zorunda kalıyorum
195/50/15 1 ton civarı araba ön arka 30 basın dedi jantçı. 28-29 bassak bi zararı olur mu ? veya bi yararı ? doğru olanı nedir kısaca :D