aşağıdaki resimde kırmızıyla gösterdiğim yerden yeni bir delik açılırsa kamber verilebilirmi?
![]()
aşağıdaki resimde kırmızıyla gösterdiğim yerden yeni bir delik açılırsa kamber verilebilirmi?
![]()
2.0T FSI
Abi üst tarafı kuleler nasıl uyacak ? kuleden delip verilebilir ama o bölgölerde riskli gibi duruyor ? kamber ayarı yoksa, nasıl yaptıklarını bilmiyorum ama şaseciler ölçülü kamber verebiliyor..
bizim araçlarda o bölge ayarlı mesela oradan kamber verebiliyoruz. delik değilde oraları biraz yanal şekilde genişletirseniz hafif açı verebilirsiniz tabi rot balanscıda cihaz doğrultusunda açıları eşit ayarlamak şartıyla
kulelerde bir iş yok. amortisörün taşıyıcıya bağlantı yerinden taşıyıcının üst vida yerini biraz içeriye alındığı zaman muhtemelen kamber verilir ama emin değilim. verilsede ne gibi kötü sonuçlar doğurur hiç bir bilgim yok. o yüzden sordum birazda. riskli olurmu yoksa sorunsuzca kullanılabilirmi..
2.0T FSI
ben aracımda ayarlı salıncak ve kaster kolu kullandım, sadece amortisör ile sağlıklı olacağını düşünmüyorum
![]()
o deliği açtığında muhtemelen diğer delikle birleşeceği için kullanım esnasında civata kayarak sıklıkla bu ayarının bozulmasına sebeb olur. o bölgeye sağlam bi sac kaynatarak o deliği delersen bu bakımdan bi sıkıntı olmaz. fakat verdiğin kamberle doğru orantılı olarak toe-out da vermen lazım. bunları hallettikten sonra arka açılarını da uygun şekilde değiştirmezsen araban arkadan kaymaya aşırı meyilli olucaktır, kafadan kaymaya nazaran daha ii bi durum gibi gözükse de bu da sıkıntı olabilir. ve bu açılar sıfırdan ne kadar uzaklaşırsa yakıt sarfiyatın o derece artacaktır. aksın sürekli açılı çalışmasından ömrünün de kısalacağını hesaba kat.
subi & suzi
Redsun arkadaşın zaten kırmızı nokta ile gösterdiği yerin kule ile alakası yok
Gösterilen yer bildiğin diskin arkasına poryaya bağlanan yer
Clio Rs'imde 4 adet koni vardı
Önlerde kamber verebiliyordum bu sayede (tabiki rot balansçının makinesi ustalığı eşliğinde)
Yol tutuşa inanılmaz etkisi oluyordu
Acıkta direksiyon sertleşiyordu
Tabi benim öndeki konilerde olay üst vidalar normal değildi kamber vermek için başka vida kullanılmıştı
Kamber vidası gibide değil di
Bana aracın önceki sahibinden geçti zaten
Mesela şöyle söyliyim orjinal deliğin çapı 19mm lik vidayı tam bire bir kaldırıyor
Fakat bendeki 18mm lik vida idi üsttekiler diyebilirim ama öyle sallamasyon bir vida değildi frezeliydi
Egzantrik göbekli kamber vidaları var. H&R bile satıyor. Onlar ile yeni delik delmeden kamber verebilirsin.
Schumi.Projects
106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
Never drive faster than your guardian angel can fly
106 RC - 106 GTI with 2 liter engine
Vidanın resmi varmı abi nasıl birşeymiş merak ettim ? (aradım bulamadım)
Resimde gösterdiğiniz yerin yanından birdaha delmek değilde deliği orjinal deliğin çapında olacak şekilde yeni delik delmeyi düşündüğünüz yere kadar uzatırsanız daha sağlıklı olur. Hem ayar olanağınızda artar.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)