User Tag List

7 sonuçtan 1 ile 7 arası

Konu: Süspansiyon Sertliği ve Lastik Yanağı-Jant Çapı Hakkında

ragıp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Süspansiyon Sertliği ve Lastik Yanağı-Jant Çapı Hakkında

Arkadaşlar aracımda Eibach ın komple suspansiyon sistemi var ( amortisörler, yaylar, viraj demirleri ) ve bayağı sert bir süspansiyonum var. Aracın üzerinde orijinal jantları, orijinal lastik ebatlarıyla mevcut (225/55/16).

Benim merak ettiğim husus şu, mesela ben aracıma 18 inç çapı olan König miligram jantı koysam, yanak 40'a ve 35'e düşecek diye tahmin ediyorum. Sert süspansiyonumla birlikte bu, bana problem çıkartır mı? Janta zarar verir miyim? Bu jant kaliteli midir, tavsiye eder misiniz? Baloncuk yapma ihtimali yüksek midir?

Son olarak, aracıma önerebileceğiniz hafif, sağlam ve özellikle arka için geniş offsetli (9,5 en az) jant var mıdır?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    aracta sertlik derecesi belrgin derecede artar,kaliteli lastikle bi derece onune gecilebilir

Y.Emre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sorduğun soruların hemen hepsinin cevabı : Oladabilir olmayada. Tamamen kullanımına kalmış bi durum. Eğer çok dikkat etmezsen aktarma organlarına, süspansiyon elemanlarına, jantına lastiğine zarar verebilirsin, edersen zarar vermeyede bilirsin. Kullanıma kalmış

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Y.Emre Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sorduğun soruların hemen hepsinin cevabı : Oladabilir olmayada. Tamamen kullanımına kalmış bi durum. Eğer çok dikkat etmezsen aktarma organlarına, süspansiyon elemanlarına, jantına lastiğine zarar verebilirsin, edersen zarar vermeyede bilirsin. Kullanıma kalmış
    İyi de, benim kastettiğim, örneğin araçla 130 la gidiyorum bir anda bir çukur çıktı karşıma ve frenlesem de hızlıca geçtim üzerinden. Bu, janta veya başka bir şeye zarar verir mi. Bu benim kullanımımla alakalı değil. Her an çukur var mı yok mu tarayarak gezmiyorum açıkçası. Dikkat etmek ayrı bir şey, ona adapte olarak arabayı kullanmak ayrı bir şey.

gökberk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Jantınız muhtemelen yamulur.
    JDM Don Lastiği...
    JDM Kevgir...
    JDM Marlboro Lights...
    .
    .

Alıntı 3rk4n Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ve sonsuzda dek o virajda mutlu olarak yaşadilar.

Y.Emre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ragıp Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İyi de, benim kastettiğim, örneğin araçla 130 la gidiyorum bir anda bir çukur çıktı karşıma ve frenlesem de hızlıca geçtim üzerinden. Bu, janta veya başka bir şeye zarar verir mi. Bu benim kullanımımla alakalı değil. Her an çukur var mı yok mu tarayarak gezmiyorum açıkçası. Dikkat etmek ayrı bir şey, ona adapte olarak arabayı kullanmak ayrı bir şey.
    Low&Slow diye bir tabir vardır tüm dünyada sebebi nedir bilir misin?

Basıksan yavaş gideceksin, yavaş gitmeye adapte olacaksın. (Yolun düzgünlüğünden emin olmadığında.) Yok öyle hem ince yanaklı lastik kullanayım hem basık olayım hemde heryolda uçayım kaçayım

Kuvvetle muhtemel jantın eğilecek, belki lastiğin balon yapacaktır. Ki 130 gibi bir hızla çukurdan geçmeye göre gayet normal karşılanacak bir durum. Aktarma organlarına da iletilmemiş diye sevinmek bile gerek bence

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Y.Emre Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Low&Slow diye bir tabir vardır tüm dünyada sebebi nedir bilir misin?

Basıksan yavaş gideceksin, yavaş gitmeye adapte olacaksın. (Yolun düzgünlüğünden emin olmadığında.) Yok öyle hem ince yanaklı lastik kullanayım hem basık olayım hemde heryolda uçayım kaçayım

Kuvvetle muhtemel jantın eğilecek, belki lastiğin balon yapacaktır. Ki 130 gibi bir hızla çukurdan geçmeye göre gayet normal karşılanacak bir durum. Aktarma organlarına da iletilmemiş diye sevinmek bile gerek bence
    Güzel cevap şimdi gelmiş, teşekkür ederim.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)