User Tag List

19 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: 92-95 Honda Civic Yürüyen İyileştirme

::ZaFeR:: - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Question 92-95 Honda Civic Yürüyen İyileştirme

94 Model Sedan Civic Si aracım var bildiğiniz üzere.Şu an çalıştığım yerin yol şartları yüzünden stock yay ve stock amortisörlerle kullanıyorum.İlk aldığımda üzerinde 50 mm FK yaylar vardı.Ama Batman'da sürtmeden geçtiğim tümsek kalmayınca stock'a çevirmek zorunda kalmıştım.Tabi bazen bir yere giderken kişi sayısının çok olması yüzünden mecbur kaldım buna.
    Artık biraz keyfini süreyim istiyorum aracın - ***** İstanbul Park'da açıldı.En azından yazları memlekete geldiğimde fırsat olursa piste çıkıp biraz turlamak istiyorum.Şimdi kafama takılan bazı sorular var.
    Coilover mı alsam diye düşünüyorum.Buralardayken en yüksek konuma getirir öyle kullanırım.Memlekete döndüğümde ise istediğim şekilde düşürebilirim arabayı en azından.Coiloverlar stock süspansiyona göre biraz sert olduğu söyleniyor.Fiyat-performans açısından alınabilecek markalar nelerdir coil-over için ?
    Ya da stock amositörleri değiştirip onun yerine Koni/KYB Gr2 ya da Spoon marka amorsitör koyup + 35 mm Eibach yay ile mi tamamlasam set-up'ı.
    Coilover ya da Amortisör+Yay koyduktan sonra başka iyileştirmeler de yapmak lazım mı ? Gözüme çarpan bi kaç şey oldu.Bunlar ;

ASR Subframe Brace.Bunun altındaki parça var bir de.

HyperFlex energy bushings

Seven7 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    18 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Abi her şey para-çokomel mevzusu. Ne kadar bütçen var buna ayırdığın? Çünkü adam akıllı bir coilover veya koni-yay takımı için bin lirayı gözden çıkarman gerek. ASR'ler şase hafifletme ve güçlendirmesi olarak geçiyor, replica olarak set düzmeye kalksan o da 500-600 civarı. Energy Bushing'ler de ebay'da 120-130 dolar, buraya gelişine de 250-300 desen ortalama 2bin lirayı gözden çıkarman gerekiyor. (Ayrıca bu Energy Bushing için aracı çok sert yaptığı söyleniyor, tecrübem yok.)
    Bu şekilde güzel bir yol tutuşu elde edebilirsin ama 'değer mi?' sorusuna kendi içinde cevap vermen gerekli önce.

Bence senede bir kere çıkacaksın zaten, o da kesin değil. Coilover+arka kule gergileri ile bence yeterli seviyeye ulaşırsın.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aklımda zaten 1000 TL üstü bir bütçe var.Büyük ihtimalle Amortisör + Yay kombinasyonu yapacam gibi.Ama memlekete gidince yay söküp takma işiyle uğraşmak istemiyorum.Biraz da o yüzden coilover olsa daha iyi olacak benim için.35 mm yay ile buralarda sıkıntı çekebilirim şehiriçinde.Stock yaylarla da ön taraf biraz yüksek duruyor ön tarafa göre birazda o durumu düzelteyim istiyorum.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Herhangi bir fikri olan ?

By_HaNNibaLL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Coilover ben mantikli cözüm sizin için.

Yay sök tak parasi belli bi süre sonra sorun olmaya başkar ki boşa masraf bana göre coilover ile gerektiğinde indirip kaldirmasi avantaj olur.

İyi bişey alirsaniz da kafaniz rahat olur

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tamam almasına alalim da TR şartların hangi markayi almak mantıklı olur.Yurtdışında bir sürü marka var ama TR'ye gelince seçenekler biraz azalıyor.Coilover için 1000-1.500 lira civarı bir şey ayırabilirim.Dediğin gibi yay söküp takmak istemiyorum.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yok mu coilover önerecek : )

exvitermini - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    d2 markasını yurtdısında cok kullanıyorlar ebay de free shipping olarak var misal.

D2 Honda Civic EG Coilovers | eBay

tein olabilir kalitelidir.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı exvitermini Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    d2 markasını yurtdısında cok kullanıyorlar ebay de free shipping olarak var misal.

D2 Honda Civic EG Coilovers | eBay

tein olabilir kalitelidir.
    TR'ye girişi 2000-2500ü bulur sanırım.Raceland nasıl peki ?

exvitermini - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    raceland hakkında bilgim yok valla zafer.yabancı forumlardan okudugum kadarıyla yardımcı olmaya calıstım.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı exvitermini Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    raceland hakkında bilgim yok valla zafer.yabancı forumlardan okudugum kadarıyla yardımcı olmaya calıstım.
    Sağol abi.Ben de bayadır yurtdışı forumlarında dolanıyorum ama henüz bi karara varamadım Raceland için iyi diyende var kötü diyende.Kendi sitelerine mail attım.EG için 400 dolara coiloverları var + 200 dolarda kargo verirsin dediler.Yaklaşık bana gelişi 1500 tl civarı olur gibi duruyor.

Ozzy45 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Agah - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sarı koni coilover / ön arka kule gergileri / jant&lastik gayet iyi gider

VteC_MaNiaC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kısaca özetlemek gerekirse...

Bushing Kit günlük kullanım yapılan bir araba için gereksiz bir upgrade olur aşırı şertleştirir, ses yapar...

Hali hazırda aracımda ön arka kule gergileri, ön alt gergi, subframe bushing, lower control arms, kamber kiti ve TaTechnix coilover mevcut....

Arabanın rijiditesi muazzam direksyon tepkisi bambaşka....

Tabiki sert ve sekme yapıyor... ancak aşırı güvenli ve doyurucu bir sürüşü oldu..

Bundan sonraki aşamada kalın arka viraj çubuğuyla desteklemeyi düşünmekteyim..

Ozzy45 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    şuan integramda var Nex gt series coilover ve pirelli Pzero lastık aldık araba karting gibi oldu. çok değiştiriyor tepkileri. coilover ve iyi lastik fazlasıyla tatmin eder.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu siteyi inceliyorum canım sıkıldıkça zaten : ) 3 farklı marka var sadece.skunk2 racing logic ve bc racing.Skunk2'yi biliyorum az biraz ama diğer markalar hakkında bilgim yok fazla

Alıntı Agah Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sarı koni coilover / ön arka kule gergileri / jant&lastik gayet iyi gider
    Koni'nin sadece amortisörleri var.Coiloverı yok sanırsam ama aklımda koni amortisör ve 3.5 cm eibach yay kombinasyonu var coilover olmazsa.Önde Vti kule gergim var zaten. Jant lastik yaza doğru boyadan sonra güzel bi seçim yapacaz bakalim

Alıntı VteC_MaNiaC Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kısaca özetlemek gerekirse...

Bushing Kit günlük kullanım yapılan bir araba için gereksiz bir upgrade olur aşırı şertleştirir, ses yapar...

Hali hazırda aracımda ön arka kule gergileri, ön alt gergi, subframe bushing, lower control arms, kamber kiti ve TaTechnix coilover mevcut....

Arabanın rijiditesi muazzam direksyon tepkisi bambaşka....

Tabiki sert ve sekme yapıyor... ancak aşırı güvenli ve doyurucu bir sürüşü oldu..

Bundan sonraki aşamada kalın arka viraj çubuğuyla desteklemeyi düşünmekteyim..
    bushing kitden vazgeçtim sayılır.Ta Techix'ler nasıl peki ? En yüksek halide çok sert mi ?

Alıntı Ozzy45 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    şuan integramda var Nex gt series coilover ve pirelli Pzero lastık aldık araba karting gibi oldu. çok değiştiriyor tepkileri. coilover ve iyi lastik fazlasıyla tatmin eder.

NEX markasını ilk defa duydum bi araştırayim.%90 ihtimalle coilover alırım ama işte marka konusunda karar veremedim daha

Seven7 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    18 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Ozzy45 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Maşallah çok iyi duruyor araç. Konunuzu okumuştum güncelleseniz keşke.

Benim araçta Raceland coilover var, onun dışında hiçbir şey yok. Bu bile aracı çok değiştirdi. En dipte sekme sorunu da yok, çok iyi oldu yol tutuşu ki geniş yanak kış lastiği var. Bence coilover diye ultra lüks bir şey almanıza gerek yok, koni/eibach yada Raceland düşünebilirsiniz. Ön-arka kule gergisi ile de son noktayı koyarsınız.
    -Bu arada 1500tl Raceland'a verilmez. O parayı gözden çıkardıysanız Tr sınırları içinde daha kaliteli ürünler bulabilirsiniz.-

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yaza doğru biraz daha rahatlayacam.Kafamda net bi markada karar kılayım ona göre kendimi hazırlayim istiyorum.Ön kule gergim var.Arka tarafa takamam uzun yol yapıyorum bagaj lazım oluyor mecburen.Benim istediğim memleketdeyken istediğim alçaklıkta kullanabileyim birazcık. Kafamdaki bütçe zaten 1000-1500 arası bir şey.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dolar - Euro fırladı.Coilover hayallerimiz askıda kaldı

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)