94 Model Sedan Civic Si aracım var bildiğiniz üzere.Şu an çalıştığım yerin yol şartları yüzünden stock yay ve stock amortisörlerle kullanıyorum.İlk aldığımda üzerinde 50 mm FK yaylar vardı.Ama Batman'da sürtmeden geçtiğim tümsek kalmayınca stock'a çevirmek zorunda kalmıştım.Tabi bazen bir yere giderken kişi sayısının çok olması yüzünden mecbur kaldım buna.
Artık biraz keyfini süreyim istiyorum aracın - ***** İstanbul Park'da açıldı.En azından yazları memlekete geldiğimde fırsat olursa piste çıkıp biraz turlamak istiyorum.Şimdi kafama takılan bazı sorular var.
Coilover mı alsam diye düşünüyorum.Buralardayken en yüksek konuma getirir öyle kullanırım.Memlekete döndüğümde ise istediğim şekilde düşürebilirim arabayı en azından.Coiloverlar stock süspansiyona göre biraz sert olduğu söyleniyor.Fiyat-performans açısından alınabilecek markalar nelerdir coil-over için ?
Ya da stock amositörleri değiştirip onun yerine Koni/KYB Gr2 ya da Spoon marka amorsitör koyup + 35 mm Eibach yay ile mi tamamlasam set-up'ı.
Coilover ya da Amortisör+Yay koyduktan sonra başka iyileştirmeler de yapmak lazım mı ? Gözüme çarpan bi kaç şey oldu.Bunlar ;
ASR Subframe Brace.Bunun altındaki parça var bir de.
HyperFlex energy bushings