User Tag List

14 sonuçtan 1 ile 14 arası

Konu: Fren sertleşmesi

bayramoglu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Fren sertleşmesi

merhabalar bugün otobanda 160 km hızla giderken öküz oğlunun biri tırla önüme atladı frene tüm gücümle bastım ama çok sertti zaten 200 metre gibi bi mesafede 120 km'ye kadar düşebildim. Allaha şükür emniyet şeridinden geçip kurtarabildim. abs devreye girmedi, kızaklama olmadı ama pedalda titreme oldu. ( kızaklama olsa farkederdim en soldan en sağa geçerken çok sert bir lastik sesi oluştu çünkü başka da olmadı ) tüm olanların sonrasında da frenler normale döndü.

* uzun süre boyunca frene neredeyse hiç basmadım ( yani ısınması imkansız )

* balatalar ve fren ayarları serviste yapılalı sadece bikaç gün oldu balataları kontrol ettirdik sorunla karşılaşılmadı.

yüksek sürat olduğu için bu yaşadığımız durum normal bişey mi yoksa yazılımsal bir problemden dolayı fren sorunu yaşayabilir miyim?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    eğer konu yanlış bölüme açılmışsa moderatörlerden doğru bölüme taşınmasını rica ediyorum. teşekkürler.

Y.Emre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Geçmiş olsun.

Pedalda titreme olmuşsa ve dip fren yaparken en soldan en sağa kontrolü kaybetmeden geçebilmişseniz -ki öyle görünüyor sorun yok frenlerde, işlerini yapmışlar. Ancak 200 metre biraz fazla gibi geldi, olay heyecanıyla olandan biraz fazla tahmin etmiş olabilirsiniz mesafeyi diye düşünüyorum. Bastığınız andan itibaren mi çok sertti frenler ?

Mr.K - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Disk veya balata yeni degistiyse normaldir ayni durum 2sinden biri bittigi zamanda olabiliyo,80le normal duran araba hiz/kutle arttikca durma mesafesi cok uzuyo bana normal geldi.
    - K -

________
    Dr.Ecu

Oznsrl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    32 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Araç ne bilmiyorum ama 160 b hatta c segment arabalar için bile ciddi bi hız bence ki o hızlarda aracın yere bastığı ağırlık 100 kilo falandır o yüzden iyi bi frenleme beklememek lazım bide şöyle bişey var kendi aracım için söylüyorum yüksek hızda belli bi süre gittikten sonra ilk frenlemem çok hissiz oluyor ayağımı çekip tekrar bastığımda ancak kendine geliyor

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    çok sağolun.

çok şükür paniksiz soğukkanlıydım yaşayacağımız varmış diyelim frene ilk bastığımda epey mesafe vardı ilk hafif fren yaptım tepki vermeyince daha sert bastım. yetişemeyince de freni bırakıp sağ şeride atladım bildiğim mevkii insanlık hali olabilir ama yine de 200e yakındır.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    araç jetta 1.9 tdi 2006 model

Burak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vakum kaçağı olabilir. Westinghouse'u da kontrol ettirin. Bir abimin başına geldi, balatalar diskler fren hidroliği herşey yeni, ayarlar tamam. Ustalar 80-90'la freni deniyor, birşey yok diyor. Ama araba 160-170'le giderken durmuyordu. Westinghouse çürüme yapmış. Araç çok da eski değildi, 7-8 yaşındaydı.
    Alıntı Sert@ç Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ünal turanı ara yurdun önüne getirsin bütün kekoları, "tedavi olmak istiyorum"de, girsinler 2-3 dakika kesiciye, kız arkadaşınada yaz; barışmazsak tedaviye devam.

Osman Bahadır - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Eğer ABS devreye giriyor, pedal titriyorsa fren basıncı yeterli, tekerlekler kilitlenecek seviyede fren yapabiliyor sistem demektir.

Yok ABS devreye girmiyor, pedal titremiyor, basıyorsun ama kızaklamıyor da, titremiyor da ise;
    - Araç dizel olduğundan vakum pompasını kontrol et
    - Vakum pompası-westinghouse arası vakum hattını kontrol et
    - Westinghouse da kaçak var mı kontrol et
    - Fren hidroliğinin havasını al, hatta en güzeli komple sistemin hidrolik sıvısını değiştir
    - Hidrolik kaçağı var mı kontrol et
    - Balata ve disk kontrolünü yazmıyorum bile...
    Your car is your story. So don't let someone else write the book...

Glf&ASER - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hazır yakın bir konu varken....

aracım otamatik sabah ilk çalıştırmada fren çok sert..marşa basar basmaz normal sertlğine dönüyor,frenlemede daha sonrasında sıkıntı yok.Yani bence bi yerde bi kaçak var ama usta baktı kullandı frenledi vs..normal dedi..Hele araç 1 gün falan kullanılmasın fren kaya resmen..Sizce normalmidir...araç 2008 116i

Y.Emre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Biryerlerde çok küçükte olsa bir kaçak olmalı. Yeterince küçükse araç çalışırken hissedilmeyecek ama uzun süreli bekleyişlerde westinghouse'daki havayı boşaltacak bir kaçak olabilir.

@bayramoglu, ben baştan sona dip fren yaptınız varsayarak konuştum. Öyleyse iş değişir.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    tekrar merhabalar, bugun genis kapsamli bir bakim yaptirdik. aracin alt kisminda hasar ortaya cikti.
    dingil, iki aks, bir rot başında egrilik var duzeltme olmuyor degismesi gerek. bir amortisörde gerilme surtunme gibi bir ses oluyor ve sanirim bu hasarla ayni sebepten dolayi fren hidroliklerinde hasar var ama diskler saglam. yandan bir surtmesi var aracın gectigimiz yazdan fakat bu problemler yeni cikti gunyuzune. ( edit: surtme biraz sertti fakat jantlar haric yururde herhangi bir problem yok denmişti jant ve lastik kaskodan degistirilmisti ) bugün hemen kaskoyla irtibat sagladık simdilik ekspertiz bekliyoruz. bir de son zamanlarda frene basinca bazen teneke surtme sesi de gelmeye basladi arka kisimda da ugultu olusuyor.

sizlere danismak istedigim bir kac konu var.

bu tarz problemler ilk hasar tespitinde bulunamazmiydi yada bakimlarda ortaya cikmazmiydi ya da bunca zamandır sorun cikartmazmiydi?

bu hasarı kasko karsilar mi?

eger kasko karsilamazsa bana maliyeti ne olur?

ve abs sensorlerinde buna bağıl problem olabilir mi?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    güncel....

mert_can 41 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    18 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Alıntı Glf&ASER Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hazır yakın bir konu varken....

aracım otamatik sabah ilk çalıştırmada fren çok sert..marşa basar basmaz normal sertlğine dönüyor,frenlemede daha sonrasında sıkıntı yok.Yani bence bi yerde bi kaçak var ama usta baktı kullandı frenledi vs..normal dedi..Hele araç 1 gün falan kullanılmasın fren kaya resmen..Sizce normalmidir...araç 2008 116i
    Aynı sorun 98 civic imde vardı bir sorun yaşamadım frenlerde tüm otomatik arabalarda aynı olabilir
    Alıntı MBALP Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sanırım araç nazım hikmet ile Cemal sureyya' nin vakti zamanında ortak olarak aldıkları ve Ataşehir gecelerine adlarını altın harfler ile yazdırdiklari araç..

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler