arkadaşlar merhaba . aracım 97 model e36 318ti compact.m44b19 motor manuel .
diferansiyelimde boşluk var ve vurma yapıyor ama biraz fazla.yani vites atarken yada ayagımı gazdan çekerken yada gaza bastıgımda arkadan vuruntu yapıyor kalkışlarda ani kalkarsamda aynı şekil..
bir iki servise gösterdim acaba şaftta bosluk varmı dedim ama diferansiyeli yada şaftı tutup elle çevirince baya boşluk oluyo dönüyor. kendi ustamda diferansiyeli değiştirmek gerektiğini söyledi.
bunun olur yolu varmı? tamir vs gibi . ustam tamir ettircegine çıkma al astarı masrafı geçer dedi.bende öyle düşündüm . ve parçacımda bir diferansiyel buldum ama bi türlü gidip alamadım oda satmış.
aracımın şase nosundan çıkan diferansiyel 3.38 borusanda sorgulatttım. bu arada diferansiyele 6650tl + kdv fiyat çektiler)) şimdi
benim asıl sorum şu
arkadaşımda 3 çeşit dif var 4.10 3.64 bide kaynaklı 3.64 . benim üstündeki dif ne bilmiyorum ama çok aşırı kısa 5.vites 3000devirde 105 le felan yol alıyor. ben bu arkadaşımdaki diferansiyeli alsam benim aracımın üstündeki diften kilit söküp aldığıma aktarabilirmiyim ? kendi kilidiimi aktarsam hangi oranı takmalıyım 4 10 mu 3 64 mü ? bana herhangi bir sıkıntı yaratırmı.yakıt çekiş vs nasıl olur aracın.? bide bu arkadaşımın diferansiyeller e30dan çıkma uyuyormu aracıma ?
bilenlerin yardımına ihtiyacım var özellikle eray abi görürsen yorumunu esirgemezsen sevinirim difransiyel konusunda sen baya bilgilisin başka tavsiye oran varsa değerlendirebilirim.
bir sorumda şubugün aracıma açık hava filtresi takıyım dedim ama filtre kazanında bir sensör var neyin nesidir iptal etsem sıkıntı yaratırmı araç lpgli ?