195/45/16 kullanan, marka model tavsiyesi verebilecek var mıdır?
Printable View
195/45/16 kullanan, marka model tavsiyesi verebilecek var mıdır?
205/55/16 uniroyal rainsport kullanıyorum yeni aldım 5000km oldu fena değil. Bi conti değil ama kötü de değil.
Arkadaşlar az önce Goodyear Eagle Sport 4 Seasons 104V XL lastik siparişi geçtim.
Eskişehir'de kışlar ayaz ve karlı geçtiği için yukarıda yazdığım lastikleri alsaydım ayrıca kışlık ihtiyacım olacaktı.
Aracımı eşimle birlikte ortak kullandığımız için kışlık kesin almam gerekiyordu bu nedenle tercihimi 4 mevsim yönünde yaptım.
Zaten performanslı bir aracım olmadığı için dinamik sürüş hiç yapmıyorum desem yeri var. Çokta bir beklentim yok açıkçası.
Lastiğin tanesi 2260TL den 1830TL ye düşmüş. Totalde 7300 artı sökme takma masrafı olacak.
Yerli üretim olduğu için endişem yok değil ama üzerindeki 6 yıllık 83 bin km kullanılmış contilerden hertürlü daha iyi olacağını düşünüyorum.
Takıp bir müddet kullandıktan sonra yorumlamaya çalışırım.
Hocam kesin kış lastiği alman gerekirken bu lastiği aldıysan kışın kesinlikle memnun kalmayacaksın Eskişehir gibi biryerde çünkü bu lastik buzda falan gitmez kardada eh işte yaz lastiğinden bir tık iyidir. Yazında orta sınıf kumho marshal gibi lastikler kadar verimli olmaz he sakin kullanımda üzmez tabi. Almadan önce yazsaydınız aldırmazdım :)
Nokian derim kış için
Kış aylarının kış gibi geçtiği şehirlerde 4 mevsim lastiği ben tavsiye etmiyorum. Mesela bizim sivas'da 4 mevsim kullanan yoktur
Ölçü nedir 235 55 18 falan mı. Ben olsam Kumho Marshal Nexen Hankook gibi orta sınıf bir lastik tercih ederdim yaz için. Kışında en ucuz lastik bile 4 mevsimden sağlıklı olurdu gerçi ben orda olsam kış lastiğini en iyisini alırdım :) 2 takımda maliyet çok artıyor ama araca uzun vadede binilecekse mantıklı olur.
Selamlar. 225 45 17 kia ceed için orta kalitede kışlık fiyatı verebilir misin?
Nokianı biliyorumda pahalı maalesef. Birde çekildiğini yeni duydum demek o yüzden hiç listede çıkmıyor fiyatı
Zaten hemen alamam ama bu ay içinde alayım diyorum. Şu elimdeki eskileri de versem iyi olacak. Riken debica iş görür mü? Yaz kış sök tak kullanıyorum 2-3 sene kullanıyorum genelde araçlarımı. Petlas gibi 2. Senesinde vasata dönmesinler:)
beyler ben lastikleri 2017 ortası gibi almışım. Falkenleri... Araç o zamandan bu zamana 20.000 km ya yaptı ya yapmadı sürekli yatıyor araç sadece haftasonları vs bir de tatiller. Lastikte ne bozulma ne çatlama hatta şu sıfır lastik alırken üstünde olan dikenleri bile duruyor hala kenarlarda... İzmir dönüşü 250-260 hıza çıktım denedim çekme kayma hiç bişey yok... Ama işte 5 sene olmuş tam... Değişmeli mi sizce yoksa daha bekleyeyim mi? Boşa masraf da yapmak istemiyorum.
Tedbiren değiştirmekte fayda var, ama 6 ay 1 sene idare edilir. Siz yinede 250-260 lara çıkmayın bu süreçte, emekli mod. iyidir. Kauçuk yapının bir ömrü var, sonuçta kimyalar ürünlerin karışımında elde edilen bir hamur ve zaman içerisinde özelliğini kaybediyor, yol tutuş kabiliyetinde kayıplara neden olur. İhtiyaç durumunda kayar yol tutmaz kayar gider v.s v.s