Merhabalar 1997 model Mazda 323 1.8 aracımızı 10 gün önce satın aldık. Yaylarına pres yapılmıştı ve fazla konforsuz hissettiriyordu yayları gidip açtırdım ve rot balansçıma gittim. ***** Tekirdağın yolları rezillik abidesi olduğundan. Sanayiye gidene kadar çukurlardan ve tümseklerden temkinli geçmeme rağmen hart hart kazımadğım yer kalmadı. Neyse rot balansçı abi ben buna ne yapsam boş dedi araba basmanın zararlarından girdi 10 takla atmadan çıktı beni de mantıklı düşünmeye itti ve elime yıpranan parçaların listesini verip tabiri caizse geri çevirdiNeyse biz yıpranan parçaları güzelce temin ettik fakat tek temin edemediğimiz parça yaylardı. Mazda'dan anlayan tanıdık gittiğimiz serviste çalışan bir usta abimiz geldi ve dedi ki ''adaj ben sana bulcam bu parçaları beyav''. Mazda ile alakalı çevresi varmış dedi ki bu 1.8 lerin helezonları Lantis'ler ile aynı yani 323 helezonu da söylesen Lantis helezonu da söylesen fark etmiyo. Dedim abi tamam ödemeyi yaptık 2 gün sonra cumartesi araç ustaya bırakıldı. Fakat gündendi (ayçiçeği) hasadı sebebiyle köydeydim aracın sanayiye girdiği süre zarfında başında değildim babam ilgilendi. Araç yapıldı ve babam bana whatsapp'dan aracın fotoğraflarını attı. Şok geçirdim. Moralim bozuldu. Benim gözümde paraşütle inilecek kıvama gelmişti. Aklıma gelen ilk şey yayların yanlış olup olmadığıydı. Fakat köyden Tekirdağ'a aracı kullandığımda o berbat yollara rağmen konforu harikaydı 323 almadan önce biraz ön yargılarım vardı işte corolla gibidir fazla yol tutmaz (gerçi bu değişken bir durum) takır takır falan cart curt ama kırmıştı o konfor ön yargılarımı. Tık ses yok arabada sıfır gibiydi. Neyse uzatmadan şöyle diyim arabada şuan 195/50 r15 lastik var araba bana lastikler ince olduğundan mı, önceden fazla basık olduğundan mı yoksa gerçekten bir yanlışlık olduğundan mı fazla yüksek geliyor. Ya da daha çok yeni olduğundan ileri doğru yayların oturma gibi bir durumu söz konusu olabilirmi ?
Bu aracın fabrika çıkış orjinal yayları ve ebatı biraz daha büyük olan lastikler ile olan yani tam istediğim hali;
Bu da 195 50 r15 lastikler ile ve sıfır 1.8 Lantis yani (ustanın dediğine göre) orjinal yayları ile olan hali;
Yorumlarınızı bekliyorum. Teşekkürler![]()