Aracıma lastik almam gerekiyor. Sizce bmw e61 530d touring aracıma hangi marka ve seri jant almam gerekli? Ayrıca rft lastik almayıp normal lastiğe geçip yanımda köpük taşısam ne gibi sıkıntılarla karşılaşırım.Lastik ölçüler 245.40.18
Aracıma lastik almam gerekiyor. Sizce bmw e61 530d touring aracıma hangi marka ve seri jant almam gerekli? Ayrıca rft lastik almayıp normal lastiğe geçip yanımda köpük taşısam ne gibi sıkıntılarla karşılaşırım.Lastik ölçüler 245.40.18
Bilmediğimden soruyorum, stepne havuzu yok mu acaba? (tahminimce yok ama yinede merak ettim)
Şahsen ben o tamir kitlerine (yada yama kit) pek güvenmiyorum, eğer stepne havuzunuz varsa çıkmada olsa bir tane lastik koymanız yönünde. RFT lastik epey ağırlık yapıyor, yakıtada yansır.
Arkadaşım 320d sinde önler 245 arkalar 265 taban 35 yada 40 yanak, 19" kullanıyor, pek sorun çıkarmadı lastikler![]()
Stepne var araçta,sadece aracın süspansiyonun rft ye göre ayarlandıgını ve farklı lastiklerde sorun yaşanır gibi söylentiler üzerine konu açtım.
ben e93 bmwde rftleri söküp normal lastik taktığımda tavandan gelen sesler bile azalmıştı kullanımdada hiç sorun olmamıştı![]()
benim e60 da oem olarak rtf kullanıyor fakat ben continental sport contact aldım. kusursuz, muhteşem. continental sport contact 5 alırsanız huzura kavuşacaksınız. eğer konfor yönünden de takıntılıysanız benim gibi, hazır lastik alırken jantınızı da 17 yapmanızı öneririm. E60'ın tüm konforunu ve keyfini kaçırıyor 18 jant..
M. The most powerful letter in the world.
Herkes ektigini Biçer bu hayatta...
benim continin birisi yanaktan delinmişti köpüğü bastım ve o şekilde 3000 km yaptım. canavar gibi de geziyordum. istanbul'a gittim geldim kaç defa. en son gidişimde içime bi kurt düştü ve değiştirdim.
köpük işi süper. mutlaka her araçta bulunması lazım.
M. The most powerful letter in the world.
E60 ım da rft lastikleri attıktan sonra 3 sene normal lastik kullandım, hic bir sıkıntıyla karşılaşmadım.
Real Cars, Real Roads.
e84üme daha bir ay olmadı rft olmayan conti lastik aldım. yol tutuşta biraz zayıflama var gibi geldi, gerçi lastikler daha 500km yapmadı, ondan da olabilir. fakat konforda müthiş iyileşme var, arabanın sağından solundan gelen sesler kesildi. çok canı yanıyormuş garibin demek ki rftlerle...
lastiği aldığım yer elektrikli kompresör de hediye etti, bakalım ne zaman rft almadığıma pişman olacağım!
Benim aracımda stepne yok ve runflat kullanmıyorum
Runflatleri çıkardığımda hem ses hemde konfor açısından çok rahatladım,Sizin de dediğiniz gibi aracımda köpük taşıyorum bi kaç defa kullanıp lastikçiye kadar götürdü,hiç bir sıkıntı yaşamadım.
yanakları çok sert lastik yani rftler, hava basıncı olmasa bile araba jantın üzerine oturmuyor. elbette uzun süre dayanamıyor, 50km civarında üzerinde gidince yanaklar deforme olmaya başlıyor.
Hangi markayı alırsanız alın lastiğin XL yani extra load (yanakları güçlendirilmiş) modelini alın, Türkiye şartlarında diğerleri balon yapar, yanaktan yarılma yapabilir yanakları düşük profilli lastik kullanımında.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)