User Tag List

6 sonuçtan 1 ile 6 arası

Konu: Hyundai Getz Fren Diski sorun...

G_TT_I - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Hyundai Getz Fren Diski sorun...

Araç daha 1 yaşında 30.000km olmadı bile maaşallah herhangi bir kronik sorunu çıkmadı,
    fakat frene basınca titreme yapıyor, google'la getz fren yazınca ilk çıkan forumlarda insanlar servis frenleri tornalattı yazmışlar.

hiç bir arabada disklerin balans yapması sıkıntısı yaşamadım kullanım hatası olması çok düşük.
    Getz kullanan veya duyan var mı gerçekten kronik bir sorun ise yeni orjinal disk takınca gene olacaktır, direk kaliteli disk alırım zaten iyi kötü ebc balata aldım ama klasik sorun değilse boşuna para vermek istemiyorum.

mrtngn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benim punto'dada frenlerimden baya sikayetim vardı..

Isınınca arabanın icinde durulmucak ve korkutucu derecede uğultu ve titreme(sehirler arası otobüslerde motor freni yaptıgında cıkan gibi bi ses),soğukkende kötü bi kazıma sesi vs vs...

Balatalar değişti olmadı,diskler değişti olmadı...En son gittim TRW'nin disk ve balatasını aldım...Ne ses var ne ötme hiçbirsey yok..Cok memnunum

darkred - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    frene basılınca titremeyi diskin atmasından dolayı yapar diye biliyorum bendede var aynı sorun afyon adalya dinlenme tesislerine girdim arabamda frenle ilgili bir problem yoktu ben yemek yerken araba yıkanmıs bi baktım disklerden duman cıkıyor daha sonra yola cıktığımda frene bastım direksiyon deliler gibi titriyor.böyle bir problemden dolayı diskler sıcakken aniden soğuk suyla temas ettiyse uzun yol dönüşünde hemen araç yıkatıldıysa veya mola verdiğinizde aracınızı yıkadılarsa bunlarda diskin atmasına ve titremeye sebep olabilir
    Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur.
    M.Kemal ATATÜRK

TarikS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    60 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    belki diskler cok sicakken yikamaya girdiyse sudan dolayi bozulma olmu$ olabilir mi

G_TT_I - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    büyük ihtimalle sıcakken su geldiğinde bozuldu ama ilginç; arabaları yıkamaya bıraktığımda gölgeye bırakırım 1-2 kişi arabayı yıkatıktan sonra yıkatırım.
    saç jant yok frenler rahat soğuyabilir ki zaten bu oldukça yavaş olduğu için frenlerede çok yük binmiyor,
    ama anladığım kadarıyla bunların diski çok nazlı sürekli tornaya para verip balatayıda bozma riskine girmektense kaliteli disk fiyatlarını araştırmaya başlayacağım.
    Yorumlar için teşekkürler.

Enes-x - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bugüne kadar 2 kere tornalattım titreme yüzünden 107 bin km hala ilk diske devam sıkıntı yok..

Yetkili servis bakımlıysa garantiden torna yapıyorlar.Yeni disk almadan önce bi kere torna iyi olur sıcakken suya dikkat etmek lazım o kadar.
    Dr.Ecu

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)