daha lastık bu sezon cıktı mıllet ne ara erıdıgını yazmıs bız aldık akradasa 205 55 16 250 tl tane crossclımate
Printable View
CrossClimate Kışın kullanılabilen yazlık lastiktir.
Weatherproof Yazın kullanılabilen kışlık lastiktir.
Michelin performans, yazlık v.s lastikleri tartışmasız çok iyidir. Nokian kış lastiğinde en iyisi karmaşık bir soru aslında, bu sorunun cevabı bu kışı atlattıktan sonra verilebilir :)
goodyear ugp8 ve pırelli snowcontrol arasında kaldım ne dersiniz tecrübeniz nedir ?
Kış lastiği yapısından dolayı sıcakta erir. Yani takılacak zamanda takıp zamanı gelince çıkarmak gerekir. Asfalt sıcaklığı +10 u geçtiği zaman erimeye başlıyor gözlemlediğim kadarıyla.
Bu arada ben öne 2 tane petlas alıcam, yıllardır kullanan çevreler memnun. Çifti 250 lira, arka kışlık var eski tarihli ama iş görür bir sezon diye düşünüyorum.
nokian tavsiye edenler olmuş,18 jantla 2 kış nokian tecrübesi edinmiş olarak yazıyorum bırakın 2 çekeri 4 çekerde bile en ufak sert reflekste kopuyor iki çekere aldığımda lastiği bitik e36 gibi oluyor fakat aşırı soft kullanımda karlı ve buzlu zeminde başarılı. En ufak bir sert müdahaleyi bile affetmiyor ama diğer açıdan bakınca xdriveların 4maticlerin çıkamadığı buzlu yokuşları iki çekerde çıktım. Uludağ, bolu vs gezdim nerelere daldım saplanmadı. Nokian tercih ediceklerin bunu bilerek tercih etmelerini öneririm. Saygılarımla.
Nokian WR D4 karar kıldım bende bu hafta içinde :)
orjinal ebat 215/50/17 (astra j 1.3cdti)
ilk defa kış lastiği alıyorum bu konuda tecrübe sıfır
Aşağıdaki marka/modelleri düşünüyorum şimdilik, hangisini önerirsiniz? ebat değiştirerek(225/45-205/50) limit dahilinde daha farklı markaları da düşünebilirim. (4 lastik 1000 lira civarı diyelim)
Petlas snowmaster W651
Dunlop SPI
Falken HS449
Dunlop SP Winter ICE02
Aracı aldığımda üstünde 2009 tarihli petlas kış lastiği vardı, en dik yokuşu bile çıktım diyebilirim. Hatta o eski tarihlerden 2 tane iyi seçtim arkalara takıcam ve önlere yine petlas almayı düşünüyorum. Sonuçta kış lastiği ve hepsi hemen hemen birbirinin aynısı, çok kar yağdığında çıkmayı düşünmeyenler için ideal ve ucuz diyebilirim.
diyorlar ediyorları bırakmak lazım 2. sezonda sertleşme falan yok petlasta. o senin yadak kiminse saklamayı becerememesiyle alakalıdır tamamenç yoksa tamamiyle Serkan kankimin dediği gibiler, çok kar yagsada az kar yagsada alayına go :D ve 205 55 16 için 660 lira gibi fiyatı var 4'ünün. ısrarla tam bir f/p ürünü diyorum
Benimkide hiç sertleşmedi, çok memnunum 2 sezondur performans üst düzey nereye vursam banamısın demiyor :D
Nexen WinGuard Sport
http://www.nexentireusa.com/tires/winter/winguard-sport
205 55 16 petla kullanıyorum geçen sene almıştım dün tekrar taktım ilk başta çok sardı ve kaydı araba asfaltta biraz sınırları zorlayıp üstten çeyrek milim kadar ölü dokuyu alınca kendine geldi normal midir bu. ben her kış lastik tutsun diye patinaj mı çekicem biraz garibime gitti
Ben de nokian wr d4 almaya karar verdim. 225/45 r17 alcam ancak hız endeksi V olanı Türkiye'de bulamadım. Mecbur H olanı alıcaz.
birçok lastik kullandım bir ürünü almadan önce 250 kere incelerim karşılaştırmalarına bakarım 7 serisi aracıma önler 235 50 18 arkalar 255 45 18 ebatta lastik çoğu markaya baktım michelin brigdstone kumho vs ıvır zıvır çoğunun ön arka desenleri farklı çıkıyordu yada testlerde +- yanları vardı uzun araştırmam sonucu nokian almaya karar verdim hepsiburada üzerinden almayı karar kıldım lastikler 2015 üretim zline serisi aldım inanılmaz derece memnunum çok yumuşak ıslak ve kuruda çok iyi performansı var frenlem çok iyi oldu trim sesleri kapı fitil lastik sesleri kesildi nokian dünyadaki kar lastiğini ilk üreten firma diye biliyorum zaten finlandiya malı ***** ülkede kardan kıştan geçilmiyor kar lastiğinden ziyade bütünüyle nokian önerebilirim