User Tag List

Sayfa 4/6 İlkİlk ... 23456 SonSon
106 sonuçtan 58 ile 76 arası

Konu: --del sol vti almak?--

classcar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    del sol 92 ylında üretilip 98 yılana kadar üretimine devam edilmiş bi araçtır ..
    tr ye sadece 1992 model ve 1994 modeli gelmiştir 1 tane 1995 model vardır oda siyah otomatik vitesdir..
    spawn nickli arkadaşımın 34rrk47 plakalı aracıda 94 model ama nedense 95 model diyor belkide trafige çıkış tarihi ile modeli karıştırıyor olabilir ...
    otomatik tavanlı olanı tr ye hiç gelmemiştir ve modellede alakası yoktur yurt dışında 92 model del sollerde bile otomatik açılır tavanı mevcuttur ...

genel olarak tavan sesi çok olur tavandan su alma hastalıktır
    motoru b16a2 civic vti ile aynı motora sahiptir sadece şanzuman değişiktir ...
    kazasız olanı vardır tr de ama o kişiler aracını satmıyorlar ...
    egerki del sol'u (vti) diye almak için alıyorsan hiç alma derim ama severek alacaksan al derim
    1 sene kullanıp heves alıp geri satacam diyorsanda bilemem ama satmaya kalktığında bianda satılan bi araç değildir ama alıcısı çıkar elbete 5 saat içinde salılan del sol da gördük ...
    nerdeyse 10 yıldır del sol takipçisiyim 4 yılldırda del sol kullanıcısıyım şuan 3. del sol um ve tr deki nerdeyse %98 del sollerin hepsini biliyorum ...
    uzun lafın kısası del sol anlatılmaz yaşanır şunuda söyleyim masrafsız del sol yoktur bütün del sollerin ufak tefek sorunları eksikleri olur kesinlikle
    dip: not tamamen zevk aracıdır del sol

cıvıc_power - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tevfik abim ne güzel yazmış, TR deki tüm delsollar ondan sorulur beyler
    Hondas never get old, they just get faster...

crxvtec
    Misafir
    delsol gerçekten guzel araçtır en baştada soyledıgım gıbı. Ama crx gerçekten del-sol e gore çabuk satılır bır del-sol e 15 mılyar vereceğine sahıbındende antalyada gozlerımle gordugum 07 BOR 02 plakalı 2. sahıbınden araç var ful orjınal tozlukları bıle duruyor uzerınde helekı arka pandızotuna vuruldum delık bıle yok ustunde. o araca 11 dıyor eleman ses sıstemı varmıs 3 mılyarlık sok onu al de 9 a alıp mısler gıbı bınersın hadı en kotu ıhtımal sokmem dedı 11 e alırsın. 2. sahıbınden crx bulmak bu ulkede okadar kolay bişey değil crx çok daha tipli ve giderli bi araç. en guzel yanıda crx ıcın bikaç kişiden duydugum şu laftır " crx olum bu altından ne çıkacağı bellı olmaz yarışmam ben motorunu gormeden "

berkayGLRN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bence al cok güzel arabalar ama tabi elden cıkarmak bıraz zor
    BG GARAGE
    34 KOR 81 RX8
    106GTİ 34 ZN 8402
    E21 34 SRT 17
    30 Binde Boyasız 96 SLX 34 SBG 70

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı berkayGLRN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bence al cok güzel arabalar ama tabi elden cıkarmak bıraz zor
    temiz delsol çok az, o yüzden satılması biraz zor bi araba biraz da masraf etmek gerekiyo tabi... tr de çok bulunan bi model olsa inanki sahibindende ilanı olmaz, delsolların fiyatı 12 ile 20 bin TL arası değişir. bu fiyata hem vti hemde delsol gibi bi arabanın sahibi oluyosun...

larrysafak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ENGean Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ardslar bunların motorları normal bıldıgımz vtı lar ile aynı motormu ? farklılıklar warmı ?
    motor b16a2 dostum bende var

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Delsol VTI ile Cıvıc VTI motorları aynı,Şanzımanları farklı sadece

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 0zan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ABS si keşke hiç olmasa denecek kadar kötüdür, fren mesafesini 10m daha uzattığını düşünüyorum,
    tepesinden her daim su alır, rezil eder yağmurda,
    asla indirmeye gelmiyor, kesinlikle yol tutmuyor vızır vızır kayıyor, kullandığım yol tutuşu en kötü olan arabadır. virajda arkasını hemen bırakıverir, şanzuman sorunludur. İkidebir sekromenç bozar, Egzoz takıldığında dünyası değişir rolanti tutmaz..v.b.

Sonuç olarak performans için kullanacaksan tavsiye etmiyorum, Ancak gösterişlidir, farklıdır, üstünü açıp gezeyim diyorsan tercih edilebilir. Yol tutuş ve frenleri iyi olmadığı için kazasız olmayan bir tane dahi bulamazsın. İllede 2 kişi üstü açılsın istiyorsan 15 bin del sol'a verileceğine 20 bin lira civarı slk alınabilir.
    ilk olarak sunu soylemek istiyorum "her daim su alır" sizin bindiginiz veya kullandığğınız arac icin gecerlidir rezil ettiği yoktur,indirmeye gelince gayet guzel indirdim ve kullanıyorum bi yerinin kaydıgı yok sizin nasıl kullandığınızı veya nasıl bi araca bindiginizi bilmiyorum fakat aracı bu kadar kotulememenizi anlayamadım ilginc

mar1lyn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı larrysafak Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ilk olarak sunu soylemek istiyorum "her daim su alır" sizin bindiginiz veya kullandığğınız arac icin gecerlidir rezil ettiği yoktur,indirmeye gelince gayet guzel indirdim ve kullanıyorum bi yerinin kaydıgı yok sizin nasıl kullandığınızı veya nasıl bi araca bindiginizi bilmiyorum fakat aracı bu kadar kotulememenizi anlayamadım ilginc

egzozu bağzı bilgisizler 60 lık egzoz takıyolar yada 70 lik artık çekiş kalmıyodur
    ama rolantisinin obozulması rolanti motorunuzun bozulduğu anlamına gelir
    aracınızı nereye emanet ettiğiniz kadar arabanızı tanımanızda çok önemlidir
    93 model araba kullanıyosanız bunun yürüyen aksamını + olarak yaylarını da yenilemeniz şarttır bunu yapmamış biri olarak del sol ile ustu açık / kapalı çok viraj yaptım kullanmayı bilmek şarttır
    dahada iyileştirmek için ebaydan ucuza 4 tane gergi seti alınır
    radar hondanın aracı derece almıştı time trial de frenlerine iyileştirme olarak sadece disk balata ve fren hidroliği koydu zamk gibi duruyordu
    orjinallerini kullanan biri olarak akıllı kullanımda hiç sert frene basma ihtiyacı duymadım apaçi gibi herkesin kıçından gazlarsam yetmiye bilir bunun sebebide fren merkezlerinden + hortumlarından + şimdiye kadar kimsenin değişmeyi akıl etmediği fren hidroliğinin artık suya donuşmesidir bakınız delsolun ilk çıktığındaki test verileri

delsolun şanzımanı da sorunlu değildir molozlar zamanında canına okuduğundan ve parasız 2 sahipleri ucuz yollu tamir yaptırdığından çıkma senkrolarla tamir olur ve yine bozulur sonrada maşon bozulur bole gider alsınlkar bakalım servisten sıfır senkro gorim bozuyomu bidaha yada usa dan karbon alın

del solun motorunda bağzı parçalar vti gore farklıdır eskilikle alakalı volanı bariz daha ağırdır mesela donen bi aksam olduğıundan performansı da etkiler
    ecu farklıdır elektrik sistemide

aldığınız araç artık nerdeyse vergi dilimine bile girmiyor ondan *** atarken parçaların bırakın raf omrunu neredeyse doğaya karışacağı kadar zaman geçmiş
    onları yeniledinizmi onagore yorum yapın

kazasızı çok azdıra gelince okadar yıllı karaba belliki klasikte olmayacak keyif için alınıyor eğer adam akıllı yapılıp boyandıysa kimse için farketmemeli onemli olan alacağınız kişi aracını nekadar tanıyor ona bakın aracını kimlere emanet ediyor
    nasıl kullanıyor bunlar daha önemli kazasız aracı bi verirsin çöp ederler o şekilde alırsınız kazasız diri diye sora sırf motor + şanzıman bitirir adamı
    ben yıllardır kullanıyorum herderdni de gordum her derdinide çozdum
    sıkıntı yok para harcarsanız tadından yenmez
    o tavsiye edilen slk lardada bi yürüyen masrafı yada bi gaz kelebeği sorunu yaşasınlarda goreyim o konuda çok masrafsızdır 100 kaada debriyaj merkez,ni deişiosun arabanın tum yuruyen parçaları war burda el altında
    tamam farı yok vs ama normal kullanımda eskiyecek herşeyi war ve ucuz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı mar1lyn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    egzozu bağzı bilgisizler 60 lık egzoz takıyolar yada 70 lik artık çekiş kalmıyodur
    ama rolantisinin obozulması rolanti motorunuzun bozulduğu anlamına gelir
    aracınızı nereye emanet ettiğiniz kadar arabanızı tanımanızda çok önemlidir
    93 model araba kullanıyosanız bunun yürüyen aksamını + olarak yaylarını da yenilemeniz şarttır bunu yapmamış biri olarak del sol ile ustu açık / kapalı çok viraj yaptım kullanmayı bilmek şarttır
    dahada iyileştirmek için ebaydan ucuza 4 tane gergi seti alınır
    radar hondanın aracı derece almıştı time trial de frenlerine iyileştirme olarak sadece disk balata ve fren hidroliği koydu zamk gibi duruyordu
    orjinallerini kullanan biri olarak akıllı kullanımda hiç sert frene basma ihtiyacı duymadım apaçi gibi herkesin kıçından gazlarsam yetmiye bilir bunun sebebide fren merkezlerinden + hortumlarından + şimdiye kadar kimsenin değişmeyi akıl etmediği fren hidroliğinin artık suya donuşmesidir bakınız delsolun ilk çıktığındaki test verileri

delsolun şanzımanı da sorunlu değildir molozlar zamanında canına okuduğundan ve parasız 2 sahipleri ucuz yollu tamir yaptırdığından çıkma senkrolarla tamir olur ve yine bozulur sonrada maşon bozulur bole gider alsınlkar bakalım servisten sıfır senkro gorim bozuyomu bidaha yada usa dan karbon alın

del solun motorunda bağzı parçalar vti gore farklıdır eskilikle alakalı volanı bariz daha ağırdır mesela donen bi aksam olduğıundan performansı da etkiler
    ecu farklıdır elektrik sistemide

aldığınız araç artık nerdeyse vergi dilimine bile girmiyor ondan *** atarken parçaların bırakın raf omrunu neredeyse doğaya karışacağı kadar zaman geçmiş
    onları yeniledinizmi onagore yorum yapın

kazasızı çok azdıra gelince okadar yıllı karaba belliki klasikte olmayacak keyif için alınıyor eğer adam akıllı yapılıp boyandıysa kimse için farketmemeli onemli olan alacağınız kişi aracını nekadar tanıyor ona bakın aracını kimlere emanet ediyor
    nasıl kullanıyor bunlar daha önemli kazasız aracı bi verirsin çöp ederler o şekilde alırsınız kazasız diri diye sora sırf motor + şanzıman bitirir adamı
    ben yıllardır kullanıyorum herderdni de gordum her derdinide çozdum
    sıkıntı yok para harcarsanız tadından yenmez
    o tavsiye edilen slk lardada bi yürüyen masrafı yada bi gaz kelebeği sorunu yaşasınlarda goreyim o konuda çok masrafsızdır 100 kaada debriyaj merkez,ni deişiosun arabanın tum yuruyen parçaları war burda el altında
    tamam farı yok vs ama normal kullanımda eskiyecek herşeyi war ve ucuz

Tesekkurler dostum butun solemek istediklerimi harikkkaa yazmıssın
    del sol bir keyif aracıdır kullandığınız zamanda emin olun slk dan daha fazla gozler uzerinizde olur

jdm039 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    güncel

RottingChrist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    konu tarihine bakmada mesajları okuyordum ve fiyatları görünce bulun o paraya ben alayım diyecektim ama sonradan fark ettim. honda nın iyi prim yaptığının bir kanıtı daha.

TanerErbay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı RottingChrist Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    konu tarihine bakmada mesajları okuyordum ve fiyatları görünce bulun o paraya ben alayım diyecektim ama sonradan fark ettim. honda nın iyi prim yaptığının bir kanıtı daha.
    Polo GTI owner

ENGean - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı RottingChrist Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    abi 3-4 yıl sonra temiz nadir hondaların piyasasını merak edıyorum valla.

konuyu ben acmıstım zamanında 2 kere nıyetlendım kısmet olmadı delsol,ama hala aklımda var içime oturdu, mutlaka almak istediğim araclardan biri.

nicksar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aklımda hep del sol vardı ama bunların üstü otomatik açılmıyor muymuş ya(daha doğrusu Türkiye de kilerin) , bütün hayallerim yıkıldı vallahi
    Artist ne arar la bazarda.

pcvirus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    motorlar yine b16a2 ancak eski sistem ateşleme beyin vs var
    sitede çok konusu var volan vs daha ağır

RottingChrist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    olur neden olmasın. sitede temiz araçları olan arkadaşlar var. belki satmaya niyeti olanlar vardır.

Alıntı ENGean Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    abi 3-4 yıl sonra temiz nadir hondaların piyasasını merak edıyorum valla.

konuyu ben acmıstım zamanında 2 kere nıyetlendım kısmet olmadı delsol,ama hala aklımda var içime oturdu, mutlaka almak istediğim araclardan biri.

gokhan035 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Volan ı daha ağır falan değil, EK4 vti lara göre daha hafif, geçen gün resmini de koydum foruma hatta.

oem Del Sol vti B16A2 volan: 7.6 KG

oem EK4 vti B16A2 volan: 8.2 KG

Eski ateşleme diye bir mantık yok, sistem EK4 vti yla birebir aynı, farkı TR de ki Del Sol ler modeli gereği OBD1 elektrik sistemine sahip ve üzerinde OBD1 P30 çiplenebilir ecu bulunuyor, bu yüzden çiplemek için EK4 vti lar gibi P28 ve harness almaya gerek kalmıyor. Egzantrik loblarına kadar ölçtük birebir aynı EK4 vti ile.

Şanzımanı daha uzun falanda değil, oranlar vs birebir herşey EK4 vti ile aynı, hidrolik sistem vs.

EK4 vti lar 8200 devir dönerken Del Sol vti lar yaklaşık 8450 dönüyor.

Bazı yalan yanlış bilgiler yazılmış zamanında bu yüzden TR de Del Sol ler yanlış tanınmış diyebiliriz. Debriyajı farklı diyen bile oldu, ben ise aracıma VTI debriyajı taktım vs vs

Yurtdışında ki forumlarda P30 ecu çok değerli olarak kabul edilir B16 serisi motorlarda, oem map olarak B16 lar içinde en performanslısı olarak bilinir, hatta EK4 vti ylarda ecu yu P30 la değiştirip kullanalarda bolca mevcut, bunlardan bir örnek;

b16a2 (ek4) + p30 ecu test 8500rpm - YouTube

ENG - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Delsol hondanin benim fikrimce en estetik modelidir. Her gittiginiz ortamda size arac hakkinda soru sorarlar. Kimse 93 model olduguna inanmaz Yeni mi cikti bu model ? sorusunu bile duyarsiniz cunku cizgileri hala gunceldir. Onunuzde bmw 6 serisi ustunu acmistir fakat herkesin dikkatleri sizin uzerinizdedir. Bekarlar icin soyluyorum yoldaki iki manitadan birini secmek zorunda kalirsiniz :P ayrıca sarımsaklı plajinda three amigos bufenin onune cekerseniz ayvalik tostuna ve sezlonga ucret odemezsiniz )
    ENGİN HOCA

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)