Temel Özellikleri:
Diğer Adları: Honda Civic del Sol, Honda CRX
Üretim: 1992 – 1998
Şase: EG1, EG2, EH1, EH6
Önceki Model: Honda CR-X
Sonraki Model: Honda S2000
Araç Sınıfı: Kompakt Spor
Kasa Tipi: 2-Kapılı Roadster
Düzen: FF Düzen (Motor önde, önden çekişli düzen)
Motor Seçenekleri: D15B7 1.5L 102 hp I4
D16Z6 1.6L 125 hp (93 kW) I4
B16A3 1.6L 160 hp (120 kW) I4
D16Y7 1.6L 106 hp (79 kW) I4
D16Y8 1.6L 127 hp (95 kW) I4
B16A3 1.6L 160 hp (120 kW) I4 1994-1996 OBD1
B16A2 1.6L 160 hp (120 kW) I4 1993-1997 OBD2
Aktarma: 4-ileri Otomatik
5-ileri Manuel
Akslar Arası Ölçü: 2370 mm (93.3 in)
Uzunluk: 4005 mm (157.6 in)
Genişlik: 1695 mm (66.7 in)
Yükseklik: 1255 mm (49.4 in)
Yakıt Tankı: 45 L (12 US gal; 10 imp gal)
History;
1.6 GLI corolla / 1.6 IES civic / 1.4 IS civic/ 1.6 TDCI focus2 / 1.6 TDCI focus3 / 1.2 TSI Golf7 / 1.4 TSI Leon FRed / 1.6TDI DSG B8 Passat / Audi A3 Sedan 1.6TDI DSG
del sol alacağıma miata alırım şahsen
If you don't go when you want to go, when you do go, you'll find you're gone.
TR den 2 farklı motor çeşidi var delsolun .
B16A2 ve D16 motorlu olanları var . B16A2 nin manuel genelde - otomatiği nadir.
araç civic vtec ile 1e1 aynı motor, beyin vtecden farklı olarak P30 dur.
standart vtec kadar hızlı değildir ama arada çok fark da yoktur.
kronik bazı problemleri var onun dışında araç bildiiniz honda sağlamlığnda.
Önden çekerdir Del-Sol
B16A1 dediğimiz motor del-soldan bir önceki kasa CRX lerde ve EF civiclerde var .
piyasası 13 ile 20 arasında değişir. gerçekten temizi çok az kaldı.
Airbag yok del-sollarda , ABS standart.
başak detay soru varsa elimden gelidğince yanıtlayayım
History;
1.6 GLI corolla / 1.6 IES civic / 1.4 IS civic/ 1.6 TDCI focus2 / 1.6 TDCI focus3 / 1.2 TSI Golf7 / 1.4 TSI Leon FRed / 1.6TDI DSG B8 Passat / Audi A3 Sedan 1.6TDI DSG
Rakamına gore gayet keyifli bi arac heleki bide 2. arac olcaksa mantıklı![]()
Bazen Diyorum Kendime,Ne Çok Değer Vermişim Değersizlere...
yanlış. B16a1, 2.gen crxlerde kullanılan motordur. Delsollarda b16a2 motor vardır ve vteclerinkiyle aynıdır. tek farkı sanzuman oranı biraz daha uzun. 160hp vti motor. Kronik sıkıntısı tavandan su kacırmasıdır. Fitilleri vs. gibi donanımları düzgünse motor ve ön düzen parçaları kolay bulunur. Geri kalan parçalar getirtilir
Dört tekerlekle uçar gider kelebek gibi
Otobanlarda açar renk renktir çiçek gibi
Güzel havada var mı onunla gezmek gibi
Ayağı yerden kesen güzellik otomobil
evet , dediğiniz gibi 5500 de vtec açar
motor modifiyesi uğraştırmaz vtecle aynı tüm parçalar . beyin ve tesisat hariç .
kronik sorunları , cam fitillerinden su alır , bagaja stoplardan su alır . tavanından su alırsüzgeç gibi deyim yerindeyse. fakat çözümleri var tabiki.
ABS si problemli benim gördüğüm çoğu del-sol un . benimkide problemliABS ışığı yanıyor şu anda beyinin değişmesi gerekiyor , e-bay de çok ufak paralar aslında fakat henüz fırsatım olmadı .
alırken abs ile ilgili sorularınızı satıcıya yöneltin , kadranın arkasına direnç koymak vs gibi numaraları var abs ışığını söndürmek için .
dükkat edilmesi gerekenler tabiki her arabada olduğu gibi geçmişi. onun dışında del sol süspansiyon yapısı ve kendi yapısı itibari ile sert bir araçtır . civic kadar konforlu değildir standart hali. bundan sebep tıkırlılıdır içi. eğer çok kıl adamım diyorsanız bunlara dikkat edebilirsiniz. fakat çözümü olmayan şeyler değil .
benim 2 sene içnde yaşadığım sadece 2 problem oldu . 1 tanesi distribütör 2.si de bobin. bunların dışında mekanik herhangi bir problem yaşamadım . yağ - su devam . Hondanın güzelliği.
sadece kısa son dişli ile vteclerle yürüdüğü söyleniyor. fakat ben denemedim bunu orjinal tutmaya çalıştım elimden geldiğince , deneyen arkadşlar daha net bilgi verir.
delsol alındıktan sonra benim gözümde yapılması gereken ilk işlem , araçtadi bagaj fitili dahil "tüm" fitillerin sıfırı ile değiştirilmesi. bu işlemden sonra su alma yad rüzgar sesi problemlerinin tamanının önüne geçilmiş olunuyor.
aslında bu sadece del sol'un değil , çerçevesiz cam olan tüm araçların problemi . S13de de benzer şeyler yaşadım .
genel oalrak bu şekilde.
2 senede ben çok keyif aldım araçtan , her ne kadar çok kullanamasamda , tavanı bagaja koyduktan ve 3 camı da açtıktan sonra inanılmaz keyifli oluyor yazın.
üstü açıkken 160km/h a kadar da çok rahatsız etmiyor.
ayrıca üstü açıkken orj kapalı filtre bile olsa motor sesi içeriye çok güzel geliyor.
ayrıca vites geçişleri de short shifter lı civicden daha kısadır.
genel olarak ben seviyorum .
benim gözümde del solun eksikliği süspansiyonların sert olması ve vasatın altında yol tutuşu . onun dışında çok keyiflidir.
b16a2 160
b16a1 150 hp
ba6a1 crx vtec ve si R larda war ef kasa vteclerde çıkıyor
bunun dışında del solun oem bazı paçaları vti dan daha eski olduğu için vti da daha gelişmiş
del sol volan ağır vti a nazaran
bole bikaç parçası daha deişik bunun dışında şanz oranı 4.40 çoğunun tabi
2. araç diince yıllardır del sol kullanıyorum hiç 2 kişilik olduğundan şikayetçi olmadım
4 kapılı arabamızda war hiç sırtımda birini taşımadım
Spawn çok güzel bilgiler paylaşmışsın hafızamda yer edicek del sol almayı düşünüyorum ilerde tşkler bilgiler için![]()
ABS si keşke hiç olmasa denecek kadar kötüdür, fren mesafesini 10m daha uzattığını düşünüyorum,
tepesinden her daim su alır, rezil eder yağmurda,
asla indirmeye gelmiyor, kesinlikle yol tutmuyor vızır vızır kayıyor, kullandığım yol tutuşu en kötü olan arabadır. virajda arkasını hemen bırakıverir, şanzuman sorunludur. İkidebir sekromenç bozar, Egzoz takıldığında dünyası değişir rolanti tutmaz..v.b.
Sonuç olarak performans için kullanacaksan tavsiye etmiyorum, Ancak gösterişlidir, farklıdır, üstünü açıp gezeyim diyorsan tercih edilebilir. Yol tutuş ve frenleri iyi olmadığı için kazasız olmayan bir tane dahi bulamazsın. İllede 2 kişi üstü açılsın istiyorsan 15 bin del sol'a verileceğine 20 bin lira civarı slk alınabilir.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)